Siirry sisältöön

Tietosuojakeskus

 

Päivitetty viimeksi: 19. maaliskuuta 2024

 

Marriott-konsernin maailmanlaajuinen tietosuojaseloste

Marriott Group arvostaa sinua vieraana ja ymmärtää, että yksityisyys on sinulle tärkeää. Haluamme sinun tietävän, miten keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi ja muita tietojasi (niihin viitataan yhteisesti ilmaisulla ”tiedot”).

 

Tämän tietosuojaselosteen kattamat tiedot
Keräämämme tiedot
Keräämämme verkko- ja mobiilitiedot
Miten ja mistä keräämme tietojasi
Miksi keräämme tietojasi
Miten ja milloin jaamme tietojasi
Päätät itse omista tiedoistasi – yksityisyysasetukset ja oikeutesi
Muut tärkeät määräykset
Ota yhteyttä
Aiheeseen liittyviä linkkejä

Kaliforniaa ja Coloradoa koskeva tietosuojaseloste

Washingtonin ja Nevadan kuluttajien terveystietoja koskeva tietosuojalausunto

Tietosuoja-asetukset

Me Marriottilla kunnioitamme yksityisyyttäsi ja haluamme tarjota sinulle alla olevat vaihtoehdot, tiedot ja valinnat, joiden avulla voit määrittää, mitä ja miten paljon kerrot meille ja milloin ja miten kuulet meistä.

Haluamme tietää, mikä on sinulle tärkeää, ja tarjota sinulle henkilökohtaisen kokemuksen. Kuten tietosuojaselosteessamme on tarkemmin kuvattu, käytämme verkkosivuillamme digitaalisia työkaluja, kuten evästeitä ja tunnisteita. Evästeet auttavat meitä myös tarjoamaan, suojaamaan ja parantamaan palvelujamme. Voit muokata asetuksiasi Seuranta-asetukset -sivulla.

Haluamme olla kanssasi tekemisissä sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Voit itse valita esimerkiksi sen, kuinka usein kuulet meistä. Voit määrittää asetukset kirjautumalla kanta-asiakastilillesi ja valitsemalla Viestintäasetukset. Voit peruuttaa markkinointisähköpostien tilauksen käyttämällä kyseisten viestien alareunassa olevaa linkkiä. HUOMAUTUS: Vaikka päättäisit kieltää markkinointiviestien lähettämisen, saat jatkossakin varauksia ja yöpymisiä koskevia viestejä, kuten vahvistussähköposteja ja saapumista edeltäviä sähköposteja, sekä tilin tietoturvaan liittyviä viestejä.

Rekisteröidyn oikeudet

Jos sinulla on rekisteröidyn oikeuksia sovellettavan lain mukaan, voit käyttää näitä oikeuksia täyttämällä vaaditun lomakkeen rekisteröidyn oikeuksien portaalissamme täällä↗ tai ottamalla yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteeseen MarriottDPO@marriott.com.

Nämä oikeudet antavat sinulle tai valtuutetulle edustajallesi mahdollisuuden pyytää pääsyä henkilötietoihisi, pyytää henkilötietojesi oikaisua, poistoa, rajoittamista, siirrettävyyttä tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Voit myös valittaa päätöksestämme, joka koskee rekisteröidyn oikeuksiin liittyvää pyyntöäsi (sikäli kuin nämä oikeudet sinulle laissa myönnetty).

 Älä myy, älä jaa ja/tai kieltäydy kohdistetusta mainonnasta

Jos sinulla on nämä oikeudet sovellettavan Yhdysvaltain osavaltion lain mukaan, voit käyttää oikeuttasi kieltäytyä henkilötietojesi myynnistä ja/tai jakamisesta tai kieltäytyä henkilötietojesi käytöstä kohdistettuun mainontaan vierailemalla Marriottin "Tietosuojaan liittyvät oikeudet" -sivulla.

Lisätietoja

Turvallisuutesi vuoksi toteutamme henkilötietoja koskevia pyyntöjä ainoastaan, jos tiedot liittyvät pyynnössäsi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja/tai kanta-asiakastilin numeroon, ja meidän on ehkä varmistettava henkilöllisyytesi ennen tiettyjen pyyntöjen toteuttamista. Lain salliessa saatamme veloittaa asianmukaisen maksun pyyntöösi vastaamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

Pyrimme toteuttamaan pyyntöäsi niin pian kuin se on kohtuudella mahdollista, sovellettavaa lainsäädäntöä noudattaen. Huomaa, että kaikki rekisteröidyn oikeudet eivät välttämättä ole sovellettavan lain nojalla kaikkien vieraidemme tai muiden palveluidemme käyttäjien käytettävissä.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaan liittyvistä oikeuksistasi tai rekisteröidyn oikeuksista, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@marriott.com tai postitse osoitteeseen:

