Senast uppdaterad:20 augusti 2021

MARRIOTTKONCERNENS GLOBALA INTEGRITETSUTTALANDE

MarriottkoncernenÖppnas i ett nytt webbläsarfönster värdesätter dig som vår gäst och inser att integritet är viktigt för dig. Vi vill att du ska känna till hur vi samlar in, använder och yppar dina personuppgifter och andra uppgifter (sammantaget "data").

Integritetsinställningar

På Marriott respekterar vi din integritet och vill ge dig alternativen, informationen och valen nedan för att uttrycka dina preferenser: vad och hur mycket du delar med oss och när och hur du hör från oss.

Öppet

Vi vill lära oss vad som är relevant för dig och se till att du får en personlig upplevelse. Enligt vad som beskrivs mer i detalj i vår globala integritetspolicy använder vi digitala verktyg som cookies och taggar på våra webbplatser. Cookies hjälper oss också att tillhandahålla, skydda och förbättra våra tjänster. För att justera dina inställningar, se sidan med spårningsinställningar.

Öppet

Vi vill komma i kontakt med dig på ett sätt som är värdefullt för dig, inklusive hur ofta du vill höra från oss. För att göra dina inställningar, logga in på din lojalitetskontoprofil och välj Kommunikationsinställningar. För att avsluta prenumerationen, använd länken längst ner i någon av våra meddelanden till dig. Obs! Även om du väljer bort kommunikation, kommer vi att fortsätta att skicka transaktionsmeddelanden, såsom information om dina bokningar eller vistelser, inklusive bekräftelse och e-postmeddelanden före ankomst, eller kontosäkerhetsuppdateringar.

Öppet

Om du vill begära åtkomst till eller ändra, radera eller begränsa användningen eller invända mot behandlingen av dina personuppgifter som du tidigare har lämnat till oss, eller om du vill få en elektronisk kopia av dina personuppgifter i syfte att överföra dem till ett annat företag (i den mån dessa rättigheter tillhandahålls dig enligt lag), fyll i detta formulärÖppnas i en ny webbläsare . Om du har några frågor om formuläret eller vår process, kontakta oss gärna på privacy@marriott.com eller via e-post på:

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
10400 Fernwood Road
Bethesda, MD 20817
Amerikas förenta stater

Kontaktinformation för EES:
Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrace
Dublin D02 T380
Irland

För ditt skydd utför vi endast förfrågningar om de personuppgifter som är kopplade till e-postadressen och/eller lojalitetskontonumret som du identifierar i din förfrågan, och vi kan behöva verifiera din identitet innan vi uppfyller vissa förfrågningar. När det är tillåtet enligt lag kan vi ta ut en lämplig avgift för att täcka kostnaderna för att svara på din förfrågan.

Marriott bekräftar och respekterar våra gästers integritet och vi kommer att försöka följa din begäran så snart som rimligen är praktiskt möjligt och i enlighet med tillämplig lag.

DATA SOM OMFATTAS AV DETTA INTEGRITETSUTTALANDE

Denna integritetspolicy beskriver Marriott Groups integritetspraxis för data som vi samlar in:

  • genom webbplatser som drivs av oss från vilka du kommer åt denna integritetsspolicy, inklusive Marriott.com och andra webbplatser som ägs eller kontrolleras av Marriott Group (tillsammans webbplatserna)
  • genom mjukvaruapplikationer som görs tillgängliga av oss för användning på eller genom datorer och mobila enheter (apparna)
  • genom våra sociala mediesidor där vi kontrollerar från vilka sidor du besöker denna integritetspolicy (tillsammans kallade sociala mediesidor)
  • genom e-postmeddelanden som vi skickar till dig som länkar till denna integritetspolicy och genom din kommunikation med oss online eller personligen
  • från tredje parter såsom auktoriserade licenstagare, ägare och franchisetagare och andra källor, såsom offentliga databaser, marknadsföringspartner och andra tredje parter och
  • när du besöker eller bor som gäst på någon av våra fastigheter, eller i hem och villor som erbjuds på Homes and Villas by Marriott International-plattformen (Homes and Villas), eller genom andra offline-interaktioner (tillsammans fastighetsbesök och offline-interaktioner).

Tillsammans hänvisar vi till webbplatserna, apparna och våra sociala mediesidor, som "onlinetjänsterna" och, tillsammans med fastighetsbesöken och offline-interaktionerna, "tjänsterna".

Back to top

DATA VI SAMLAR IN

Vid kontaktpunkter under hela din gästresa samlar vi in personuppgifter i enlighet med lagen och för att hjälpa dig bättre. Personuppgifter är information som kan identifiera dig som individ eller relatera till dig som en identifierbar individ. Vi samlar in och behandlar följande typer av personuppgifter om dig:

  •  Namn
  •  Kön
  •  Postadress
  •  Telefonnummer
  •  E-postadress
  •  Ekonomisk information (som kredit- och betalkortsnummer eller annan betalningsinformation)
  •  Språkinställning
  •  Datum och födelseort
  •  Nationalitet, pass, visum eller andra statligt utfärdade identifieringsdata
  •  Viktiga datum: födelsedagar, årsdagar och speciella tillfällen
  •  Medlemskaps- eller lojalitetsprogramdata (inklusive medverkande varumärkens betalkort, resepartnerprogram)
  •  Arbetsgivaruppgifter (för företagsrelaterade bokningar)
  •  Resplan, resegrupp eller aktivitetsdata
  •  Tidigare gästvistelser eller interaktioner, köpta varor och tjänster, särskilda önskemål om service och bekvämligheter
  •  Konto-ID för sociala medier, profilfoto och annan information som är offentligt tillgänglig eller data som görs tillgängliga genom att länka dina sociala medier och lojalitetskonton

Under mer begränsade omständigheter kan vi även samla in:

  • Data om familjemedlemmar och följeslagare, namn och ålder på barn
  • Biometriska data
  • Bilder, video och ljuddata via: (a) säkerhetskameror som finns i allmänna utrymmen, som korridorer och lobbyer, i våra fastigheter och (b) kroppsnära kameror som bärs av våra skadeförebyggande tjänstemän och annan säkerhetspersonal.

Vi kan också samla in information om dina preferenser som vi använder för att göra dina nuvarande och framtida vistelser och upplevelser hos oss mer angenäma, inklusive information om dina intressen och annan relevant information som vi får veta om dig under din vistelse. Detta kan också inkludera alla gillanden och ogillanden av våra tjänster som du yppar så att vi kan förbättra våra tjänster, och specifika kost-, hälsorestriktioner eller personliga behov för att säkerställa ditt välbefinnande. Vi kan också samla in dina "personliga preferenser", som kan inkludera information om dina speciella årsdagar (som din födelsedag eller bröllopsdag), vilken typ av aktiviteter du föredrar att delta i när du bor hos oss och dina hobbyer. Personliga preferenser kan också inkludera detaljer om vem du vanligtvis reser med, deras förhållande till dig och ditt civilstånd.

