TIETOSUOJAKESKUS

Päivitetty viimeksi: 20.8.2021

MARRIOTT-KONSERNIN MAAILMANLAAJUINEN TIETOSUOJASELOSTE

Marriott-konserniAvautuu uuteen selainikkunaan arvostaa sinua asiakkaana ja ymmärtää, että yksityisyys on sinulle tärkeää. Haluamme sinun tietävän, miten keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi ja muita tietojasi (yhdessä ”tiedot”).

Yksityisyysasetukset

Me Marriottilla kunnioitamme yksityisyyttäsi ja haluamme tarjota sinulle alla olevat vaihtoehdot, tiedot ja valinnat, joiden avulla voit määrittää, mitä ja miten paljon kerrot meille ja milloin ja miten kuulet meistä.

Avata

Haluamme tietää, mikä on sinulle tärkeää, ja tarjota sinulle henkilökohtaisen kokemuksen. Kuten tietosuojaselosteessamme on tarkemmin kuvattu, käytämme verkkosivuillamme digitaalisia työkaluja, kuten evästeitä ja tunnisteita. Evästeet auttavat meitä myös tarjoamaan, suojaamaan ja parantamaan palvelujamme. Voit muokata asetuksiasi Seuranta-asetukset-sivullamme.

Avata

Haluamme olla kanssasi tekemisissä sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Voit itse valita esimerkiksi sen, kuinka usein kuulet meistä. Määritä asetukset kirjautumalla kanta-asiakastilillesi ja valitsemalla Viestintäasetukset. Voit peruuttaa tilauksen linkistä, joka on kaikkien sinulle lähettämiemme viestien lopussa. HUOMAUTUS: Vaikka päättäisit kieltää viestien lähettämisen, saat jatkossakin varauksia ja yöpymisiä koskevia viestejä, kuten vahvistussähköposteja ja saapumista edeltäviä sähköposteja, sekä tilin tietoturvaan liittyviä viestejä.

Avata

Jos haluat pyytää pääsyä henkilötietoihisi, muuttaa tai poistaa henkilötietojasi tai rajoittaa niiden käyttöä, vastustaa aiemmin meille toimittamiesi henkilötietojesi käsittelyä tai saada sähköisen kopion henkilötiedoistasi välittääksesi ne toiselle yritykselle (mikäli nämä lakisääteiset oikeudet koskevat sinua), täytä tämä lomakeAvautuu uuteen selaimeen. Jos sinulla on kysyttävää lomakkeesta tai toiminnastamme, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@marriott.com tai postia seuraavaan osoitteeseen:

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
10400 Fernwood Road
Bethesda, MD 20817
United States of America

Yhteystiedot Euroopan talousalueella:
Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrace
Dublin D02 T380
Ireland

Turvallisuutesi vuoksi toteutamme henkilötietoja koskevia pyyntöjä ainoastaan, jos tiedot liittyvät pyynnössäsi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja/tai kanta-asiakastilin numeroon, ja meidän on ehkä varmistettava henkilöllisyytesi ennen tiettyjen pyyntöjen toteuttamista. Lain salliessa saatamme veloittaa asianmukaisen maksun pyyntöösi vastaamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

Marriott ymmärtää vieraidemme oikeuden yksityisyyteen ja kunnioittaa sitä, joten pyrimme toteuttamaan pyyntösi niin pian kuin on kohtuudella mahdollista, sovellettavaa lainsäädäntöä noudattaen.

TÄMÄN TIETOSUOJASELOSTEEN KATTAMAT TIEDOT

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan tietosuojakäytännöt, joita Marriott-konserni noudattaa seuraavilla tavoilla kerätyille tiedoille:

  • ylläpitämiltämme verkkosivustoilta, joilta käsin olet siirtynyt lukemaan tätä tietosuojaselostetta, mukaan lukien Marriott.com ja muut Marriott-konsernin omistamat tai hallinnoimat verkkosivustot (yhteisesti ”verkkosivustot”)
  • ohjelmistosovelluksista, jotka olemme tarjonneet käyttöön tietokoneilla ja mobiililaitteilla tai niiden välityksellä (”sovellukset”)
  • hoitamiltamme sosiaalisen median sivuiltamme, joilta käsin olet siirtynyt lukemaan tätä tietosuojaselostetta (yhteisesti ”sosiaalisen median sivumme”)
  • sinulle lähettämistämme sähköpostiviesteistä, jotka sisältävät linkin tähän tietosuojaselosteeseen, ja muusta viestinnästämme kanssasi verkossa tai henkilökohtaisesti
  • kolmansilta osapuolilta, kuten valtuutetuilta lisenssinsaajilta, omistajilta ja franchising-yrityksiltä, sekä muista lähteistä, kuten julkisista tietokannoista, markkinointikumppaneilta ja muilta kolmansilta osapuolilta; ja
  • kun vierailet tai yövyt vieraana jossakin kiinteistössämme tai Homes & Villas by Marriott International ‑alustalla tarjottavassa kodissa tai huvilassa (Homes & Villas) tai muun verkon ulkopuolisen vuorovaikutuksen yhteydessä (yhteisesti ”kiinteistövierailut ja verkon ulkopuolinen vuorovaikutus”).

Käytämme verkkosivustoista, sovelluksista ja sosiaalisen median sivuistamme yhteisnimitystä ”verkkopalvelut” ja yhdessä kiinteistövierailujen ja verkon ulkopuolisen vuorovaikutuksen kanssa nimitystä ”palvelut”.

Takaisin alkuun

KERÄÄMÄMME TIEDOT

Keräämme henkilötietojasi lain mukaisesti asiakkuuden eri vaiheissa, jotta voisimme palvella sinua paremmin. Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa tai jotka liittyvät sinuun tunnistettavissa olevana henkilönä. Keräämme ja käsittelemme seuraavia henkilötietojen tyyppejä:

  •  Nimi
  •  Sukupuoli
  •  Postiosoite
  •  Puhelinnumero
  •  Sähköpostiosoite
  •  Taloudelliset tiedot (kuten luotto- tai maksukortin numero tai muut maksutiedot)
  •  Ensisijainen kieli
  •  Syntymäaika ja ‑paikka
  •  Kansalaisuus, passi, viisumi tai muut valtion myöntämät tunnistetiedot
  •  Tärkeät päivämäärät: syntymäpäivät, vuosipäivät ja erikoistilaisuudet
  •  Jäsenyyttä tai kanta-asiakasohjelmaa koskevat tiedot (mukaan lukien co-branding-maksukortit ja matkailukumppanien ohjelmien jäsenyydet)
  •  Työnantajan tiedot (liiketoimintaan liittyvissä varauksissa)
  •  Matkasuunnitelma, matkaryhmä tai aktiviteettien tiedot
  •  Aikaisemmat yöpymiset vieraana tai vuorovaikutukset, ostetut tuotteet ja palvelut, erikoispalveluja ja mukavuuksia koskevat pyynnöt
  •  Sosiaalisen median käyttäjätunnus, profiilikuva ja muut julkisesti saatavilla olevat tiedot tai tiedot, jotka tulevat saataville, kun linkität sosiaalisen median tilisi kanta-asiakastiliisi

Rajoitetummissa tapauksissa saatamme kerätä myös seuraavia tietoja:

  • Tiedot perheenjäsenistä ja kumppaneista, nimet ja lasten iät
  • Biometriset tiedot
  • Kuva-, video- ja äänimateriaali (a) valvontakameroista, joita on kiinteistöjemme julkisilla alueilla, kuten käytävillä ja auloissa; ja (b) vartaloon kiinnitettävistä kameroista, joita vahingontorjuntahenkilöstömme ja muu turvallisuushenkilöstömme kantaa

Saatamme myös kerätä toiveitasi koskevia tietoja, joita käytämme tehdäksemme ajankohtaisista ja tulevista yöpymisistäsi ja meillä saamistasi kokemuksista miellyttävämpiä, kuten tietoja kiinnostuksen kohteistasi ja muita asiaankuuluvia tietoja, jotka saamme sinusta yöpymisesi aikana. Tällaiset tiedot voivat koskea esimerkiksi ilmoittamiasi asioita, joista pidät tai et pidä palveluissamme, jotta voisimme parantaa palvelujamme, tai ruokavalio- tai terveysrajoitteitasi tai henkilökohtaisia tarpeitasi, jotta voisimme varmistaa hyvinvointisi. Saatamme myös kerätä ”henkilökohtaisia asetuksiasi”, jotka voivat sisältää tietoja erityisistä vuosipäivistäsi (kuten syntymäpäiväsi tai hääpäiväsi) sekä siitä, millaisiin aktiviteetteihin haluaisit osallistua yöpyessäsi meillä ja mitä harrastuksia sinulla on. Henkilökohtaiset asetukset voivat sisältää myös tietoja siitä, kenen kanssa yleensä matkustat, mikä on heidän suhteensa sinuun ja mikä on siviilisäätysi.