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
7750 Wisconsin Avenue
Bethesda, MD 20814
United States of America

Jos asut Euroopan Unionissa tai Euroopan talousalueella, rekisterinpitäjä on Luxury Reservations Limited, jonka osoite on:

Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrace
Dublin D02 T380
Ireland

Jos asut Isossa-Britanniassa, rekisterinpitäjä on:

Marriott Hotels Limited
3 More London Riverside, 4th Floor
London SE1 2AQ
England

TÄMÄN TIETOSUOJASELOSTEEN KATTAMAT TIEDOT

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan tietosuojakäytännöt, joita Marriott-konserni noudattaa seuraavilla tavoilla kerätyille tiedoille:

 

  • ylläpitämiltämme verkkosivustoilta, joilta käsin voit siirtyä lukemaan tätä tietosuojaselostetta, mukaan lukien Marriott.com/fi ja muut Marriott-konsernin omistamat tai hallinnoimat verkkosivustot (niihin viitataan yhteisesti ilmaisulla ”verkkosivustomme”)
  • ohjelmistosovellusten kautta (mukaan lukien automatisoidut työkalut ja chat-toiminnot), jotka tarjoamme käytettäväksi tietokoneissa ja mobiililaitteissa tai niiden kautta (yhdessä sovelluksemme)
  • hoitamiltamme sosiaalisen median sivuiltamme, joilta käsin voit siirtyä lukemaan tätä tietosuojaselostetta (yhteisesti ”sosiaalisen median sivumme”)
  • sinulle lähettämistämme sähköpostiviesteistä, jotka sisältävät linkin tähän tietosuojaselosteeseen, ja muusta viestinnästämme kanssasi verkossa tai henkilökohtaisesti
  • kolmansilta osapuolilta, kuten valtuutetuilta lisenssinsaajilta, omistajilta ja franchising-yrityksiltä sekä muista lähteistä, kuten julkisista tietokannoista, markkinointikumppaneilta ja muilta kolmansilta osapuolilta, ja
  • kun vierailet tai yövyt vieraana jossakin kiinteistössämme tai Homes & Villas by Marriott International ‑alustalla tarjottavassa kodissa tai huvilassa (Homes & Villas) tai muun verkon ulkopuolisen vuorovaikutuksen yhteydessä (yhteisesti ”kiinteistövierailut ja verkon ulkopuolinen vuorovaikutus”).

 

Käytämme verkkosivustoistamme, sovelluksistamme ja sosiaalisen median sivuistamme yhteisnimitystä "verkkopalvelut", ja käytämme niistä sekä kiinteistövierailuista ja verkon ulkopuolisesta vuorovaikutuksesta yhteisnimitystä "palvelut".

 

KERÄÄMÄMME TIEDOT

Keräämme henkilötietoja lain mukaisesti asiakkuuden eri vaiheissa, jotta voimme palvella sinua paremmin. Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa tai jotka liittyvät sinuun tunnistettavissa olevana henkilönä. Keräämme ja käsittelemme seuraavantyyppisiä henkilötietoja:
 

Yleiset tunnistetiedot
Mukaan lukien koko nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, sosiaalisen median käyttäjätunnus, profiilikuva ja muut julkisesti saatavilla olevat tiedot tai tiedot, jotka tulevat saataville, kun linkität sosiaalisen median tilisi kanta-asiakastiliisi, tai muut vastaavat tunnisteet.

 

Demografiset tiedot ja tärkeät päivämäärät
Mukaan lukien sukupuoli, ensisijaiset kielet, kansallisuus, syntymäpäivät, vuosipäivät tai erityiset tilaisuudet.

 

Valtion myöntämä henkilöllisyystodistus
Mukaan lukien passi, viisumi tai muu valtion myöntämä henkilöllisyystodistus (ja niiden sisältämät henkilötiedot).

 

Taloudelliset tiedot
Mukaan lukien luottokortti-, maksukortti- tai muut maksutiedot.

 

Kanta-asiakasohjelman tiedot
Mukaan lukien jäsenyyttä tai kanta-asiakasohjelmaa koskevat tiedot, co-branding-maksukorttien tiedot ja matkailukumppanien ohjelmien jäsenyydet.

 

Matkatiedot
Mukaan lukien aikaisemmat yöpymiset vieraana tai vuorovaikutukset (mukaan lukien vuorovaikutus chat-toimintojemme kautta), ostetut tuotteet ja palvelut, erikoispalveluja ja mukavuuksia koskevat pyynnöt, matkasuunnitelma, matkaryhmän tiedot, aktiviteettien tiedot tai työnantajan tiedot (liiketoimintaan liittyvissä varauksissa).