Om du lämnar ut personuppgifter om andra personer till oss eller våra tjänsteleverantörer (om du t.ex. gör en bokning för en annan person), intygar du att du har behörighet att göra det och att du tillåter oss att använda uppgifterna i enlighet med detta sekretesspolicy.

Back to top

COOKIES OCH ANDRA DATA

Vi kan också samla in "andra data" som i allmänhet inte yppar din specifika identitet eller som inte direkt relaterar till en identifierad individ. I den mån andra data yppar din specifika identitet eller relaterar till en individ, kommer vi att behandla andra data som personuppgifter. Övriga uppgifter inkluderar:

  • Din webbläsare eller enhet. Vi samlar in vissa data via din webbläsare eller automatiskt via din enhet, såsom adressen till din medieaccesskontroll (MAC), datortyp (Windows eller Apple), skärmupplösning, operativsystemets namn och version, enhetstillverkare och modell, språk, webbläsare typ och version samt namnet och versionen av onlinetjänsterna (som apparna) du använder. Vi använder dessa uppgifter för att säkerställa att onlinetjänsterna fungerar korrekt.
  • Din användning av apparna.Vi samlar in vissa uppgifter när du laddar ner och använder en app, såsom appanvändningsdata, datum och tid då appen på din enhet ansluter till våra servrar och vilka data och filer som har laddats ner till appen baserat på ditt enhetsnummer. Vi använder dessa uppgifter för att säkerställa att onlinetjänsterna fungerar korrekt. Våra appar kan innehålla mjukvaruutvecklingskit (SDK) från tredje part som kan samla in och överföra andra data för att aktivera olika funktioner i appen. Vi kan också samla in reklamidentifierare för mobila enheter för att förbättra och anpassa din upplevelse och leverera relevanta produkter, innehåll eller annonser för att visa dig på vår webbplats, appar eller externa annonser.
    • Ändra dina appinställningar för insamling av annonseringsidentifierare för mobila enheter. Du kan ställa in dina inställningar i vår Bonvoy™-mobilapp genom att logga in i appen, gå till avsnittet "Konto" i appen, välj inställningsknappen (rund kugghjulsikon) i det övre högra hörnet av kontosektionen, välj dina "Kommunikationspreferenser" och sedan "Erbjudanden från våra partner." Dessutom kan du återställa reklamidentifierare eller inaktivera dem i din mobila enhets sekretessinställningar.
    • Valfria appfunktioner. Våra appar kan innehålla valfria funktioner som görs tillgängliga för utvecklare av enhetens operativsystem. För att förbättra din upplevelse kan vi kräva ditt tillstånd för användning av enhetens platsinformation, kamera eller andra funktioner (t.ex. att använda enhetens kamera för att fånga din kreditkortsinformation). Du kan välja att inte tillåta användningen av sådana funktioner, i vilket fall appens funktioner som förlitar sig på sådana funktioner kanske inte är tillgängliga för dig. Gå till enhetens inställningar för att hantera dessa behörigheter.
  • Cookies. Vi samlar in vissa data från cookies, som är bitar av data som lagras direkt på den dator eller mobila enhet som du använder. Med cookies kan vi samla in webbläsartyp, tid som ägnas på onlinetjänsterna, besökta sidor, hänvisningsadresser, språkinställningar och annan samlad trafikdata.Vi använder funktionscookies för att erhålla data i säkerhetssyfte, för att underlätta navigering, för att visa innehåll mer effektivt, för att samla in statistikdata, för att anpassa din upplevelse när du använder onlinetjänsterna och för att känna igen din dator för att hjälpa dig använda onlinetjänsterna.Vi samlar också in statistiska cookiedata om användningen av onlinetjänsterna för att kontinuerligt förbättra design och funktionalitet, förstå hur de används och hjälpa oss med att lösa frågor. Med annonscookies kan vi även välja vilka annonser eller erbjudanden som mest sannolikt kommer att tilltala dig och visa dem medan du använder onlinetjänsterna.Vi använder dem också för att skicka marknadsföringsmejl och för att spåra svar på onlineannonser och marknadsföringsmeddelanden. Du kan lära dig mer om cookies på: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.htmlÖppna i en ny webbläsarflik .
    • Hantera cookie-inställningar:
      • Du kan välja om du vill acceptera cookies genom att hantera dina spårningsinställningar genom att klicka på "Spårningsinställningar" längst ner på webbplatsen eller genom att ändra inställningarna i webbläsaren. Om du däremot inte accepterar cookies kan du uppleva vissa besvär när du använder onlinetjänsterna. Vi kommer till exempel inte att kunna känna igen din dator och du måste logga in varje gång du besöker webbplatsen. Du kommer inte heller att få reklam eller andra erbjudanden som är relevanta för dina intressen och behov. För närvarande svarar vi inte på webbläsarens "spåra inte"-signaler.
    • Tredjepartsannonsering:
      • Vi kan använda tredjepartsreklamföretag för att visa annonser om varor och tjänster som kan intressera dig när du får tillgång till och använder onlinetjänsterna, andra webbplatser eller onlinetjänster. För att visa sådana annonser placerar eller känner dessa företag igen en unik cookie i din webbläsare (inklusive genom användning av pixeltaggar). Om du vill ha mer information om denna praxis och för att lära dig om dina val i samband med den, besök http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.aspÖppna i en ny webbläsarflik och http://www.aboutads.info/Öppna i en ny webbläsarflik .
    • Pixeltaggaar och andra liknande tekniker. Vi samlar in data från pixeltaggar (även kända som webbfyrar och tydliga GIF-filer), som används med vissa onlinetjänster för att bland annat spåra handlingar hos användare av onlinetjänsterna (inklusive e-postmottagare), mäta framgången i marknadsföringskampanjer och sammanställa statistik om användningen av onlinetjänsterna.
    • Analyser. Vi samlar in data genom Google Analytics och Adobe Analytics, som använder cookies och tekniker för att samla in och analysera data om användningen av tjänsterna.Dessa tjänster samlar in data om användningen av andra webbplatser, appar och onlineresurser. Du kan lära dig mer om Googles praxis genom att gå till www.google.com/policies/privacy/‌partners/Öppna i en ny webbläsarflik och välja dem bort genom att ladda ner Google Analytics opt-out-webbläsartillägg, tillgängligt på https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutÖppna i en ny webbläsarflik . Du kan lära dig mer om Adobe och välja bort detta genom att besöka http://www.adobe.com/privacy/opt-out.htmlÖppna i en ny webbläsarflik .
    • Din IP-adress. Vi samlar in din IP-adress, ett nummer som automatiskt tilldelas enheten som du använder av din internetleverantör (ISP). En IP-adress identifieras och loggas automatiskt i våra serverloggfiler när en användare använder onlinetjänsterna, tillsammans med tidpunkten för besöket och de sidor som besökts. Vi använder IP-adresser för att beräkna användningsnivåer, diagnostisera serverproblem och administrera onlinetjänsterna. Vi kan också härleda din ungefärliga plats utifrån din IP-adress.
    • Samlade och uppdelade data. Vi kan sammanföra data som vi samlar in, och dessa samlade data kommer inte att identifiera dig eller någon annan användare personligen. Vi kan också använda både personuppgifter och andra uppgifter för att dela upp kunder i segment, eller grupper, för att tillhandahålla mer relevant reklam.
    • Exakta platsbaserade tjänster. Med ditt samtycke kan vi samla in den exakta fysiska platsen för din enhet genom att använda satellit, mobiltelefontorn, wifi-signaler eller annan teknik. Vi kommer att samla in dessa uppgifter om du väljer att delta via appen eller annat program (antingen under din första inloggning eller senare) för att förbättra specialerbjudanden och för att aktivera platsstyrda funktioner på din enhet. Om du har valt att dela din plats kommer appen eller annat program att fortsätta att samla in platsdata baserat på hur du valt att dela informationen.
      • Välja bort exakt lokalisering: Användaren kan ange via enhetens operativsystem att alltid dela plats, bara när appen används, eller aldrig. Om du endast väljer när appen används kommer vi att ha tillgång till data tills du loggar ut eller stänger applikationen eller om du använder telefonens eller andra enheters inställningar för att inaktivera platsfunktioner för Bonvoy™-appen eller annat program.