Jos lähetät meille tai palveluntarjoajillemme muita henkilöitä koskevia henkilötietoja (esimerkiksi tehdessäsi varauksen toiselle henkilölle), vakuutat, että sinulla on siihen valtuudet ja että annat meille luvan käyttää kyseisiä tietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

Takaisin alkuun

EVÄSTEET JA MUUT TIEDOT

Saatamme kerätä myös ”muita tietoja”, jotka eivät yleensä paljasta henkilöllisyyttäsi tai liity suoraan tunnistettuun henkilöön. Jos muut tiedot paljastavat henkilöllisyytesi tai liittyvät henkilöön, käsittelemme kyseisiä muita tietoja henkilötietoina. Muita tietoja ovat:

  • Selaimesi tai laitteesi. Keräämme selaimesi kautta tai automaattisesti laitteesi kautta tiettyjä tietoja, kuten Media Access Control (MAC) ‑osoitteesi, tietokoneesi tyypin (Windows tai Apple), näytön resoluution, käyttöjärjestelmän nimen ja version, laitteen valmistajan ja mallin, kielen, verkkoselaimen tyypin ja version sekä käyttämäsi verkkopalvelun (kuten sovelluksen) nimen ja version. Käytämme näitä tietoja varmistaaksemme, että verkkopalvelut toimivat oikein.
  • Sovellusten käyttö. Kun lataat sovelluksen ja käytät sitä, keräämme esimerkiksi seuraavia tietoja: sovelluksen käyttötiedot, päivämäärä ja kellonaika, jolloin laitteellasi oleva sovellus käyttää palvelimiamme, sekä mitä tietoja ja tiedostoja on ladattu sovellukseen laitenumerosi perusteella. Käytämme näitä tietoja varmistaaksemme, että verkkopalvelut toimivat oikein. Sovelluksemme voivat sisältää kolmansien osapuolten ohjelmistokehityspaketteja, jotka voivat kerätä ja lähettää muita tietoja sovelluksen eri ominaisuuksien mahdollistamiseksi. Saatamme myös kerätä mobiililaitteiden mainostunnisteita parantaaksemme ja mukauttaaksemme käyttökokemustasi ja tarjotaksemme asiaankuuluvia tuotteita, sisältöä tai mainoksia, jotka näytetään sinulle verkkosivustollamme, sovelluksissamme tai ulkoisessa mainonnassa.
    • Sovellusasetusten muuttaminen mobiililaitteiden mainostunnisteiden keräämistä varten. Voit määrittää Bonvoy™-mobiilisovelluksemme asetukset kirjautumalla sovellukseen, siirtymällä sovelluksessa kohtaan ”Tili”, valitsemalla siellä oikeasta yläkulmasta asetuspainikkeen (pyöreä rataskuvake) ja valitsemalla ”Viestintäasetukset” ja sitten ”Tarjoukset kumppaneiltamme”. Lisäksi voit nollata mainostunnisteet tai poistaa ne käytöstä mobiililaitteesi yksityisyysasetuksista.
    • Sovelluksen valinnaiset ominaisuudet. Sovelluksemme voivat sisältää valinnaisia ominaisuuksia, jotka laitteen käyttöjärjestelmä on asettanut kehittäjien saataville. Kokemuksesi parantamiseksi saatamme pyytää sinulta lupaa laitteesi sijainnin, kameran tai muiden toimintojen käyttöön (esimerkiksi laitteesi kameran käyttö luottokorttitietojesi tallentamiseen). Voit halutessasi kieltää tällaisten toimintojen käytön, jolloin tällaisiin toimintoihin perustuvat sovelluksen ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissäsi. Voit hallita tällaisia käyttöoikeuksia laitteesi asetuksissa.
  • Evästeet. Keräämme joitakin tietoja evästeiden avulla. Evästeet ovat suoraan käyttämällesi tietokoneelle tai mobiililaitteelle tallentuvia tiedostoja. Evästeiden avulla voimme kerätä selaintyyppiä, verkkopalveluissa käytettyä aikaa, avattuja sivuja, sivustolle saapumista edeltäviä verkko-osoitteita, kieliasetuksia ja yhdistetyn tason verkkoliikennettä koskevia tietoja. Toiminnallisten evästeiden avulla keräämme tietoja edistääksemme tietoturvaa, helpottaaksemme sivustolla liikkumista, näyttääksemme sisältöä tehokkaammin, kerätäksemme tilastotietoja, personoidaksemme kokemustasi verkkopalvelujen käytön aikana ja tunnistaaksemme tietokoneesi ja tukeaksemme siten verkkopalvelujen käyttöä. Keräämme myös verkkopalvelujen käyttöä koskevia tilastollisia evästetietoja parantaaksemme jatkuvasti verkkopalvelujen suunnittelua ja toimivuutta, ymmärtääksemme niiden käyttöä ja ratkaistaksemme niihin liittyviä kysymyksiä. Mainontaevästeiden avulla voimme valita sinua todennäköisesti eniten kiinnostavia mainoksia ja tarjouksia ja näyttää niitä, kun olet käyttämässä verkkopalveluja. Käytämme niitä myös markkinointisähköpostien lähettämiseen sekä verkkomainosten ja markkinointisähköpostien kuluttajissa herättämien reaktioiden seuraamiseen. Voit lukea lisää evästeistä osoitteessa http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.htmlAvaa uudessa välilehdessä.
    • Evästeasetusten hallinta:
      • Voit sallia tai estää evästeet napsauttamalla kotisivumme alalaidasta kohtaa Seuranta-asetukset tai muuttamalla selaimesi asetuksia. Verkkopalvelujen käyttö saattaa kuitenkin olla hankalampaa, jos et salli evästeitä. Emme esimerkiksi tunnista tietokonettasi, ja sinun on kirjauduttava sisään joka kerta sivustolla vieraillessasi. Et myöskään saa meiltä mainoksia tai muita tarjouksia, jotka vastaavat kiinnostuksen kohteitasi ja tarpeitasi. Tällä hetkellä emme vastaa selaimen Do Not Track ‑pyyntöihin.
    • Kolmansien osapuolten mainonta:
      • Saatamme käyttää ulkopuolisia mainosalan yrityksiä tarjotaksemme mainoksia sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista käyttäessäsi verkkopalvelujamme tai muita verkkosivustoja tai ‑palveluja. Mainosten tarjoamiseksi nämä yritykset asettavat selaimeesi yksilöllisen evästeen esimerkiksi pikselitunnisteiden avulla tai tunnistavat sellaisen. Saat lisätietoja tästä käytännöstä ja siihen liittyvistä valinnoistasi osoitteessa http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.aspAvaa uudessa välilehdessä ja http://www.aboutads.info/Avaa uudessa välilehdessä.
    • Pikselitunnisteet ja muut vastaavat tekniikat. Keräämme tietoja pikselitunnisteista (tunnetaan myös nimellä verkkojäljitteet tai läpinäkyvät GIF-kuvat), joita käytetään joissakin verkkopalveluissa esimerkiksi seuraamaan verkkopalvelujen käyttäjien (mm. sähköpostien vastaanottajien) toimia, mittaamaan markkinointikampanjoiden onnistumista ja keräämään tilastotietoja verkkopalvelujen käytöstä.
    • Analytiikka. Keräämme tietoja Google Analyticsin ja Adobe Analyticsin kautta, jotka keräävät ja analysoivat palvelujen käyttöä koskevia tietoja evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla. Nämä palvelut keräävät tietoja muiden verkkosivustojen, sovellusten ja verkkoresurssien käytöstä. Lisätietoja Googlen käytännöistä on osoitteessa www.google.com/policies/privacy/‌partners/Avaa uudessa välilehdessä. Voit poistaa sen käytöstä lataamalla Google Analyticsin opt out ‑lisäosan, joka on saatavilla osoitteessa https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutAvaa uudessa välilehdessä. Saat lisätietoja Adobesta ja voit kieltäytyä sen käytöstä osoitteessa http://www.adobe.com/privacy/opt-out.htmlAvaa uudessa välilehdessä.
    • IP-osoitteesi. Keräämme IP-osoitteesi, joka on internetpalveluntarjoajasi automaattisesti käyttämällesi laitteelle määrittämä numero. IP-osoite tunnistetaan ja kirjataan palvelimemme lokitiedostoihin automaattisesti, kun käyttäjä käyttää verkkopalveluja, ja lisäksi kirjataan vierailun aika ja avatut sivut. Käytämme IP-osoitteita käyttötasojen laskemiseen, palvelinongelmien diagnosointiin ja verkkopalvelujen hallinnointiin. Voimme myös päätellä likimääräisen sijaintisi IP-osoitteesi perusteella.
    • Yhdistetyt ja segmentoidut tiedot. Voimme yhdistää keräämiämme tietoja, mutta näiden yhdistettyjen tietojen avulla ei voida tunnistaa sinua tai muita käyttäjiä henkilökohtaisesti. Voimme myös käyttää sekä henkilötietoja että muita tietoja asiakkaiden jakamiseksi segmentteihin tai ryhmiin, jolloin voimme tarjota merkityksellisempää mainontaa.
    • Tarkkaan sijaintiin perustuvat palvelut. Suostumuksellasi voimme kerätä laitteesi tarkan fyysisen sijainnin käyttämällä satelliitteja, matkapuhelinverkon tukiasemia, Wi-Fi-signaaleja tai muita tekniikoita. Keräämme tällaisia tietoja, jos sallit niiden käytön sovelluksen tai muun ohjelman kautta (joko ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä tai myöhemmin) parantaaksesi erikoistarjouksia ja mahdollistaaksesi laitteesi sijaintiin perustuvat ominaisuudet. Jos olet hyväksynyt sijaintisi jakamisen, sovellus tai muu ohjelma jatkaa sijaintitietojen keräämistä sen perusteella, miten päätit jakaa tietoja.
      • Tarkan sijainnin käytön kieltäminen: Käyttäjä voi määrittää laitteen käyttöjärjestelmän kautta, jaetaanko sijainti aina, vain sovelluksen ollessa käytössä vai ei koskaan. Jos päätät jakaa sijaintisi vain sovelluksen ollessa käytössä, meillä on pääsy tietoihin, kunnes kirjaudut ulos tai suljet sovelluksen tai kunnes kytket Bonvoy™-sovelluksen tai muun ohjelman paikannuksen pois päältä puhelimesi tai muun laitteesi asetuksista.