 

Vaatimuksiin liittyvät tiedot
Mukaan lukien vakuutustiedot, yhteyshenkilöt hätätilanteessa, valitukset tai työsuhteen tiedot (työntekijän korvausvaatimuksia varten).

 

Rajoitetummissa tapauksissa saatamme kerätä myös seuraavia tietoja:

 

  • Tiedot perheenjäsenistä ja kumppaneista (mukaan lukien nimet ja lasten iät);
  • Biometriset tiedot; ja
  • Kuva-, video- ja äänimateriaali: (a) äänitallenteista (kun esimerkiksi nauhoitamme asiakaspalvelupuheluita laadunvarmistusta varten); (b) valvontakameroista, joita on kiinteistöjemme julkisilla alueilla, kuten käytävillä ja auloissa; ja (c) vartaloon kiinnitettävistä kameroista, joita vahingontorjuntahenkilöstömme ja muu turvallisuushenkilöstömme kantaa.

 

Saatamme myös kerätä "majoittumistoiveitasi" koskevia tietoja, joiden avulla pyrimme tekemään ajankohtaisista ja tulevista yöpymisistäsi ja meillä saamistasi kokemuksista miellyttävämpiä. Voimme esimerkiksi kerätä tietoja kiinnostuksen kohteistasi ja muita asiaankuuluvia tietoja, jotka saamme sinusta yöpymisesi aikana. Tällaiset tiedot voivat koskea esimerkiksi asioita, joista pidät tai et pidä palveluissamme, jotta voimme parantaa palvelujamme, tai ruokavalio- tai terveysrajoitteitasi tai henkilökohtaisia tarpeitasi, jotta voimme ottaa hyvinvointisi huomioon. Saatamme myös kerätä ”henkilökohtaisia mieltymyksiäsi”, jotka voivat sisältää tietoja erityisistä vuosipäivistäsi (kuten syntymäpäiväsi tai hääpäiväsi) sekä siitä, millaisiin aktiviteetteihin haluaisit osallistua majoittuessasi meillä, mitä harrastuksia sinulla on ja mitä mieltymyksiä olet ilmaissut verkkopalvelujemme käytön kautta. Henkilökohtaiset mieltymykset voivat sisältää myös tietoja siitä, kenen kanssa yleensä matkustat, mikä on heidän suhteensa sinuun ja mikä on siviilisäätysi.

 

Jos lähetät meille tai palveluntarjoajillemme muita henkilöitä koskevia henkilötietoja (esimerkiksi tehdessäsi varauksen toiselle henkilölle), vakuutat, että sinulla on siihen valtuudet ja että annat meille luvan käyttää kyseisiä tietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

 

KERÄÄMÄMME VERKKO- JA MOBIILITIEDOT

Saatamme myös kerätä muita tietoja, joista sinua ei voida suoraan tunnistaa. Jos muut tiedot paljastavat henkilöllisyytesi tai liittyvät henkilöön, käsittelemme kyseisiä muita tietoja henkilötietoina.

 

Muita tietoja ovat:

 

Järjestelmätiedot: Kun käytät sekä työpöytä- että mobiililaitteita verkkopalvelujen käyttöön, keräämme selaimesi kautta tai automaattisesti laitteesi kautta tiettyjä tietoja, kuten tietokoneesi tyypin, näytön resoluution, käyttöjärjestelmän nimen ja version, laitteen valmistajan ja mallin, kielen, verkkoselaimen tyypin ja version sekä käyttämäsi verkkopalvelun nimen ja version.

 

IP-osoitteesi: Keräämme IP-osoitteesi, joka on internetpalveluntarjoajasi automaattisesti käyttämällesi laitteelle määrittämä numero. IP-osoite tunnistetaan ja kirjataan palvelimemme lokitiedostoihin automaattisesti, kun käyttäjä käyttää verkkopalveluja, ja lisäksi kirjataan vierailun aika ja avatut sivut. Käytämme IP-osoitteita käyttömäärien laskemiseen, palvelinongelmien diagnosointiin ja verkkopalvelujen hallinnointiin. Voimme myös päätellä likimääräisen sijaintisi IP-osoitteesi perusteella.