    Back to top

HUR OCH VAR VI SAMLAR IN DINA UPPGIFTER

Denna integritetspolicy beskriver integritetspraxis för Marriottkoncernen för personuppgifter och andra data som vi samlar in på följande sätt:

  • Marriottkoncernen. Vi samlar in personuppgifter och andra uppgifter från andra företag i MarriottkoncernenÖppna i en ny webbläsarflik i de syften som beskrivs i denna integritetspolicy, som att tillhandahålla och anpassa tjänsterna, kommunicera med dig, underlätta lojalitetsprogrammen och för att uppnå våra affärsändamål.
  • Ägare, franchisetagare och joint ventures. Vi samlar in personuppgifter och andra data från ägare till av Marriotts koncernmärkta fastigheter som vi förvaltar, från franchisetagare till Marriotts koncernmärkta fastigheter som ägs och drivs oberoende av varandra under ett franchiseavtal med oss, och från joint venturepartner. Ägare och franchisetagare är oberoende av Marriottkokncernen. Franchisetagare inkluderar deras tredjepartsoperatörer och förvaltningsbolag.
  • Hem och villors fastighetsförvaltningsbolag. Vi samlar in personuppgifter och annan information från företag och deras tjänsteleverantörer som förvaltar fastigheter åt hem och villor, din bokning av dessa och tillhandahåller ytterligare stöd till dig under din vistelse på Homes and Villas (“Homes and Villas Property Management Companies”). Bostäder och villors fastighetsförvaltningsföretag är oberoende från Marriottkoncernen.
  • Auktoriserade licenstagare. Vi samlar in personuppgifter och andra data från företag när vi ingår en licens eller liknande avtal för att sälja varor och tjänster under ett Marriotts koncernvarumärke ("auktoriserade licenstagare"). Exempel på auktoriserade licenstagare inkluderar vår timeshare-partner, Marriott Vacations Worldwide Corporation, Cruise Yacht Optco Ltd. som verkar som The Ritz-Carlton Yacht Collection, utvecklare av Marriotts koncernmärkta fastigheter och medverkande varumärkens kreditkortspartner. Auktoriserade licenstagare är oberoende av Marriottkoncernen.
  • Fastighetsleverantörer på plats och/eller reseleverantörer. Vi kan samla in personuppgifter och andra uppgifter från spa, restaurang, hälsoklubb, concierge och andra butiker i våra fastigheter.
  • Länkade konton. Vi samlar in personuppgifter och andra uppgifter när du använder ditt lojalitetsprogramnummer eller inloggning för onlinetjänster för att ta emot eller registrera dig för vissa tredjepartstjänster. Dessa företag inkluderar företag som flygbolag och leverantörer av hyrbilar samt partner för restaurangbokning och biltjänster. Dessutom kan du via leverantören av sociala mediekonton ansluta ditt sociala mediekonto till ditt onlineservicekonto eller logga in på ditt onlineservicekonto från ditt sociala mediekonto. När du registrerar dig för dessa tjänster lämnar vi ut dina personuppgifter och andra uppgifter till dessa tredje parter. Om du inte vill att vi ska samla in dina personuppgifter eller andra uppgifter på detta sätt, ska du inte lämna ut ditt lojalitetsprogramnummer till tredje part, inte använda din onlinetjänstinloggning för att registrera dig för tredjepartskampanjer och inte ansluta dina onlinetjänsters konto med konton på tredjepartstjänster.
  • PR-aktivitet. Vi samlar in personuppgifter och andra data från tredje part som kan tillhandahålla kampanjer till dig, såsom utlottningar, tävlingar eller andra erbjudanden.
  • eFolio-programmet. Om du är anställd hos ett företag som deltar i Marriottkoncernens eFolio-program och bokar rummet med hjälp av en företagskod eller betalar utgifterna med ett företagskreditkort, kan vi samla in personuppgifter och annan information relaterade till din vistelse eller anställning. Denna integritetspolicy gäller inte hanteringen av dina personuppgifter av arbetsgivare, kreditkortsföretag eller bank och vi är inte ansvariga för deras praxis.
  • Andra källor och tjänsteleverantörer. Vi samlar in personuppgifter och andra data från olika tredje parter, såsom offentliga databaser, gemensamma marknadsföringspartners och onlineresebyråer (OTA).
  • Online-tjänster. Vi samlar in personuppgifter eller andra uppgifter när du interagerar med våra onlinetjänster, genom att utföra sådana åtgärder som, men inte begränsat till, surfa, göra en bokning, köpa varor och tjänster från våra webbplatser eller appar, kommunicera med oss eller på annat sätt ansluta till oss eller göra inlägg på sidor på sociala medier, eller registrera dig för ett nyhetsbrev eller delta i en undersökning, tävling eller kampanjerbjudande.
  • Kundtjänstcenter. Vi samlar in personuppgifter när du gör en bokning via telefon, kommunicerar med oss via e-post, fax eller via chatttjänster online eller kontaktar kundtjänst. Denna kommunikation kan spelas in för kvalitetssäkring och utbildning.
  • Internetanslutna enheter. Vi samlar in personliga och andra data från internetanslutna enheter som finns tillgängliga i våra fastigheter. Till exempel när du ansluter en enhet till hotellets internet, eller när en smart hemassistent är tillgänglig för att skräddarsy ditt boende och din upplevelse.