    Takaisin alkuun

MITEN JA MISTÄ KERÄÄMME TIETOJASI

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Marriott-konsernin tietosuojakäytännöt, jotka koskevat seuraavilla tavoilla kerättyjä henkilötietoja ja muita tietoja:

  • Marriott-konserni. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja muilta Marriott-konserninAvaa uudessa välilehdessä yrityksiltä tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, joita ovat esimerkiksi palvelujen tarjoaminen ja mukauttaminen, viestintä kanssasi, kanta-asiakasohjelmien tarjoaminen sekä liiketoiminnallisten tarkoitustemme toteuttaminen.
  • Omistajat, franchising-yritykset ja yhteisyritykset. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien hallinnoimiemme kiinteistöjen omistajilta, yhteisyrityskumppaneilta sekä Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvilta kiinteistöiltä, jotka ovat riippumattomassa omistuksessa ja ovat saaneet meiltä franchising-sopimuksen. Omistajat ja franchising-yritykset ovat Marriott-konsernista riippumattomia. Franchising-yrityksiin kuuluvat niiden ulkopuoliset palveluntarjoajat ja kiinteistönhoitoyhtiöt.
  • Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja sellaisilta yrityksiltä ja niiden palveluntarjoajilta, jotka hallinnoivat Homes & Villas ‑kiinteistöjä ja Homes & Villas ‑kiinteistöihin tekemiäsi varauksia sekä tarjoavat sinulle lisätukea yöpyessäsi Homes & Villas ‑kiinteistöissä (”Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt”). Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt ovat riippumattomia Marriott-konsernista.
  • Valtuutetut lisenssinsaajat. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja yrityksiltä, kun teemme lisenssisopimuksen tai vastaavan sopimuksen tuotteiden ja palvelujen myymisestä jonkin Marriott-konsernin merkin alla (”valtuutetut lisenssinsaajat”). Esimerkkejä valtuutetuista lisenssinsaajista ovat lomaosakekumppanimme Marriott Vacations Worldwide Corporation sekä Cruise Yacht Optco Ltd. d/b/a The Ritz-Carlton Yacht Collection, Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen kehittäjät ja co-branding-luottokorttikumppanit. Valtuutetut lisenssinsaajat ovat Marriott-konsernista riippumattomia.
  • Paikan päällä toimivat palveluntarjoajat ja/tai matkailupalvelujen tarjoajat. Saatamme kerätä henkilötietojasi ja muita tietojasi kiinteistöissämme toimivista kylpylöistä, ravintoloista, kuntokeskuksista, concierge-palveluista ja muista myyntipisteistä.
  • Linkitetyt tilit. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja, kun käytät kanta-asiakasohjelman numeroasi tai verkkopalvelujen kirjautumistunnustasi saadaksesi tiettyjä kolmansien osapuolten palveluja tai rekisteröityäksesi niihin. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi lentoyhtiöt ja autovuokraamot sekä ravintolavaraus- ja autopalvelukumppanit. Lisäksi käyttämäsi sosiaalisen median palvelu antaa sinun yhdistää sosiaalisen median tilisi verkkopalvelujen tiliisi tai kirjautua verkkopalvelujen tilillesi sosiaalisen median tililtäsi. Kun rekisteröidyt tällaisiin palveluihin, luovutamme henkilötietojasi ja muita tietojasi kyseisille kolmansille osapuolille. Jos et halua meidän keräävän henkilötietojasi tai muita tietojasi tällä tavalla, älä anna kanta-asiakasohjelman numeroasi kolmansille osapuolille, älä käytä verkkopalvelujen kirjautumistunnuksiasi rekisteröityessäsi kolmansien osapuolten kampanjoihin äläkä yhdistä verkkopalvelujen tiliäsi kolmansien osapuolten palvelujen tileihin.
  • Kampanjatoiminta. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja kolmansilta osapuolilta, jotka voivat tarjota sinulle kampanjoita, kuten arvontoja, kilpailuja tai muita tarjouksia.
  • eFolio-ohjelma. Jos olet Marriott-konsernin eFolio-ohjelmaan osallistuvan yrityksen työntekijä ja varaat huoneesi yrityskoodilla tai maksat kulusi yrityksen luottokortilla, saatamme kerätä henkilötietojasi ja muita tietoja, jotka liittyvät yöpymiseesi tai työsuhteeseesi. Tämä tietosuojaseloste ei koske henkilötietojesi käsittelyä, jota työnantajasi, luottokorttiyhtiösi tai pankkisi suorittaa, emmekä me ole vastuussa heidän menettelyistään.
  • Muut lähteet ja palveluntarjoajat. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja erilaisilta kolmansilta osapuolilta, kuten julkisista tietokannoista, yhteisiltä markkinointikumppaneilta ja online-matkatoimistoilta.
  • Verkkopalvelut. Keräämme henkilötietoja tai muita tietoja, kun olet vuorovaikutuksessa verkkopalvelujemme kanssa esimerkiksi selaamalla sivuja, tekemällä varauksia, ostamalla tuotteita ja palveluja verkkosivustoiltamme tai sovelluksistamme, viestimällä kanssamme, ottamalla meihin muuten yhteyttä, tekemällä julkaisuja sosiaalisen median sivuille, tilaamalla uutiskirjeen tai osallistumalla kyselyyn, kilpailuun tai kampanjatarjoukseen.
  • Asiakaspalvelukeskukset. Keräämme henkilötietoja, kun teet varauksen puhelimitse, viestit kanssamme sähköpostin, faksin tai chatin kautta tai otat yhteyttä asiakaspalveluun. Tällaista viestintää voidaan tallentaa laadunvarmistus- ja koulutustarkoituksiin.
  • Internetiin yhdistetyt laitteet. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja kiinteistöissämme olevista internetiin yhdistetyistä laitteista. Tämä koskee esimerkiksi sitä, kun yhdistät laitteen hotellin internetiin tai kun älytalosovellus mukauttaa majoitustasi ja kokemustasi.