 

Tarkkaan sijaintiin perustuvat palvelut: Suostumuksellasi voimme kerätä laitteesi tarkan maantieteellisen sijainnin käyttämällä satelliitteja, matkapuhelinverkon tukiasemia, Wi-Fi-signaaleja tai muita tekniikoita. Keräämme näitä tietoja, jos sallit niiden käytön sovelluksen tai muun ohjelman kautta (joko ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä tai myöhemmin), jotta saat parempia erikoistarjouksia ja voit hyödyntää laitteesi sijaintiin perustuvia ominaisuuksia. Jos olet hyväksynyt sijaintisi jakamisen, sovellus tai muu ohjelma jatkaa sijaintitietojen keräämistä sen perusteella, miten päätit jakaa tietoja. 

 

  • Tarkan sijainnin asetukset: Käyttäjä voi määrittää laitteen käyttöjärjestelmän kautta (esimerkiksi ”Asetukset”-kuvakkeesta), jaetaanko sijainti aina, vain sovelluksen ollessa käytössä vai ei koskaan. Jos päätät jakaa sijaintisi vain sovelluksen ollessa käytössä, meillä on pääsy tietoihin, kunnes kirjaudut ulos tai suljet sovelluksen tai kunnes kytket sovelluksen tai muun ohjelman paikannuksen pois päältä puhelimesi tai muun laitteesi asetuksista.

 

Evästeet ja vastaavat tekniikat verkkosivuillamme:


Kun vierailet verkkosivustoillamme joko pöytäkoneella tai mobiililaitteella, voimme kerätä ja käyttää evästeitä tai muita tunnisteita tarjotaksemme sinulle Marriottin ja kolmansien osapuolten tuotteiden henkilökohtaisia mainoksia sähköpostitse, verkkosivustoillamme tai muilla Internet-sivustoilla. Tämän tarkoitus on tutkia, miten olet vuorovaikutuksessa verkkosivustojemme kanssa, ja muistaa määrittämäsi asetukset. Käytämme tähän ensisijaisesti evästeitä eli suoraan käyttämällesi tietokoneelle tai mobiililaitteelle tallentuvia tiedostoja. Tällä hetkellä emme vastaa selaimen Do Not Track ‑pyyntöihin. Marriott noudattaa maailmanlaajuisia tietosuojasäännöksiä.

 

Voit lukea lisää evästeistä osoitteesta http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html↗.

 

Yleensä käytössämme on neljä erityyppistä evästettä:

 

  • Ehdottoman välttämättömät evästeet: Nämä välttämättömät evästeet mahdollistavat verkkosivustojemme ja sovellustemme perusominaisuudet, esimerkiksi turvallisen sisäänkirjautumisen tai yöpymisvarauksen.
  • Toiminnalliset evästeet: Näiden evästeiden avulla verkkosivustomme ja sovelluksemme muistavat sivustolla tekemäsi asetukset ja valinnat. Lisäksi toiminnallisten evästeiden avulla voimme auttaa navigoimaan sivustolla helpommin, näyttää sisältöä tehokkaammin ja/tai mukauttaa kokemustasi.
  • Mainontaevästeet: Mainontaevästeiden avulla voimme valita sinulle mainoksia ja tarjouksia, joista olet todennäköisemmin kiinnostunut. Käytämme mainontaevästeitä myös verkkomainoksiin ja markkinointiin saatujen reaktioiden seuraamiseen, ja niiden avulla voimme ymmärtää paremmin kiinnostuksen kohteitasi, jotta voimme tarjota sinulle asiaankuuluvia viestejä ja tarjouksia. Näiden evästeiden avulla voit myös jakaa tiettyjä sivuja sosiaalisten verkostojen kanssa.
  • Analytiikkaevästeet: Analytiikkaevästeet auttavat meitä parantamaan verkkosivustoamme ja sovelluksiamme. Ne keräävät ja raportoivat tietoja siitä, miten käytät sivustoamme.

 

Evästeasetukset

 

Voit estää evästeet monella tavalla. Jos et kuitenkaan halua hyväksyä mitään evästeitä, saatat kokea joitakin haittoja verkkopalvelujen käytössä. Emme esimerkiksi tunnista tietokonettasi, ja sinun on kirjauduttava sisään joka kerta, kun saavut sivustolle. Et myöskään saa meiltä mainoksia tai muita tarjouksia, jotka liittyvät kiinnostuksen kohteisiisi. Marriott noudattaa maailmanlaajuisia tietosuojasäännöksiä.

 

Voit hallita evästeitä monella tavalla:

 

1. Selaimen asetukset: Voit estää evästeet selaimessasi. Jokainen selain on erilainen, joten tarkista oman selaimesi ohjeet.