Back to top

VARFÖR VI SAMLAR IN DINA UPPGIFTER (LEGAL GRUND)

SYFTE BESKRIVNING AV AKTIVITETER FÖRENADE MED SYFTE RÄTTSLIG GRUND
Bokning och gästregistrering Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom att: underlätta reservationer och bokningar av hotellrum och relaterade tjänster, engagera sig i kommunikation före ankomst (logistik, förändringar, preferenser etc.) och behandla betalningar och depositioner.

Fullgörande av kontrakt för personen där gästen bokar rummet

Berättigade intressen för personen som bokar rummet, till exempel att respektera hans/hennes preferenser, såväl som för alla personer som följer med den primära gästen (t.ex. make/maka, barn, vänner)

Rättsliga skyldigheter relaterade till finansiella transaktioner, såsom skyldigheten att föra böcker och register

Receptions- och vistelsetjänster på plats Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom: underlätta in- och utcheckning, behandla betalningar, tillhandahålla konsekvent och personlig service och råd om tjänsterna på plats (baserat på tidigare användning eller uttryckta preferenser), tillhandahållande av concierge, bagageförvaring och parkeringstjänster, göra arrangemang med tredjepartsleverantörer för gästernas räkning (som att koordinera turer och andra sightseeingutflykter, ordna taxi-, pendel- och chaufförstjänster, och underlätta reservationer och bokningar på restauranger och evenemang), administrera och underlätta åtkomst till wifi, tv och andra anslutningstjänster (inklusive tillgång till affärscenterbekvämligheter, såsom fax- och kopieringstjänster) och underhållningssystem (såsom PlayStations och musikspelare), underlätta middagar på rummet (inklusive att ta hänsyn till eventuella kost- och hälsorestriktioner eller andra personliga behov som uttrycks av gästen), hushållstjänster (inklusive preferenser för speciella kuddar, täcken och andra bekvämligheter som uttrycks av gästen) och kemtvättjänster, hantera kundförfrågningar, förfrågningar och klagomål, och fastställande av behörighet för åldersbegränsade varor och tjänster (som alkohol eller vuxenunderhållning på rummet).

Fullgörande av kontrakt, såsom bearbetning av betalningar

Berättigade intressen, som att uppfylla gästens preferenser (t.ex. för ett rum nära hissen eller på en översta våningen)

Samtycke, såsom att samla in information om kostpreferenser som gästen väljer att ge

Rättsliga skyldigheter, som att samla in nationella ID-nummer där det krävs enligt lag

Konferenser och evenemang Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte såsom att kommunicera med kunder om konferenser och annan evenemangsplanering ("evenemang"), underlätta reservation och bokning av evenemang, engagera sig i kommunikation före evenemang (logistik, boende, förändringar, etc.), förbereda och koordinera evenemang i enlighet med kundens instruktioner, förväntningar och preferenser, underlätta catering, kommunicera om fakturering och återvinning av skyldiga belopp, bearbetning av betalningar och säkerhetsdepositioner, utföra kreditkontroller, hantera kundförfrågningar, förfrågningar och klagomål och kommunicera med deltagare under evenemang.

Fullgörande av kontrakt, såsom att samla in information om ett planerat evenemang

Berättigade intressen, som att svara på kundklagomål eller problem som rör ett evenemang

Rättsliga skyldigheter relaterade till finansiella transaktioner, såsom skyldigheten att föra böcker och register

Marriotts driftsställen och allmän affärsverksamhet Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom: administrera kundvårdstjänster för att underlätta och hantera förfrågningar, kommentarer och klagomål om någon av våra tjänster (som personligen, via telefonlinjer, e-post eller på sociala medier), hantering av säkerhet och bedrägeriförebyggande, administrera onlinetjänster (inklusive felsökning, dataanalys, testning, systemunderhåll, support, rapportering och värd för data), övervaka och analysera användningen av tjänster och använda dataanalys för att förbättra tjänster, marknadsföring, program, övergripande kundupplevelse, samla feedback, genomföra pilotprogram för potentiella nya tjänster och både utveckla nya och förbättra befintliga tjänster; och underlätta fusioner, förvärv och andra omorganisationer och omstruktureringar av vår verksamhet (inklusive framtida transaktioner).

Uppfyllande av kontrakt, till exempel att se till att onlinetjänster fungerar så att personer kan göra bokningar eller hantera lojalitetskonton

Berättigade intressen, som att svara på kundklagomål och problem som kan innefatta, där tillämplig lag tillåter, inspelning av kundtjänstsamtal

Samtycke, till exempel för marknadsföringsprogram

Rättsliga skyldigheter relaterade till finansiella transaktioner, såsom skyldigheten att föra böcker och register

Nödlägen och incidenthantering Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom: garanterande av säkerheten för tjänster på plats, reagera på, hantera och dokumentera olyckor på plats och medicinska och andra nödsituationer (inklusive att underlätta intern läkartjänster), aktivt övervaka egenskaper för att säkerställa adekvat förebyggande av incidenter, respons och dokumentation (inklusive övervakningskameror), begära hjälp från räddningstjänst och skicka meddelanden och varningar i händelse av incidenter eller nödsituationer (som via SMS, e-post, samtal, audiovisuella enheter etc.).

Fullgörande av kontrakt, såsom att säkerställa gästernas och personalens säkerhet genom interaktioner med säkerhetspersonal på plats

Berättigade intressen, såsom att övervaka fastigheter genom övervakningskameror för att säkerställa säkerheten för gäster och personal

Lagliga skyldigheter, som att dokumentera olyckor på plats

Personers vitala intressen, som att kontakta sjukvården eller räddningstjänsten för en sjuk gäst

Lag och regelefterlevnad Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom: att följa tillämpliga lagar, följa rättsliga processer, svara på förfrågningar från offentliga och statliga myndigheter, uppfylla nationell säkerhet eller brottsbekämpande krav, upprätthålla våra villkor, skydda vår verksamhet, skydda rättigheterna, integriteten, säkerheten eller egendomen för Marriottkoncernen, gäster, besökare och andra relevanta personer och gör att vi kan eftersträva tillgängliga rättsmedel och begränsa de skador som Marriott kan lida.