Takaisin alkuun

MIKSI KERÄÄMME TIETOJASI (OIKEUSPERUSTE)

TARKOITUSKUVAUS TARKOITUKSEEN LIITTYVISTÄ TOIMISTAOIKEUSPERUSTEET
Varaukset ja asiakkaiden rekisteröiminenTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: hotellimajoituksen ja siihen liittyvien palvelujen varausten edistäminen; saapumista edeltävä viestintä (logistiikka, muutokset, toiveet jne.); sekä maksujen ja vakuusmaksujen käsittely.

Sopimuksen täytäntöönpano huoneen varaavan asiakkaan seurassa olevan henkilön osalta

Huoneen varaavan henkilön oikeutettu etu, esimerkiksi hänen toiveidensa toteuttaminen, sekä pääasiallisen vieraan mukana tulevien henkilöiden (kuten puolison, lasten tai ystävien) oikeutetut edut

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Kohteessa tarjottavat vastaanotto- ja yöpymispalvelutTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: sisäänkirjautumisen ja huoneen luovutuksen edistäminen; maksujen käsittely; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu ja neuvonta kohteessa tarjottavista palveluista (aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella); concierge-, matkatavarasäilytys- ja pysäköintipalvelujen tarjoaminen; järjestelyjen tekeminen ulkopuolisten palveluntarjoajien kanssa vieraiden puolesta (esimerkiksi retkien ja muiden kiertoajelujen koordinointi; taksi-, sukkulakuljetus- ja autonkuljettajapalvelujen järjestäminen; sekä ravintola- ja tapahtumavarausten edistäminen); Wi-Fi-, TV- ja muiden yhteyspalvelujen (mukaan lukien pääsy bisneskeskuksen palveluihin, kuten faksi- ja kopiointipalveluihin) ja viihdejärjestelmien (kuten PlayStationien ja musiikkisoittimien) saatavuuden hallinta ja edistäminen; huoneessa ruokailun edistäminen (mukaan lukien mahdollisten ruokavalio- tai terveysrajoitteiden tai muiden asiakkaan ilmoittamien henkilökohtaisten tarpeiden huomioiminen); huonesiivouspalvelut (mukaan lukien asiakkaan ilmoittamat toiveet erityistyynyistä, peitoista ja muista mukavuuksista) ja kuivapesupalvelut; asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely; sekä ikärajallisten tuotteiden ja palvelujen (kuten alkoholin tai huoneessa olevan aikuisille tarkoitetun viihteen) käyttöoikeuden määrittäminen.

Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Oikeutettu etu, kuten asiakkaan toiveiden toteuttaminen (esimerkiksi huone lähellä hissiä tai ylimmässä kerroksessa)

Suostumus, kuten tietojen kerääminen asiakkaan vapaaehtoisesti ilmoittamista ruokailutottumuksista

Lakisääteiset velvoitteet, kuten kansallisten henkilötunnusten kerääminen lain vaatiessa

Konferenssit ja tapahtumatTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: viestintä asiakkaiden kanssa konferenssien ja muiden tapahtumien suunnittelusta (”tapahtumat”); tapahtumien varaamisen edistäminen; tapahtumaa edeltävä viestintä (logistiikka, majoitus, muutokset jne.); tapahtumien valmistelu ja koordinointi asiakkaan ohjeiden, odotusten ja toiveiden mukaisesti; catering-palvelun edistäminen; viestintä laskutuksesta ja velkojen perimisestä; maksujen ja vakuusmaksujen käsittely; luottotietojen tarkistaminen; asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely; sekä viestintä osallistujien kanssa tapahtumien aikana.

Sopimuksen täytäntöönpano, esimerkiksi suunniteltua tapahtumaa koskevien tietojen kerääminen

Oikeutettu etu, kuten vastaaminen asiakkaiden valituksiin tai huolenaiheisiin tapahtuman yhteydessä

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Marriottin yleinen liiketoimintaTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: asiakaspalvelun hallinnointi palveluihimme liittyvien tiedustelujen, kommenttien ja valitusten edistämiseksi ja käsittelemiseksi (esimerkiksi kasvotusten, puhelimessa, sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa); tietoturvan hallinta ja petosten torjunta; verkkopalvelujen hallinta (esimerkiksi vianetsintä, data-analyysi, testaus, järjestelmän ylläpito, tuki, raportointi ja datan säilyttäminen palvelimella); palvelujen käytön seuranta ja analysointi sekä data-analytiikan käyttö palvelujen, markkinoinnin, ohjelmien ja yleisen asiakaskokemuksen parantamiseksi, palautteen kerääminen, pilottiohjelmien toteuttaminen mahdollisista uusista palveluista sekä uusien palvelujen kehittäminen ja nykyisten palvelujen parantaminen; sekä fuusioiden, yritysostojen ja muiden liiketoimintaamme liittyvien uudelleenjärjestelyjen (mukaan lukien mahdolliset liiketoimet) edistäminen.

Sopimuksen täytäntöönpano, kuten verkkopalvelujen toimivuuden varmistaminen, jotta henkilöt voivat tehdä varauksia tai hallita kanta-asiakastilejä

Oikeutettu etu, kuten vastaaminen asiakkaiden valituksiin ja huolenaiheisiin, mihin voi sovellettavan lain salliessa sisältyä asiakaspalvelupuhelujen nauhoittaminen

Suostumus esimerkiksi markkinointiohjelmiin

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Hätätilanteiden ja onnettomuuksien hallintaTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: kohteessa tarjottavien palvelujen turvallisuuden varmistaminen; kohteessa tapahtuviin onnettomuuksiin ja lääketieteellisiin ja muihin hätätilanteisiin reagoiminen sekä niiden käsittely ja dokumentointi (mukaan lukien sisäisten lääkäripalvelujen edistäminen); kiinteistöjen aktiivinen valvonta riittävän onnettomuuksiin reagoinnin sekä niiden ehkäisemisen ja dokumentoinnin varmistamiseksi (mukaan lukien videovalvonta); avun pyytäminen hätäkeskuksesta; sekä ilmoitusten ja hälytysten toimittaminen onnettomuus- ja hätätilanteissa (esimerkiksi tekstiviestillä, sähköpostilla, puhelulla tai audiovisuaalisten laitteiden kehotteilla).