2. Seuranta-asetukset- sivustomme kautta.

3. Google ja Adobe Analytics: Keräämme tietoja Google Analyticsin ja Adobe Analyticsin kautta. Ne ovat palveluja, jotka keräävät ja analysoivat verkkopalvelujen käyttöä koskevia tietoja evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla. Nämä palvelut keräävät myös tietoja muiden verkkosivustojen, sovellusten ja verkkoresurssien käytöstä. Lisätietoja Googlen käytännöistä on osoitteessa www.google.com/policies/privacy/partners/↗. Voit poistaa sen käytöstä lataamalla Google Analyticsin opt out -lisäosan, joka on saatavilla osoitteessa https://tools.google.com/dlpage/gaoptout↗. Saat lisätietoja Adobesta ja voit kieltäytyä sen käytöstä osoitteessa http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html↗.

 

Mainonnan valinnat

 

Saatamme käyttää ulkopuolisia mainosalan yrityksiä verkkosivustoillamme, sovelluksissamme ja muilla sivustoilla tarjotaksemme mainoksia sinua mahdollisesti kiinnostavista Marriottin ja ulkopuolisten toimijoiden tuotteista ja palveluista käyttäessäsi verkkopalvelujamme tai muita verkkosivustoja tai ‑palveluja. Saatat saada mainoksia, jotka perustuvat Verkkopalveluihin ja muihin verkkosivustoihin tai verkkopalveluihin pääsyä ja niiden käyttöä millä tahansa laitteellasi koskeviin tietoihin sekä kolmansilta osapuolilta saatuihin tietoihin.

 

Mainosten tarjoamiseksi nämä yritykset asettavat selaimeesi yksilöllisen evästeen ja tunnistavat asetetut evästeet esimerkiksi pikselitunnisteiden avulla. Ne myös käyttävät näitä tekniikoita yhdessä verkkokäytöstäsi keräämiensä tietojen kanssa tunnistaakseen sinut käyttämissäsi laitteissa, kuten matkapuhelimessa ja kannettavassa tietokoneessa. Saat lisätietoja tästä käytännöstä ja siihen liittyvistä valinnoista osoitteista http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp↗ ja http://www.aboutads.info/↗, http://www.youronlinechoices.eu↗ tai https://business.safety.google/privacy/↗.

 

Sovelluksissamme tapahtuvan mainonnan osalta voit estää mainonnan lataamalla AppChoices-sovelluksen osoitteesta https://youradchoices.com/appchoices↗.

 

Verkkopalveluissa näkemiesi mainosten osalta voit myös estää mainoksen

 

 

Kalifornian ja Coloradon asukkaiden osalta katso Kaliforniaa ja Coloradoa koskevasta tietosuojaselosteestamme lisätietoja siitä, miten myymme ja jaamme muita tietoja kontekstien välistä käyttäytymiseen perustuvaa mainontaa varten.

 

Sovellukset ja mobiililaitteet

 

Kun lataat sovelluksen ja käytät sitä, keräämme esimerkiksi seuraavia tietoja: sovelluksen käyttötiedot, päivämäärä ja kellonaika, jolloin laitteellasi oleva sovellus käyttää palvelimiamme, sekä mitä tietoja ja tiedostoja sovellukseen on ladattu laitetunnuksesi perusteella. Käytämme näitä tietoja varmistaaksemme, että verkkopalvelut toimivat oikein.

 

Sovelluksemme voivat sisältää kolmansien osapuolten ohjelmistokehityspaketteja, jotka voivat kerätä ja lähettää tietoja sovelluksen eri ominaisuuksien mahdollistamiseksi.

 

Käyttöjärjestelmän ja/tai sovellettavan lain niin vaatiessa suostumuksellasi saatamme myös kerätä mobiililaitteiden mainostunnisteita parantaaksemme ja mukauttaaksemme käyttökokemustasi ja tarjotaksemme asiaankuuluvia tuotteita, sisältöä tai mainoksia, jotka näytetään sinulle verkkosivustollamme, sovelluksissamme tai ulkoisessa mainonnassa.

 

Jos käytät automaattisia chat-toimintojamme tai tekoälyyn perustua teknologioitamme, keräämme lähettämiäsi henkilötietoja tarjotaksemme, parantaaksemme tai kehittääksemme caht-toiminnallisuutta, jotta voimme paremmin vastata sinun ja muiden asiakkaiden tuleviin vuorovaikutuksiin. Jos päätät käyttää automaattisia chat-toimintojamme, ymmärrät, että Marriott ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajamme käyttävät chatissa olevia tietoja laatu- ja koulutustarkoituksiin.