Juridiska skyldigheter, såsom att följa rättsliga processer

Berättigade intressen, som att upprätthålla villkor för att skydda varumärken

Individers vitala intressen, som att kontakta räddningstjänst vid störningar och incidenter som involverar gäster

Spa-, skönhets-, golf- och fitnesstjänster Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom: underlätta bokningar och reservationer, fastställande av behörighet för tjänster, uppfylla funktionshinder- eller andra hälsorelaterade restriktioner och tillhandahålla lämpliga och säkra aktiviteter, tjänster och behandlingar, tillhandahålla konsekvent och personlig service baserad på tidigare användning och preferenser uttryckta av individen, behandla betalningar, arrangera efterfrågade yrkesmän för specifika behandlingar och tjänster, och hantera kundförfrågningar, förfrågningar och klagomål.

Fullgörande av kontrakt, såsom bearbetning av betalningar

Samtycke, som att samla in information om ryggproblem vid tillhandahållande av massagetjänster

Berättigade intressen, som att tillhandahålla personliga tjänster (t.ex. erbjuda golfmöjligheter baserat på tidigare aktivitet)

Rättsliga skyldigheter relaterade till finansiella transaktioner, såsom skyldigheten att föra böcker och register

Individers vitala intressen (t.ex. när en individ blir sjuk när han eller hon använder träningsutrustningen)

Mat- och dryckestjänster Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom att: underlätta bokningar, uppfylla kostpreferenser, tillhandahålla konsekvent och personlig service baserad på tidigare användning och preferenser uttryckta av individen, hantera betalningar, anordnande av bokningar och hantera kundförfrågningar, förfrågningar och klagomål.

Fullgörande av kontrakt, såsom bearbetning av betalningar

Samtycke, som att samla in information om kost, hälsorestriktioner eller personliga behov hos en gäst när denne beställer mat

Berättigade intressen, som att tillhandahålla personliga tjänster (t.ex. erbjuda rött vin till en gäst baserat på tidigare förfrågningar)

Rättsliga skyldigheter relaterade till finansiella transaktioner, såsom skyldigheten att föra böcker och register

Individers vitala intressen (t.ex. när en person blir sjuk på en av restaurangerna)

Barnrelaterade tjänster (för föräldrar och vårdnadshavare) Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom att: underlätta barnpassning/hotellbarnvårdare, barnklubb och golfprogram för juniorer, underlätta reservationer och bokningar, förbereda och samordna hotellboenden och tjänster i enlighet med gästernas preferenser, instruktioner och förväntningar, betalnings- och faktureringstjänster, middagstjänster (till exempel specialmenyer för barn eller specialrabatter på frukost för barn under en viss ålder).

Uppfyllande av kontrakt, som att låta ett barn i en viss ålder bo i rummet med sina föräldrar vilket kan medföra extra avgifter eller rabatter

Samtycke från förälder eller vårdnadshavare, till exempel att tillgodose barns behov

Berättigade intressen, som att tillhandahålla en spjälsäng eller badrockar i barnstorlek och andra bekvämligheter för barn

Rättsliga skyldigheter relaterade till finansiella transaktioner, såsom skyldigheten att föra böcker och register

Personers vitala intressen, till exempel när ett barn blir sjukt när barn deltar i en barnklubb

Lojalitetsprogram, konton och relationshantering Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta ändamål, såsom att: registrera användare i lojalitetsprogram och andra kundkontoprogram och betalkortsprogram, fastställande av behörighet för olika program och relaterade tjänster, administrering av lojalitetsprogram, tillhandahålla konsekvent och personlig service baserad på tidigare användning och de preferenser som uttrycks av medlemmar, säkerställa tillgång till onlinetjänster, behandla betalningar, meddela medlemmar om ändringar av program, villkor och bestämmelser och hantera medlemmars önskemål, förfrågningar och klagomål.

Uppfyllande av kontrakt, såsom att bedöma poäng och fördela förmåner

Samtycke, som att respektera kommunikationsinställningarna (t.ex. e-post, SMS)

Berättigade intressen, såsom att hantera medlemmars val angående hur de vill tjäna, spåras och använda poäng

Rättsliga skyldigheter relaterade till finansiella transaktioner såsom skyldigheten att föra böcker och register

Marknadsföring, kampanjer, tävlingar och tredjepartsprodukter Det finns ett antal aktiviteter förknippade med detta syfte, såsom att: kommunicera om produkter och tjänster som kan vara av intresse för gäster, tillhandahållande av personliga annonser för produkter och tjänster på utvalda webbplatser, underlätta deltagande i utlottningar, tävlingar och andra kampanjer (såsom tävlingar om bästa semesterfoto på sociala medier) och hantera kundförfrågor, förfrågningar och klagomål.

Uppfyllande av ett kontrakt, såsom att fullgöra skyldigheter i samband med en tävling

Samtycke, som att respektera kommunikationsinställningarna (t.ex. e-post, SMS)

Berättigade intressen, som att tillhandahålla annonser för liknande produkter och tjänster

Juridiska skyldigheter, såsom att hantera information i enlighet med regler som rör säljkampanjer

MER INFORMATION OM DINA PERSONLIGA PREFERENSER

Vårt mål är att ge dig bättre service och uppfylla dina förväntningar och önskad gästfrihet i varje steg, från det ögonblick du bokar hos oss tills du checkar ut. Se nedan för att läsa mer.

PERSONLIGA PREFERENSER SYFTEN RÄTTSLIG GRUND
Årsdagar När du bor hos oss vill vi hjälpa dig att fira alla speciella tillfällen, såsom ett jubileum, en födelsedag. Till exempel kan vi anteckna dessa datum så att vi kan ge dig en födelsedags- eller jubileumspresent. Samtycke, i förekommande fall
Typ av aktivitet och hobbyer (som resor till stranden, barnpassning, fitness, resor och transportdetaljer, barnklubbsteater, restaurang etc.) Vi vill säkerställa att vi förser dig med tjänster som förbättrar din Marriott-upplevelse. För att göra detta kan vi behålla dina preferenser om de typer av aktiviteter som du gillar att delta i, så att vi kan säkerställa att vi kan erbjuda dig liknande upplevelser när du bor hos oss i framtiden. Samtycke, i förekommande fall
Relationer (fru, man, dotter, son etc.) Vi förstår att dina preferenser kan ändras beroende på vem du reser med (som din föredragna rumstyp). Vi kan föra register över dina relationer för att hjälpa oss att göra din Marriott-vistelse så bekväm som möjligt. Om vi till exempel vet att du reser med små barn kan vi i förväg aktivt planera för ytterligare boende som en spjälsäng eller hopfällbar säng.