Sopimuksen täytäntöönpano, kuten vieraiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistaminen kohteessa työskentelevän turvallisuushenkilöstön kanssa

Oikeutettu etu, kuten kiinteistöjen valvonta videokameroiden avulla vieraiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi

Lakisääteiset velvoitteet, kuten kohteessa tapahtuneiden onnettomuuksien dokumentointi

Henkilöiden elintärkeät edut, kuten yhteyden ottaminen lääkäriin tai hätäkeskukseen sairaan vieraan puolesta

Lainsäädännön ja vaatimusten noudattaminenTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: sovellettavien lakien noudattaminen; oikeudellisten prosessien noudattaminen; viranomaisten pyyntöihin vastaaminen; kansalliseen turvallisuuteen tai lainvalvontaan liittyvien vaatimusten noudattaminen; ehtojemme täytäntöönpano; toimintamme suojaaminen; Marriott-konsernin, hotellivieraiden, vierailijoiden ja muiden asiaankuuluvien henkilöiden oikeuksien, yksityisyyden, turvallisuuden ja omaisuuden suojaaminen; sekä käytettävissä olevien oikeussuojakeinojen käytön mahdollistaminen ja Marriottille mahdollisesti koituvien vahinkojen rajoittaminen.

Lakisääteiset velvoitteet, kuten oikeudellisten prosessien noudattaminen

Oikeutettu etu, kuten ehtojen täytäntöönpano tavaramerkkien suojaamiseksi

Henkilöiden elintärkeät edut, kuten yhteyden ottaminen hätäkeskukseen vieraisiin liittyvien häiriöiden ja onnettomuuksien vuoksi

Kylpylä-, kauneus-, golf- ja kuntoilupalvelutTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: varausten edistäminen; palvelujen käyttöoikeuden määrittäminen; vammaisuuden ja muiden terveysrajoitteiden huomioiminen sekä asianmukaisten ja turvallisten aktiviteettien, palvelujen ja hoitojen tarjoaminen; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella; maksujen käsittely; pyydettyjen ammattilaisten järjestäminen tiettyjä hoitoja ja palveluja varten; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely.

Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Suostumus, kuten tietojen kerääminen selkäongelmista hierontapalvelujen tarjoamisen yhteydessä

Oikeutettu etu, kuten henkilökohtaisten palvelujen tarjoaminen (esimerkiksi golfmahdollisuuksien tarjoaminen aiempien aktiviteettien perusteella)

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut (esimerkiksi kun henkilö sairastuu käyttäessään kuntoilulaitteita)

Ruokaan ja juomaan liittyvät palvelutTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: varausten edistäminen; ruokavalioon liittyvien toiveiden toteuttaminen; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella; maksujen käsittely; varausten järjestäminen; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely.

Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Suostumus esimerkiksi asiakkaan ruokavaliota, terveysrajoitteita tai henkilökohtaisia tarpeita koskevien tietojen keräämiseen ruoan tilaamisen yhteydessä

Oikeutettu etu, kuten henkilökohtaisten palvelujen tarjoaminen (esimerkiksi punaviinin tarjoaminen vieraalle aikaisempien pyyntöjen perusteella)

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut (esimerkiksi kun henkilö sairastuu ravintolassa)

Lapsiin liittyvät palvelut (vanhemmille ja huoltajille)Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: lastenhoitopalveluun / hotellin lastenhoitajaan, lasten kerhoihin ja lasten golfiin liittyvät palvelut; varausten edistäminen; hotellimajoituksen ja palvelujen valmistelu ja koordinointi vieraiden toiveiden, ohjeiden ja odotusten mukaisesti; maksu- ja laskutuspalvelut; ruokailupalvelut (esimerkiksi lasten ruokalistat tai aamiaista koskevat erikoisalennukset tiettyä ikää nuoremmille lapsille).

Sopimuksen täytäntöönpano; esimerkiksi tietyn ikäisen lapsen yöpyminen huoneessa vanhempiensa kanssa voi aiheuttaa lisämaksuja tai alennuksia

Vanhemman tai huoltajan suostumus; esimerkiksi lasten tarpeiden huomioon ottaminen

Oikeutettu etu, kuten pinnasängyn, lasten kylpytakkien ja muiden mukavuuksien tarjoaminen lapsille

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut, esimerkiksi kun lapsi sairastuu osallistuessaan lasten kerhoon

Kanta-asiakasohjelmat, tilit ja suhteiden hallintaTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: käyttäjien rekisteröinti kanta-asiakas- ja muihin asiakastiliohjelmiin ja maksukorttiohjelmiin; erilaisten ohjelmien ja niihin liittyvien palvelujen käyttöoikeuden määrittäminen; kanta-asiakasohjelmien hallinnointi; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu aiemman käytön ja jäsenten ilmoittamien toiveiden perusteella; verkkopalvelujen saatavuuden varmistaminen; maksujen käsittely; ohjelmien ja ehtojen muutoksista ilmoittaminen jäsenille; sekä jäsenten pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely.

Sopimuksen täytäntöönpano, kuten pisteiden arviointi ja etujen jakaminen

Suostumus, kuten viestintätapaa (esimerkiksi sähköposti tai tekstiviesti) koskevien toiveiden noudattaminen

Oikeutettu etu, kuten jäsenten valintojen hallinta sen osalta, miten he haluavat ansaita, seurata ja käyttää pisteitä

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Markkinointi, kampanjat, kilpailut ja kolmansien osapuolten tuotteetTähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: viestintä vieraita mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista; henkilökohtaisesti mukautettujen mainosten tarjoaminen tuotteista ja palveluista valituilla verkkosivustoilla; arvontoihin, kilpailuihin ja muihin kampanjoihin (kuten parhaita lomakuvia koskeviin kilpailuihin sosiaalisessa mediassa) osallistumisen edistäminen; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely.

Sopimuksen täytäntöönpano, kuten kilpailuun liittyvien velvoitteiden täyttäminen

Suostumus, kuten viestintätapaa (esimerkiksi sähköposti tai tekstiviesti) koskevien toiveiden noudattaminen

Oikeutettu etu, kuten samankaltaisia tuotteita ja palveluja koskevien mainosten tarjoaminen

Lakisääteiset velvoitteet, kuten tietojen käsittely arvontoihin liittyvien sääntöjen mukaisesti

LISÄTIETOJA HENKILÖKOHTAISISTA ASETUKSISTASI

Tavoitteemme on palvella sinua paremmin, täyttää odotuksesi ja tarjota toivomasi vieraanvaraisuuden taso kaikissa vaiheissa aina varauksen tekemisestä huoneen luovutukseen asti. Katso lisätiedot seuraavasta.

HENKILÖKOHTAISET ASETUKSETTARKOITUKSETOIKEUSPERUSTEET
VuosipäivätKun yövyt tarjoamassamme kohteessa, haluamme olla mukana juhlistamassa erikoistilaisuuksia, kuten vuosipäiviä tai syntymäpäiviä. Voimme esimerkiksi merkitä nämä päivämäärät muistiin, jotta voimme tarjota sinulle syntymäpäivä- tai vuosipäivälahjan.Suostumus soveltuvissa tapauksissa
Aktiviteetit ja harrastukset (kuten retket rannalle, lastenhoito, kuntoilu, matkustus- ja kuljetustiedot, lastenkerhoteatteri, ravintola jne.)Haluamme varmistaa, että sinulle tarjoamamme palvelut parantavat Marriott-kokemustasi. Tätä varten saatamme säilyttää toiveesi, jotka koskevat sinua kiinnostavia aktiviteetteja, jotta voimme tarjota sinulle samanlaisia kokemuksia tulevien yöpymistesi yhteydessä.Suostumus soveltuvissa tapauksissa
Suhteet (aviomies, vaimo, poika, tytär jne.)Ymmärrämme, että toiveesi (kuten haluamasi huonetyyppi) voivat muuttua sen mukaan, kenen seurassa matkustat. Saatamme pitää kirjaa suhteistasi voidaksemme tehdä yöpymisestäsi Marriottilla mahdollisimman mukavan. Jos esimerkiksi tiedämme, että matkustat pienten lasten kanssa, voimme ennakoivasti suunnitella lisämajoitusta tarjoamalla pinnasänkyä tai varavuodetta.

Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus soveltuvissa tapauksissa

Kiinteistöjä, kerhoja ja tiloja koskevat toiveetKun yövyt meillä, haluamme pystyä tarjoamaan sinulle palveluja, jotka parantavat Marriott-kokemustasi. Tätä varten saatamme säilyttää kiinteistöihimme, kerhoihimme ja tiloihimme liittyviä toiveitasi aiempien yöpymistesi toiveiden perusteella lasten kerhojemme, lastenhoitopalvelujemme, kylpylä- ja kauneuspalvelujemme, golfin sekä ravintola- ja kuntoilutilojen osalta.

Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus soveltuvissa tapauksissa

Ruokavalioon liittyvät toiveetKun yövyt meillä, haluamme pitää huolta turvallisuudestasi ja hyvinvoinnistasi ja tarjota sinulle palveluja, jotka parantavat Marriott-kokemustasi. Voimme esimerkiksi merkitä muistiin ruokaan ja juomaan liittyvät mieltymyksesi, jotta olemme valmiina, kun pyydät huonepalvelua tai ruokailet jossakin kahviloistamme tai ravintoloistamme.

Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus soveltuvissa tapauksissa

MITEN JA MILLOIN JAAMME TIETOJASI

Tavoitteemme on tarjota sinulle mahdollisimman laadukasta vieraanvaraisuutta ja palveluja, ja voidaksemme tehdä niin saatamme luovuttaa henkilötietoja ja muita tietoja seuraaville tahoille:

  • Marriott-konserni. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja muille Marriott-konserninAvaa uudessa välilehdessä yrityksille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, joita ovat esimerkiksi palvelujen tarjoaminen ja mukauttaminen, viestintä kanssasi, kanta-asiakasohjelmien tarjoaminen sekä liiketoiminnallisten tarkoitustemme toteuttaminen. Jaamme henkilötietojasi ja muita varauksen yhteydessä antamiasi tietoja asianomaiselle kiinteistölle ja Marriott-yritykselle varauksesi toteuttamiseksi.
  • Franchising-yritykset. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen franchising-yrityksille tässä maailmanlaajuisessa tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Franchising-yrityksillä on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi seuraavassa käsittelyssä: franchising-yritykset hallinnoivat ja koordinoivat yöpymistäsi liiketoimintaansa sisältyvissä hotelleissa, joten ne voivat käyttää henkilötietojasi kyseiseen tarkoitukseen. Franchising-yritykset voivat käyttää henkilötietojasi myös omien lakisääteisten velvoitteidensa noudattamiseen, mukaan lukien kirjanpitovelvollisuus ja muut vaatimustenmukaisuuteen liittyvät velvoitteet.
  • Omistajat. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen omistajille tässä maailmanlaajuisessa tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Omistajilla on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi seuraavassa käsittelyssä: omistajat voivat käyttää henkilötietojasi omien lakisääteisten velvoitteidensa noudattamiseen, mukaan lukien kirjanpitovelvollisuus ja muut vaatimustenmukaisuuteen liittyvät velvoitteet.
  • Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyville kiinteistönhoitoyhtiöille ja niiden palveluntarjoajille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, joita ovat esimerkiksi palvelujen tarjoaminen, edistäminen ja mukauttaminen, kanta-asiakasohjelmien tarjoaminen ja edellä mainittujen tahojen oma markkinointi.
  • Valtuutetut lisenssinsaajat. Lain sallimissa rajoissa luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja valtuutetuille lisenssinsaajillemme, kuten Marriott Vacations Worldwidelle, Ritz-Carlton Yacht Collectionille, Marriott-konsernin merkkeihin kuuluville kiinteistöille sekä American Expressin, Chasen ja muiden pankkien co-branding-luottokorteille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, kuten palvelujen tarjoamiseen ja mukauttamiseen, pyyntöjesi toteuttamiseen ja edellä mainittujen tahojen omaan markkinointiin. Tietojen jakamisen ansiosta voit ostaa Marriottin merkkeihin kuuluvia tuotteita ja palveluja esimerkiksi lomaosakekiinteistöistä ja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvista kiinteistöistä.
  • Paikan päällä toimivat palveluntarjoajat ja/tai matkailupalvelujen tarjoajat. Saatamme luovuttaa tietojasi kiinteistöissämme toimiville kylpylöille, ravintoloille, kuntokeskuksille, concierge-palveluille ja muille myyntipisteille palvelujen tarjoamista ja edellä mainittujen tahojen omaa markkinointia varten, mukaan lukien Disney Destinations, LLC ja Walt Disney Travel Company, kun yövyt jossakin Walt Disney World® ‑merkkiin liittyvässä kiinteistössämme. Tällaisen tietojen luovuttamisen ansiosta voimme myös tarjota sinulle yhden paikan, josta voit ostaa matkustamiseen liittyviä palvelupaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi lentolippuja, vuokra-autoja ja lomapaketteja.
  • Linkitetyt tilit. Teemme yhteistyötä tiettyjen kolmansien osapuolten kanssa, joiden palveluihin sinulla on mahdollisuus rekisteröityä. Esimerkiksi tietyt yritykset sallivat sinun käyttää kanta-asiakasohjelman numeroasi tai verkkopalvelujen kirjautumistunnuksiasi palvelujen saamiseen tai niihin rekisteröitymiseen. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi lentoyhtiöt ja autovuokraamot sekä ravintolavaraus- ja autopalvelukumppanit. Lisäksi käyttämäsi sosiaalisen median palvelu antaa sinun yhdistää sosiaalisen median tilisi verkkopalvelujen tiliisi tai kirjautua verkkopalvelujen tilillesi sosiaalisen median tililtäsi. Kun rekisteröidyt tällaisiin palveluihin, luovutamme henkilötietojasi ja muita tietojasi kyseisille kolmansille osapuolille. Jos et halua meidän luovuttavan henkilötietojasi tai muita tietojasi tällä tavalla, älä anna kanta-asiakasohjelman numeroasi kolmansille osapuolille, älä käytä verkkopalvelujen kirjautumistunnuksiasi rekisteröityessäsi kolmansien osapuolten kampanjoihin äläkä yhdistä verkkopalvelujen tiliäsi kolmansien osapuolten palvelujen tileihin. Tällä tavalla luovutettuihin tietoihin sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojaselostetta, ei tätä tietosuojaselostetta.
  • Kampanjatoiminta. Teemme yhteistyötä kolmansien osapuolten kanssa, jotka voivat tarjota sinulle kampanjoita, kuten arvontoja, kilpailuja tai muita tarjouksia.
  • eFolio-ohjelma. Jos olet Marriott-konsernin eFolio-ohjelmaan osallistuvan yrityksen työntekijä ja varaat huoneesi yrityskoodilla tai maksat kulusi yrityksen luottokortilla, työnantajallesi ja luottokorttiyhtiölle voidaan lähettää ote laskustasi, jossa yksilöidään saamasi tuotteet ja palvelut. Tämä tietosuojaseloste ei koske henkilötietojesi käsittelyä, jota työnantajasi, luottokorttiyhtiösi tai pankkisi suorittaa, emmekä me ole vastuussa heidän menettelyistään.
  • Palveluntarjoajat. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja ulkopuolisille palveluntarjoajille, joita ovat muun muassa yritykset, jotka tarjoavat verkkosivustojen hosting-palvelua, data-analyysiä, maksujen käsittelyä, tilausten toimittamista, tietotekniikkaa ja siihen liittyvää infrastruktuuria, asiakaspalvelua, sähköpostin toimitusta, markkinointia, auditointia ja muita palveluja.