 

Sovelluksen valinnaiset ominaisuudet: Sovelluksemme voivat sisältää valinnaisia ominaisuuksia, jotka laitteen käyttöjärjestelmä on asettanut kehittäjien saataville. Kokemuksesi parantamiseksi saatamme pyytää sinulta lupaa laitteesi sijainnin, kameran tai muiden toimintojen käyttöön (esimerkiksi laitteesi kameran käyttö luottokorttitietojesi tallentamiseen). Voit halutessasi kieltää tällaisten toimintojen käytön, jolloin tällaisiin toimintoihin perustuvat sovelluksen ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissäsi. Voit hallita tällaisia käyttöoikeuksia laitteesi asetuksissa. 

 

Yhdistetyt ja segmentoidut tiedot

 

Voimme yhdistää keräämiämme tietoja, mutta näiden yhdistettyjen tietojen avulla ei voida tunnistaa sinua tai muita käyttäjiä henkilökohtaisesti. Voimme myös käyttää sekä henkilötietoja että muita tietoja asiakkaiden jakamiseksi segmentteihin tai ryhmiin, jotta voimme tarjota merkityksellisempää mainontaa, mukaan lukien kolmannen osapuolen mainoksia.

 

MITEN JA MISTÄ KERÄÄMME TIETOSI

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Marriott-konsernin tietosuojakäytännöt, jotka koskevat seuraavilla tavoilla kerättyjä henkilötietoja ja muita tietoja:

 

  • Marriott-konserni. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja muilta Marriott-konsernin yrityksiltä tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, joita ovat esimerkiksi palvelujen tarjoaminen ja mukauttaminen, viestintä kanssasi, kanta-asiakasohjelmien tarjoaminen sekä liiketoiminnallisten tarkoitustemme toteuttaminen.
  • Omistajat, franchising-yritykset ja yhteisyritykset. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja Marriott-konsernin brändeihin kuuluvien hallinnoimiemme kiinteistöjen omistajilta, yhteisyrityskumppaneilta sekä Marriott-konsernin brändeihin kuuluvilta kiinteistöiltä, jotka ovat riippumattomassa omistuksessa ja ovat saaneet meiltä franchising-sopimuksen. Omistajat ja franchising-yritykset ovat Marriott-konsernista riippumattomia. Franchising-yrityksiin kuuluvat niiden ulkopuoliset palveluntarjoajat ja kiinteistönhoitoyhtiöt.
  • Design Hotelsiin liittyvien hotellien omistajat. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja Design Hotelsiin liittyvien hotellien omistajilta; hotellit ovat itsenäisessä omistuksessa ja itsenäisesti hoidettuja ja tekevät kanssamme palvelu- ja jäsenyyssopimuksen
  • Homes & Villas -liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja sellaisilta yrityksiltä ja niiden palveluntarjoajilta, jotka hallinnoivat Homes & Villas ‑kiinteistöjä ja Homes & Villas ‑kiinteistöihin tekemiäsi varauksia sekä tarjoavat sinulle lisätukea yöpyessäsi Homes & Villas ‑kiinteistöissä (”Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt”). Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt ovat riippumattomia Marriott-konsernista.
  • Valtuutetut lisenssinsaajat. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja yrityksiltä, kun teemme lisenssisopimuksen tai vastaavan sopimuksen tuotteiden ja palvelujen myymisestä jonkin Marriott-konsernin merkin alla (”valtuutetut lisenssinsaajat”). Esimerkkejä valtuutetuista lisenssinsaajista ovat lomaosakekumppanimme Marriott Vacations Worldwide Corporation sekä Cruise Yacht Optco Ltd. d/b/a The Ritz-Carlton Yacht Collection, Marriott-konsernin brändeihin kuuluvien kiinteistöjen, mukaan lukien hotelliasuntojen ja huoneistojen, kehittäjät, valikoidut MGM Resorts International -kiinteistöt Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja yhteisbrändättyjä luottokortteja tarjoavat kumppanit. Valtuutetut lisenssinsaajat ovat Marriott-konsernista riippumattomia.