Berättigat intresse, för att ge dig exceptionell service

Samtycke, i förekommande fall

Preferenser för fastigheter, klubbar och faciliteter När du bor hos oss vill vi se till att vi kan förse dig med tjänster för att förbättra din Marriott-upplevelse. För att göra detta kan vi behålla dina preferenser för våra fastigheter, klubbar och faciliteter, baserat på dina tidigare vistelsepreferenser, av våra barnklubbar, barnskötare, spa- och skönhetstjänster, golf, restaurang och fitnessanläggningar.

Berättigat intresse, för att ge dig exceptionell service

Samtycke, i förekommande fall

Kostpreferenser När du bor hos oss vill vi se till att du är säker, att vi tar hand om ditt välbefinnande och förser dig med tjänster för att förbättra din Marriott-upplevelse. Till exempel kan vi göra en anteckning om dina mat- eller dryckespreferenser så att vi är förberedda om du begär rumsservice eller äter på något av våra kaféer eller restauranger.

Berättigat intresse, för att ge dig exceptionell service

Samtycke, i förekommande fall

HUR OCH NÄR VI DELAR DINA DATA

Vårt mål är att ge dig den högsta nivån av gästfrihet och tjänster, och för att göra det kan vi dela personuppgifter och andra uppgifter med följande:

  • Marriottkoncernen. Vi lämnar ut personuppgifter och andra uppgifter till andra företag inom MarriottkoncernenÖppna i en ny webbläsarflik för de syften som beskrivs i denna integritetspolicy, som att tillhandahålla och anpassa tjänsterna, kommunicera med dig, underlätta lojalitetsprogrammen och för att uppnå våra affärsändamål. Vi delar dina personuppgifter och andra uppgifter som används för att göra bokningar på tillämplig fastighet och Marriott-enhet för att fullgöra och slutföra din bokning.
  • Franchisetagare. Vi lämnar ut personuppgifter och andra data till franchisetagare av Marriotts koncernmärkta fastigheter i de syften som beskrivs i denna globala integritetspolicy. Franchisetagare har en begränsad rätt att använda vissa personuppgifter för sina egna ändamål och kvalificerar sig därför som oberoende personuppgiftsansvariga för följande behandling: franchisetagare hanterar och koordinerar din vistelse på hotell som de driver så att de kan använda dina personuppgifter för det ändamålet. Franchisetagare kan också använda dina personuppgifter för att uppfylla sina egna rättsliga skyldigheter, inklusive att föra böcker och register och andra regelefterlevnadskrav.
  • Ägare: Vi yppar personuppgifter och andra uppgifter till ägare av Marriotts koncernmärkta fastigheter för de syften som beskrivs i denna globala integritetsspolicy. Ägare har en begränsad rätt att använda vissa personuppgifter för sina egna syften och kvalificerar sig därför som oberoende personuppgiftsansvariga för följande behandling: ägare kan använda dina personuppgifter för att uppfylla sina egna juridiska skyldigheter, inklusive att föra böcker och register och andra regelefterlevnadskrav.
  • Hem och villor – fastighetsförvaltningsbolag. Vi yppar personuppgifter och andra data till fastighetsförvaltningsföretag för bostäder och villor och deras tjänsteleverantörer i det syfte som beskrivs i denna integritetspolicy, såsom tillhandahållande, underlättande och personanpassning av tjänsterna, underlättande av lojalitetsprogram och deras egen marknadsföring.
  • Auktoriserade licenstagare. Där det är tillåtet enligt lag yppar vi personuppgifter och andra data till våra auktoriserade licenstagare, inklusive Marriott Vacations Worldwide, Ritz-Carlton Yacht Collection, Marriotts koncernmärkta fastigheter, medverkande varumärkens kreditkort från American Express, Chase och andra banker, enligt ändamålen som beskrivs i denna integritetspolicy, såsom tillhandahållande och personanpassning av tjänsterna, uppfylla dina önskemål och tillhandahålla den egna marknadsföringen. Detta yppande gör det till exempel möjligt för dig att köpa märkesvaror och tjänster från Marriott, inklusive timeshare-fastigheter och fastigheter under Marriottkoncernens varumärke.
  • Fastighets- och/eller reseleverantörer på plats. Vi kan komma att dela din information med spa, restaurang, hälsoklubb, concierge och andra butiker på våra fastigheter för att förse dig med tjänster och sin egen marknadsföring som till exempel med Disney Destinations, LLC och Walt Disney Travel Company när du bor på en av våra anslutna fastigheter med Walt Disney World®. Denna delning gör det också möjligt för oss att tillhandahålla en enda källa för att köpa resepaket som inkluderar reserelaterade tjänster, såsom flygbiljetter, hyrbilar och semesterpaket.
  • Länkade konton. Vi samarbetar med vissa tredje parter hos vilka du kan registrera dig för att utnyttja deras tjänster. Vissa företag tillåter till exempel att du använder ditt lojalitetsprogramnummer eller inloggning till onlinetjänster för att ta emot eller registrera dig för deras tjänster. Dessa företag inkluderar företag som flygbolag och leverantörer av hyrbilar samt partner för restaurangbokning och biltjänster. Dessutom kan du via leverantören av sociala mediekonton ansluta ditt sociala mediekonto till ditt onlineservicekonto eller logga in på ditt onlineservicekonto från ditt sociala mediekonto. När du registrerar dig för dessa tjänster lämnar vi ut dina personuppgifter och andra uppgifter till dessa tredje parter. Om du inte vill att vi ska dela med oss av dina personuppgifter eller andra uppgifter på detta sätt, lämna inte ut ditt lojalitetsprogramnummer till tredje part, använd inte din onlinetjänstinloggning för att registrera dig för tredjepartskampanjer och anslut inte heller dina onlinetjänstekonton med konton för tredjepartstjänster. Data som delas på detta sätt kommer att styras av tredje partens integritetspolicy och inte denna integritetspolicy.
  • PR-aktivitet. Vi samarbetar med tredje parter som kan tillhandahålla kampanjer till dig, såsom utlottningar, tävlingar eller andra erbjudanden.
  • eFolio-programmet. Om du är anställd på ett företag som deltar i Marriottkoncernens eFolio-programm och bokar rummet med hjälp av en företagskod eller betalar utgifterna med ett företagskreditkort, kan ett utdrag ur din folio som beskriver de varor och tjänster som tillhandahålls dig skickas till ditt företag och till kreditkortsföretaget. Denna integritetspolicy gäller inte hanteringen av dina personuppgifter av arbetsgivare, kreditkortsföretag eller bank och vi är inte ansvariga för deras praxis.
  • Tjänsteleverantörer. Vi yppar personuppgifter och andra data till tredje parts tjänsteleverantörer inklusive till exempel företag som tillhandahåller webbhotell, dataanalys, betalningshantering, orderuppfyllelse, informationsteknologi och relaterad infrastruktur, kundservice, e-postleverans, marknadsföring, revision och andra tjänster.