Muu tietojen käyttö ja luovuttaminen:

Käytämme ja luovutamme henkilötietoja, jos katsomme sen tarpeelliseksi tai tarkoituksenmukaiseksi seuraavista syistä: (a) noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä, mukaan lukien asuinmaasi ulkopuoliset lait; (b) noudattaaksemme oikeudellista menettelyä; (c) vastataksemme viranomaisten pyyntöihin, mukaan lukien asuinmaasi ulkopuoliset viranomaiset, ja noudattaaksemme kansallisia turvallisuus- tai lainvalvontavaatimuksia; (d) valvoaksemme ehtojemme noudattamista; (e) suojellaksemme toimintaamme esimerkiksi silloin, jos Marriott-konsernin koko liiketoiminta, omaisuus tai osakekanta tai osa niistä järjestetään uudelleen, sulautetaan, myydään, luovutetaan tai siirretään tai jos muodostetaan niihin vaikuttava yhteisyritys tai jos niihin kohdistetaan joku toinen menettely (mukaan lukien konkurssi tai vastaava menettely); (f) suojellaksemme Marriott-konsernin, sinun tai muiden oikeuksia, yksityisyyttä, turvallisuutta tai omaisuutta; ja (g) voidaksemme käyttää käytettävissä olevia oikeussuojakeinoja tai rajoittaa meille mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja.

Saatamme käyttää ja luovuttaa muita tietoja mihin tahansa tarkoitukseen, paitsi jos meillä ei ole siihen oikeutta sovellettavan lainsäädännön nojalla.

Takaisin alkuun

PÄÄTÄT ITSE OMISTA TIEDOISTASI – YKSITYISYYSASETUKSET JA OIKEUTESI

Me Marriottilla uskomme, että sinulla pitäisi olla valinnanvaraa omiin tietoihisi liittyvissä asioissa. Tarjoamme sinulle seuraavat vaihtoehdot, tiedot ja valinnat, joiden avulla voit määrittää, mitä ja miten paljon kerrot meille ja milloin ja miten kuulet meistä.

Viestintä ja asetukset

  • Jos haluat muuttaa sitä, miten ja miten usein kuulet meistä tai kumppaneistamme, kirjaudu kanta-asiakastilisi profiiliin ja valitse Viestintäasetukset.
  • Voit myös käyttää viestiemme lopussa olevaa tilauksen peruutuslinkkiä.
  • Jos et enää halua saada markkinointiin liittyviä sähköposteja, voit kieltää ne tilauksen peruutussivullamme tai noudattamalla meiltä saamassasi markkinointisähköpostissa olevia ohjeita.
  • Lisäksi voit kieltää markkinointiin liittyvät sähköpostit lähettämällä kirjeen osoitteeseen Internet Customer Care – Unsubscribe, 1818 North 90 Street, Omaha, Nebraska 68114-1315 USA tai osoitteeseen Luxury Reservations Limited – Unsubscribe, 10 Earlsfort Terrace, Dublin D02 T380, Ireland
  • HUOMAUTUS: Vaikka päättäisit kieltää markkinointiin liittyvien sähköpostien lähettämisen, saat jatkossakin varauksia ja yöpymisiä koskevia viestejä, kuten vahvistussähköposteja ja saapumista edeltäviä sähköposteja, sekä tilin tietoturvaan liittyviä viestejä.
  • Jos haluat muuttaa yöpymisasetuksiasi, kirjaudu kanta-asiakastilillesi ja valitse Huonevaihtoehdot ja yöpymisasetukset.

Evästeet ja muut tiedot

Lisätietoja evästeisiin ja muihin tietoihin liittyvistä valinnoistasi on edellä kohdassa Evästeet ja muut tiedot.

Miten voit pyytää pääsyä henkilötietoihisi, muuttaa tai poistaa niitä, rajoittaa niiden käyttöä tai vastustaa niiden käsittelyä

Jos haluat pyytää pääsyä henkilötietoihisi, muuttaa tai poistaa henkilötietojasi tai rajoittaa niiden käyttöä, vastustaa aiemmin meille toimittamiesi henkilötietojesi käsittelyä tai saada sähköisen kopion henkilötiedoistasi välittääksesi ne toiselle yritykselle (mikäli nämä lakisääteiset oikeudet koskevat sinua), mene rekisteröidyn oikeuksia koskevaan portaaliimme ja täytä tämä lomakeAvaa uudessa välilehdessä. Jos sinulla on kysyttävää lomakkeesta tai toiminnastamme, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@marriott.com. Katso myös kohta Ota yhteyttä.

Turvallisuutesi vuoksi toteutamme henkilötietoja koskevia pyyntöjä ainoastaan, jos tiedot liittyvät pyynnössäsi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja/tai kanta-asiakastilin numeroon, ja meidän on ehkä varmistettava henkilöllisyytesi ennen tiettyjen pyyntöjen toteuttamista. Lain salliessa saatamme veloittaa asianmukaisen maksun pyyntöösi vastaamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

Marriott ymmärtää vieraidemme oikeuden yksityisyyteen ja kunnioittaa sitä, joten pyrimme toteuttamaan pyyntösi niin pian kuin on kohtuudella mahdollista, sovellettavaa lainsäädäntöä noudattaen.

Jos olet antanut meille suostumuksesi tiettyihin toimiin, voit peruuttaa sen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä jäljempänä olevan Ota yhteyttä ‑kohdan ohjeiden mukaisesti.

Takaisin alkuun

MUUT TÄRKEÄT MÄÄRÄYKSET

Marriott-konsernin ulkopuoliset yritykset

Tämä tietosuojaseloste ei koske mitään Marriott-konsernin ulkopuolisia yrityksiä, kuten franchising-yrityksiä, omistajia, Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyviä kiinteistönhoitoyhtiöitä, valtuutettuja lisenssinsaajia, strategisia liikekumppaneita tai mitä tahansa kolmansia osapuolia, jotka tarjoavat jotakin palveluihimme yhteydessä olevaa sivustoa tai palvelua, maksupalvelua, kanta-asiakasohjelmaa tai verkkosivustoa, joka toimii nopeita internetyhteyksiä kiinteistöissämme tarjoavien tahojen aloitussivuna, emmekä ole vastuussa tällaisten tahojen tietosuojasta, tiedoista tai muista käytännöistä. Linkin lisääminen verkkopalveluihin ei tarkoita, että hyväksyisimme sivuston tai palvelun, johon linkki vie. Meillä ei yleensä ole määräysvaltaa siihen, miten kolmannet osapuolet keräävät, käyttävät ja luovuttavat henkilötietojasi, emmekä ole vastuussa siitä.

Emme myöskään ole vastuussa muiden yritysten, kuten Facebookin, Applen, Googlen, Microsoftin, RIM:n, sovellusten kehittäjien tai tarjoajien, sosiaalisen median palveluja tarjoavien yritysten, käyttöjärjestelmien tarjoajien, langattomien palvelujen tarjoajien tai laitevalmistajien suorittamasta tiedon keräämisestä, käytöstä tai luovuttamisesta tai tietoturvakäytännöistä tai ‑menettelyistä. Tämä koskee myös henkilötietoja, jotka luovutat muille yrityksille sovellustemme tai sosiaalisen median sivujemme kautta.