  • Paikan päällä toimivat palveluntarjoajat ja/tai matkailupalvelujen tarjoajat. Saatamme kerätä henkilötietojasi ja muita tietojasi kiinteistöissämme toimivista kylpylöistä, ravintoloista, kuntokeskuksista, concierge-palveluista ja muista myyntipisteistä.
  • Linkitetyt tilit. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja, kun käytät kanta-asiakasohjelman numeroasi tai verkkopalvelujen kirjautumistunnustasi saadaksesi tiettyjä kolmansien osapuolten palveluja tai rekisteröityäksesi niihin. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi lentoyhtiöt ja autovuokraamot sekä ravintolavaraus- ja autopalvelukumppanit. Lisäksi käyttämäsi sosiaalisen median palvelu antaa sinun yhdistää sosiaalisen median tilisi verkkopalvelujen tiliisi tai kirjautua verkkopalvelujen tilillesi sosiaalisen median tililtäsi. Kun rekisteröidyt tällaisiin palveluihin, luovutamme henkilötietojasi ja muita tietojasi kyseisille kolmansille osapuolille. Jos et halua meidän keräävän henkilötietojasi tai muita tietojasi tällä tavalla, älä anna kanta-asiakasohjelman numeroasi kolmansille osapuolille, älä käytä verkkopalvelujen kirjautumistunnuksiasi rekisteröityessäsi kolmansien osapuolten kampanjoihin äläkä yhdistä verkkopalvelujen tiliäsi kolmansien osapuolten palvelujen tileihin.
  • Kampanjatoiminta. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja kolmansilta osapuolilta, jotka voivat tarjota sinulle kampanjoita, kuten arvontoja, kilpailuja tai muita tarjouksia.
  • eFolio-ohjelma. Jos olet Marriott-konsernin eFolio-ohjelmaan osallistuvan yrityksen työntekijä ja varaat huoneesi yrityskoodilla tai maksat kulusi yrityksen luottokortilla, saatamme kerätä henkilötietojasi ja muita tietoja, jotka liittyvät yöpymiseesi tai työsuhteeseesi. Tämä tietosuojaseloste ei koske henkilötietojesi käsittelyä, jota työnantajasi, luottokorttiyhtiösi tai pankkisi suorittaa, emmekä me ole vastuussa heidän menettelyistään.
  • Muut lähteet ja palveluntarjoajat. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja erilaisilta kolmansilta osapuolilta, kuten julkisista tietokannoista, yhteisiltä markkinointikumppaneilta, rahoituspalvelujen tarjoajilta, online-matkatoimistoilta ja -tarjoajilta. 
  • Verkkopalvelut. Keräämme henkilötietoja tai muita tietoja, kun olet vuorovaikutuksessa verkkopalvelujemme kanssa esimerkiksi selaamalla sivuja, tekemällä varauksia, ostamalla tuotteita ja palveluja verkkosivustoiltamme tai sovelluksistamme, viestimällä kanssamme (mukaan lukien automaattisten chat-toimintojen tai tekoälyyn perustuvien teknologioiden välityksellä) tai ottamalla meihin muuten yhteyttä, tekemällä julkaisuja sosiaalisen median sivuille, tilaamalla uutiskirjeen tai osallistumalla kyselyyn, kilpailuun tai kampanjatarjoukseen.
  • Asiakaspalvelukeskukset. Keräämme henkilötietoja, kun teet varauksen puhelimitse, viestit kanssamme sähköpostin, faksin tai chatin kautta tai otat yhteyttä asiakaspalveluun. Tällaista viestintää voidaan tallentaa laadunvarmistus- ja koulutustarkoituksiin.
  • Internetiin yhdistetyt laitteet. Keräämme henkilötietoja ja muita tietoja kiinteistöissämme olevista internetiin yhdistetyistä laitteista. Tämä koskee esimerkiksi sitä, kun yhdistät laitteen hotellin internetiin tai kun älytalosovellus mukauttaa majoitustasi ja kokemustasi.