Andra användningar och upplysningar:

Vi kommer att använda och yppa personuppgifter som vi anser vara nödvändiga eller lämpliga: (a) för att följa tillämplig lag, inklusive lagar utanför ditt hemland, (b) att följa rättsliga förfaranden, (c) att svara på förfrågningar från offentliga och statliga myndigheter, inklusive myndigheter utanför ditt hemland och för att uppfylla kraven på nationell säkerhet eller brottsbekämpning, (d) för att upprätthålla våra villkor, (e) för att skydda vår verksamhet, som i händelse av omorganisation, fusion, försäljning, joint venture, överlåtelse, överföring eller annan disposition av hela eller delar av Marriottkoncernens verksamhet, tillgångar eller aktier (inklusive eventuell konkurs eller liknande förfaranden), (f) för att skydda Marriottkoncernen, dig eller andras rättigheter, integritet, säkerhet eller egendom och (g) att tillåta oss att vidta tillgängliga åtgärder eller begränsa de skador som vi kan lida.

Vi kan använda och yppa andra uppgifter i vilket syfte som helst, utom där vi inte har rätt enligt tillämplig lag.

Back to top

DINA DATA, DINA VAL: DINA INTEGRITETSPREFERENSER OCH RÄTTIGHETER

På Marriott anser vi att du bör ha val med avseende på dina uppgifter. Vi ger dig alternativen, informationen och valen nedan för att uttrycka dina preferenser: vad och hur mycket du delar med oss och när och hur du hör från oss.

Kommunikation och preferenser

  • För att ändra hur och hur ofta vi eller våra partner kommunicerar med dig, logga in på din lojalitetskontoprofil och välj Kommunikationsinställningar.
  • Du kan också följa länken för att avsluta prenumerationen längst ner i något av våra meddelanden.
  • Om du inte längre vill ta emot marknadsföringsrelaterade e-postmeddelanden kan du välja bort dem genom att besöka vår sida för avregistrering eller genom att följa instruktionerna i ett sådant e-postmeddelande som du får från oss.
  • Dessutom kan du välja bort marknadsföringsrelaterade e-postmeddelanden genom att skicka ett brev till: Internet Customer Care – Unsubscribe, 1818 North 90 Street, Omaha, Nebraska 68114-1315 USA eller Luxury Reservations Limited – Unsubscribe, 10 Earlsfort Terrace, Dublin D02 T380, Irland
  • Obs! Även om du väljer att välja bort marknadsföringsrelaterade e-postmeddelanden kommer vi att fortsätta att skicka dig transaktionsmeddelanden, såsom information om dina bokningar eller vistelser, inklusive bekräftelse och e-postmeddelanden före ankomst, eller kontosäkerhetsuppdateringar.
  • Om du vill justera dina vistelsepreferenser, logga in på ditt lojalitetskonto och välj rumsalternativ, vistelsepreferenser.

Cookies och andra data

För information om dina val relaterade till cookies och andra data, se avsnittet om cookies och andra data ovan.

Hur du kan begära att få tillgång till, ändra, radera, begränsa användningen eller invända mot behandlingen av dina personuppgifter

Om du vill få tillgång till, ändra, radera, begränsa användningen av eller invända mot behandlingen av dina personuppgifter som du tidigare har lämnat till oss, eller om du vill få en elektronisk kopia av dina personuppgifter i syfte att överföra det till ett annat företag (i den utsträckning dessa rättigheter tillhandahålls dig enligt lag), besök vår portal för individuella rättigheter och fyll i detta formulärÖppna i en ny webbläsarflik . Om du har några frågor om formuläret eller vår process, kontakta oss gärna på privacy@marriott.com. Se även Kontakta oss.

För ditt skydd utför vi endast förfrågningar om de personuppgifter som är kopplade till e-postadressen och/eller lojalitetskontonumret som du identifierar i din förfrågan, och vi kan behöva verifiera din identitet innan vi uppfyller vissa förfrågningar. När det är tillåtet enligt lag kan vi ta ut en lämplig avgift för att täcka kostnaderna för att svara på en förfrågan.

Marriott bekräftar och respekterar våra gästers integritet och vi kommer att försöka följa din begäran så snart som rimligen är praktiskt möjligt och i enlighet med tillämplig lag.

Om du har gett oss samtycke i samband med särskilda åtgärder eller aktiviteter kan du när som helst återkalla detta samtycke genom att kontakta oss enligt avsnittet "Kontakta oss" nedan.

Back to top

ÖVRIGA VIKTIGA BESTÄMMELSER

Andra enheter än enheter i Marriottkoncernen

Denna integritetspolicy tar inte upp och vi är inte ansvariga för integritet, data eller annan praxis för någon enhet utanför Marriottkoncernen, inklusive franchisetagare, ägare, fastighetsförvaltningsföretag för bostäder och villor, auktoriserade licenstagare, strategiska affärspartner eller tredje part som driver någon webbplats eller tjänst som tjänsterna länkar till, betaltjänst, lojalitetsprogram eller webbplats som är startsidan för leverantörerna av höghastighetsinternet på våra fastigheter. Inkluderingen av en länk i onlinetjänsterna innebär inte att vi godkänner den länkade webbplatsen eller tjänsten. Vi har i allmänhet ingen kontroll över, och är inte ansvariga för, någon tredje parts insamling, användning och yppande av dina personuppgifter.

Dessutom är vi inte ansvariga för datainsamling, användning, yppande eller säkerhetspolicyer eller säkerhetspraxis från andra organisationer, såsom Facebook, Apple, Google, Microsoft, RIM eller någon annan apputvecklare, appleverantör, leverantör av sociala medieplattformar, operativsystemsleverantör, leverantör av trådlösa tjänster eller enhetstillverkare, inklusive med avseende på eventuella personuppgifter som du lämnar ut till andra organisationer via eller apparna eller våra sociala mediesidor.