Tietoturva

Pyrimme käyttämään kohtuullisia organisatorisia, teknisiä ja hallinnollisia toimenpiteitä henkilötietojen suojaamiseksi. Valitettavasti minkään tiedonsiirto- tai tallennusjärjestelmän ei voida taata olevan 100-prosenttisen turvallinen. Jos sinulla on syytä uskoa, että vuorovaikutuksesi meidän kanssamme ei ole enää turvallista (jos esimerkiksi sinusta tuntuu, että tilisi turvallisuus on vaarantunut), ilmoita siitä meille välittömästi alla olevan ”Ota yhteyttä” -kohdan mukaisesti.

Säilytys

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa esitettyjen tarkoitusten toteuttamiseksi, ellei lainsäädäntö edellytä tai salli pidempää säilytysaikaa.

Säilytysaikojen määrittämisessä käytetään seuraavia kriteerejä:

  • se, kuinka kauan meillä on voimassa oleva suhde sinuun ja tarjoamme sinulle palveluja (esimerkiksi niin kauan kuin sinulla on tili meillä tai jatkat palvelujen käyttöä)
  • se, onko meillä lakisääteisiä velvoitteita (esimerkiksi tietyt lait edellyttävät, että pidämme kirjaa maksutapahtumistasi tietyn ajan ennen kuin voimme poistaa ne)
  • se, onko tietojen säilyttäminen aiheellista oikeudellisen asemamme perusteella (esimerkiksi sovellettavien vanhentumissääntöjen, oikeudenkäyntien tai viranomaistutkintojen osalta).

Arkaluonteiset tiedot

Ellei sitä erikseen pyydetä, pyydämme, että et lähetä, luovuta palveluissa tai niiden kautta tai muulla tavalla anna meille mitään arkaluonteisia henkilötietoja (esimerkiksi henkilötunnusta, verotunnistenumeroa, passin numeroa, ajokortin numeroa tai muuta valtion myöntämää tunnistenumeroa; luotto- tai maksukortin tietoja tai pankkitilin numeroa tilille pääsyn mahdollistavan koodin tai salasanan kanssa tai ilman sitä, luottotietoja; tai tietoja rodusta, uskonnosta, etnisyydestä, sukupuolielämästä ja siihen liittyvistä käytännöistä tai seksuaalisesta suuntautumisesta, sairaus- tai terveystietoja, geneettisiä tai biometrisiä tietoja, biometrisiä mallinteita, poliittisia tai filosofisia näkemyksiä, tietoa poliittiseen puolueeseen tai ammattiliittoon kuulumisesta, taustatarkistustietoja, rikosrekisterin kaltaisia oikeudellisia tietoja tai tietoja muista oikeudellisista tai hallinnollisista menettelyistä).

Alaikäisten oikeus käyttää palveluja

Palveluja ei ole suunnattu alle 16-vuotiaille, joten pyydämme, etteivät alle 16-vuotiaat luovuta henkilötietojaan palvelujen kautta.

Kansainväliset tiedonsiirrot

Marriott-konserni on maailmanlaajuinen organisaatio, joka tarjoaa palveluja eri puolilla maailmaa. Tietojen siirtäminen maasta toiseen on palvelujemme tarjoamisen kannalta välttämätöntä. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat samat korkealaatuiset palvelut missä päin maailmaa tahansa. Tämän vuoksi siirrämme lain mukaisesti palvelujen tarjoamisen yhteydessä kerättyjä henkilötietoja ja muita tietoja yrityksille sellaisiin maihin, joiden tietosuojanormit saattavat poiketa asuinmaasi normeista, myös Euroopan talousalueen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Sveitsin ulkopuolelle. Tekemällä varauksen Marriottin merkkeihin kuuluvaan kiinteistöön, vierailemalla tai yöpymällä sellaisessa kiinteistössä tai käyttämällä Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvaa palvelua osoitat olevasi tietoinen siitä, että siirrämme henkilötietojasi maasta toiseen.

Tietyissä tapauksissa tällaisten muiden maiden tuomioistuimilla, lainvalvontaviranomaisilla, sääntelyviranomaisilla tai turvallisuusviranomaisilla voi olla oikeus saada pääsy henkilötietoihisi.

Euroopan komissio on määrittänyt tietosuojan tason riittäväksi joissakin näistä maista ETA-standardien mukaisesti (täydellinen maaluettelo on saatavana täälläAvaa uudessa välilehdessä). Marriott-konserni käyttää tarvittaessa vakiosopimuslausekkeita tai muita hyväksyttyjä järjestelyjä rajat ylittävää siirtoa varten.

Tämän tietosuojaselosteen päivitykset

Tämän sivun yläreunassa olevasta kohdasta ”Päivitetty viimeksi” näkyy, milloin tätä tietosuojaselostetta on viimeksi päivitetty. Muutokset tulevat voimaan, kun julkaisemme päivitetyn tietosuojaselosteen verkkopalveluissa. Jos haluat tarkastella tietosuojaselostetta, joka oli voimassa ennen päivitetyn version voimaantuloa, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@marriott.com.

Takaisin alkuun

OTA YHTEYTTÄ

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@marriott.com.

Jos asut Yhdysvalloissa tai muussa Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolisessa maassa, henkilötiedoistasi vastaava rekisterinpitäjä on Marriott International, Inc., jonka osoite on:

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
10400 Fernwood Road
Bethesda, MD 20817
United States of America

Jos asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä, rekisterinpitäjä on Luxury Reservations Limited, jonka osoite on:

Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrace
Dublin D02 T380
Ireland

Lisätietoja

REKISTERINPITÄJÄ

Marriott-konserni toimii itsenäisenä rekisterinpitäjänä suhteessa omistajiimme ja franchising-yrityksiimme, joilla on rajoitettu oikeus käyttää keräämiämme tietoja seuraavassa kuvatulla tavalla:

Omistajat: Koska Marriott-konserni ei välttämättä omista hotellia, johon olet varannut yöpymisen, luovutamme tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen omistajille tässä maailmanlaajuisessa tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Omistajilla on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi, jotka noudattavat omia lakisääteisiä velvoitteitaan, kuten kirjanpitovelvollisuutta ja muita vaatimustenmukaisuuteen liittyviä velvoitteita.

Franchising-yritykset: Lisäksi joidenkin Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien hotellien omistus ja toiminta perustuvat Marriott-konsernin kanssa tehtyyn franchising-sopimukseen. Niinpä luovutamme tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen franchising-yrityksille tässä maailmanlaajuisessa tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Franchising-yrityksillä on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi, jotka hallinnoivat ja koordinoivat yöpymistäsi hotelleissa ja noudattavat omia lakisääteisiä velvoitteitaan, kuten kirjanpitovelvollisuutta ja muita vaatimustenmukaisuuteen liittyviä velvoitteita.

Voit myös toimia seuraavasti:

  • Ota yhteyttä maastasi tai alueestasi vastaavaan tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen MarriottDPO@marriott.com. Ilmoita sähköpostissasi maa, josta otat meihin yhteyttä.
  • Jos sovellettavia tietosuojalakeja on mielestäsi rikottu, tee valitus oman maasi tai alueesi tietosuojaviranomaiselle tai sen paikan tietosuojaviranomaiselle, missä epäilty rikkomus on tapahtunut. Euroopan talousalueen maita koskeva luettelo kansallisista tietosuojaviranomaisista on osoitteessa http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080Avaa uudessa välilehdessä.

Takaisin alkuun

Huomaa, että virallinen teksti on Marriott.com-sivustolla oleva englanninkielinen versio. Tämä käännös tarjotaan, jotta useammat asiakkaat ympäri maailmaa voisivat nauttia tarjoamastamme sisällöstä. Muistathan kuitenkin, että koska käännökset on tehty koneellisesti, ne eivät ole välttämättä täydellisiä.