Säkerhet

We seek to use reasonable organizational, technical, and administrative measures to protect Personal Data. Unfortunately, no data transmission or storage system can be guaranteed to be 100% secure. If you have reason to believe that your interaction with us is no longer secure (for example, if you feel that the security of your account has been compromised), please immediately notify us in accordance with the “Contact Us” section, below.

Bibehållande

Vi kommer att behålla dina personuppgifter under den period som är nödvändig för att uppfylla de syften som beskrivs i denna integritetsspolicy om inte en längre lagringsperiod krävs eller tillåts enligt lag.

Kriterierna som används för att fastställa våra lagringsperioder inkluderar:

  • Hur lång tid vi har en pågående kundrelation med dig och tillhandahåller tjänsterna (till exempel så länge du har ett konto hos oss eller fortsätter att använda tjänsterna)
  • Om det finns en rättslig skyldighet som vi är föremål för (till exempel kräver vissa lagar att vi ska hålla register över dina transaktioner under en viss tid innan vi kan radera dem)
  • Huruvida lagring är tillrådligt med tanke på vår rättsliga ställning (såsom för preskriptionsregler, rättstvister eller regulatoriska utredningar).

Känsliga data

Såvida du inte särskilt begärt det ber vi dig att inte skicka oss, och inte yppa, på eller genom tjänsterna eller på annat sätt till oss, några känsliga personuppgifter (t.ex. personnummer, skattebetalarens identifikationsnummer, passnummer, körkortsnummer, eller annat statligt utfärdat identifikationsnummer, kredit- eller betalkortsuppgifter eller finansiellt kontonummer, med eller utan någon kod eller lösenord som skulle tillåta åtkomst till kontot, kredithistorik, eller information om religion, etnicitet, sexliv eller praxis eller sexuellt orientering, medicinsk information eller hälsoinformation, genetisk eller biometrisk information, biometriska mallar, politiska eller filosofiska övertygelser, medlemskap i politiska partier eller fackföreningar, information om bakgrundskontroll, rättslig information som belastningsregister eller information om andra rättsliga eller administrativa förfaranden).

Användning av tjänster av minderåriga

Tjänsterna riktar sig inte till personer under sexton (16 år) och vi begär att de inte tillhandahåller personuppgifter via tjänsterna.

Internationella dataöverföringar

Marriottkoncernen är en global organisation och tillhandahåller en global tjänst. Att överföra data internationellt är väsentligt för tjänsterna så att du får samma högkvalitativa tjänst var du än befinner dig i världen. Som ett resultat kommer vi, med förbehåll för gällande lag, att överföra personuppgifter och andra data som samlas in i samband med tjänsterna, till enheter i länder där dataskyddsstandarder kan skilja sig från de i det land där du bor, inklusive utanför EES, Storbritannien, eller Schweiz. Genom att göra en bokning, besöka eller bo på en Marriott-märkt fastighet eller använda en av av Marriottkoncernen märkt tjänst är du medveten om att vi överför dina personuppgifter globalt.

Under vissa omständigheter kan domstolar, brottsbekämpande myndigheter, tillsynsmyndigheter eller säkerhetsmyndigheter i dessa andra länder ha rätt att få tillgång till dina personuppgifter.

Vissa av länderna erkänns av Europeiska kommissionen som tillhandahåller en adekvat nivå av dataskydd enligt EES-standarder (hela listan över dessa länder finns tillgänglig härÖppna i en ny webbläsarflik ). Marriottkoncernen ingår standardavtalsklausuler eller annan godkänd mekanism för gränsöverskridande överföring där så är lämpligt.

Uppdateringar av denna integritetspolicy

Texten "senast uppdaterad" högst upp på denna sida anger när denna integritetspolicy senast reviderades. Alla ändringar kommer att träda i kraft när vi publicerar den reviderade integritetspolicyn på onlinetjänsterna. Om du vill granska den version av integritetspolicyn som gällde omedelbart före denna översyn, kontakta oss på privacy@marriott.com.

Back to top

KONTAKTA OSS

Om du har frågor om denna integritetspolicy, kontakta oss på privacy@marriott.com.

Om du bor i USA eller något annat land utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet eller Schweiz, är den personuppgiftsansvarige som är ansvarig för dina personuppgifter Marriott International, Inc. med adressen:

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
10400 Fernwood Road
Bethesda, MD 20817
Amerikas förenta stater

Om du bor i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Schweiz är den personuppgiftsansvarige Luxury Reservations Limited, med adressen:

Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrass
Dublin D02 T380
Irland

Ytterligare information

PERSONUPPGIFTSANSVARIG

Marriott-koncernen agerar som en oberoende personuppgiftsansvarig i förhållande till våra ägare och franchisetagare, som har en begränsad rätt att använda de uppgifter vi samlar in enligt beskrivningen nedan:

Ägare: eftersom hotellet du är inbokad på kanske inte ägs av Marriottkoncernen yppar vi data till ägare av Marriotts koncernmärkta fastigheter för de syften som beskrivs i denna globala integritetspolicy. Ägare har en begränsad rätt att använda vissa personuppgifter för sina egna syften och kvalificerar sig därför som oberoende personuppgiftsansvariga för att kunna uppfylla sina egna juridiska skyldigheter, inklusive att föra böcker och register och andra regelefterlevnadskrav.

Franchisetagare: Dessutom ägs och drivs vissa hotell under varumärket Marriott enligt ett franchiseavtal med Marriottkoncernen. Därför yppar vi data till franchisetagare av Marriotts koncernmärkta fastigheter för de syften som beskrivs i denna globala integritetspolicy. Franchisetagare har en begränsad rätt att använda vissa personuppgifter för egna syften och kvalificerar sig därför som oberoende personuppgiftsansvariga i syfte att hantera och samordna din vistelse på hotell och för att uppfylla sina egna rättsliga skyldigheter, inklusive att föra böcker och register och andra regelefterlevnadskrav.

Du kan också:

  • Kontakta vårt dataskyddsombud som ansvarar för ditt land eller din region via MarriottDPO@marriott.com. Ange i ditt e-postmeddelande vilket land du kontaktar oss från.
  • Lämna in ett klagomål till en dataskyddsmyndighet för ditt land eller din region eller där en påstådd överträdelse av tillämpliga dataskyddslagar inträffar. För EES finns en lista över de nationella dataskyddsmyndigheterna på http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080Öppna i en ny webbläsarflik .

Back to top

Observera att den officiella texten är den engelska versionen av Marriott.com. Genom att tillhandahålla denna översättning hoppas vi kunna göra innehåll tillgängligt för fler av våra globala kunder. Var dock medveten om att eftersom översättningar görs med maskin, kanske de inte alltid är perfekta.