 

MIKSI KERÄÄMME TIETOJASI (OIKEUSPERUSTEET)

Huomaathan, että joillakin lainkäyttöalueilla sinun on hyväksyttävä henkilötietojesi kerääminen, jotta Marriott voi tarjota palveluitaan.

TARKOITUS
KUVAUS TARKOITUKSEEN LIITTYVISTÄ TOIMISTA
OIKEUSPERUSTEET (SOVELTUVISSA TAPAUKSISSA)

Varaukset ja asiakkaiden rekisteröiminen

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: hotellimajoituksen ja siihen liittyvien palvelujen varausten edistäminen; saapumista edeltävä viestintä (logistiikka, muutokset, toiveet jne.); sekä maksujen ja vakuusmaksujen käsittely. Sopimuksen täytäntöönpano huoneen varaavan asiakkaan seurassa olevan henkilön osalta

Huoneen varaavan henkilön oikeutettu etu, esimerkiksi hänen toiveidensa toteuttaminen, sekä pääasiallisen vieraan mukana tulevien henkilöiden (kuten puolison, lasten tai ystävien) oikeutetut edut

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Kohteessa tarjottavat vastaanotto- ja yöpymispalvelut

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: sisäänkirjautumisen ja huoneen luovutuksen edistäminen; maksujen käsittely; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu ja neuvonta kohteessa tarjottavista palveluista (aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella); concierge-, matkatavarasäilytys- ja pysäköintipalvelujen tarjoaminen; järjestelyjen tekeminen ulkopuolisten palveluntarjoajien kanssa vieraiden puolesta (esimerkiksi retkien ja muiden kiertoajelujen koordinointi; taksi-, sukkulakuljetus- ja autonkuljettajapalvelujen järjestäminen; sekä ravintola- ja tapahtumavarausten edistäminen); Wi-Fi-, TV- ja muiden yhteyspalvelujen (mukaan lukien pääsy bisneskeskuksen palveluihin, kuten faksi- ja kopiointipalveluihin) ja viihdejärjestelmien (kuten PlayStationien ja musiikkisoittimien) saatavuuden hallinta ja edistäminen; huoneessa ruokailun edistäminen (mukaan lukien mahdollisten ruokavalio- tai terveysrajoitteiden tai muiden asiakkaan ilmoittamien henkilökohtaisten tarpeiden huomioiminen); huonesiivouspalvelut (mukaan lukien asiakkaan ilmoittamat toiveet huonesiivouksen tiheydestä, erityistyynyistä, peitoista ja muista mukavuuksista) ja kuivapesupalvelut; asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely (mukaan lukien automaattisten chat-toimintojen tai tekoälyyn perustuvien teknologioiden tarjoaminen asiakkaille pyyntöjen tai tiedustelujen tekemiseen); sekä ikärajallisten tuotteiden ja palvelujen (kuten alkoholin tai huoneessa olevan aikuisille tarkoitetun viihteen) käyttöoikeuden määrittäminen. Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Oikeutettu etu, kuten asiakkaan toiveiden toteuttaminen (esimerkiksi huone lähellä hissiä tai ylimmässä kerroksessa)

Suostumus, kuten tietojen kerääminen asiakkaan vapaaehtoisesti ilmoittamista ruokailutottumuksista

Lakisääteiset velvoitteet, kuten kansallisten henkilötunnusten kerääminen lain vaatiessa

Kokoukset ja tapahtumat

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: viestintä suunnittelijoiden ja osallistujien kanssa kokouksista tai tapahtumista ("Tapahtumat"); tapahtumien ja niihin liittyvien osallistujien varaamisen edistäminen kaikkien varauskanavien kautta; tapahtumaa edeltävä ja tapahtuman jälkeinen viestintä (logistiikka, majoitus, muutokset, maksut jne.); tapahtumien valmistelu ja koordinointi ryhmän, suunnittelijan tai osallistujien ohjeiden, odotusten ja toiveiden mukaisesti; huoneiden osoittaminen; catering-palvelun edistäminen; kolmansien osapuolten (mukaan lukien audiovisuaalisten ja kuljetuspalvelujen tarjoajien) käytön edistäminen; tapahtumaan liittyvien materiaalien ja laitteiden vastaanotto ja lähetys; viestintä laskutuksesta ja velkojen perimisestä; maksujen, vakuusmaksujen ja välityspalkkioiden kerääminen tai käsittely; luottotietojen tarkistaminen; ryhmän, suunnittelijan tai osallistujien pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely; sekä viestintä osallistujien kanssa ennen tapahtumia, niiden aikana ja niiden jälkeen. Sopimuksen täytäntöönpano, esimerkiksi tapahtumaa koskevien tietojen kerääminen

Oikeutettu etu, kuten vastaaminen asiakkaiden valituksiin tai huolenaiheisiin tapahtuman yhteydessä

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Marriottin yleinen liiketoiminta

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimintoja: asiakaspalvelun hallinnointi palveluihimme liittyvien tiedustelujen, kommenttien ja valitusten edistämiseksi ja käsittelemiseksi (esimerkiksi kasvotusten, puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa); tietoturvan ja petosten torjunnan hallinta; verkkopalvelujen hallinta (mukaan lukien vianmääritys, data-analyysi, testaus, järjestelmän ylläpito, tuki, raportointi ja datan isännöinti); palvelujen käytön seuranta ja analysointi sekä data-analytiikan tai tekoälyn käyttö palvelujen, markkinoinnin, ohjelmien, asiakaskokemuksen parantamiseksi, palautteen keräämiseksi, potentiaalisten uusien palvelujen pilottiohjelmien toteuttamiseksi sekä uusien ja olemassa olevien palvelujen kehittämiseksi ja parantamiseksi (mukaan lukien tietojen analysointi, jotka olet toimittanut automaattisten chat-toimintojen tai tekoälyn avulla); sekä fuusioiden, yrityskauppojen ja muiden liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjen ja uudelleenrakennusten edistäminen (mukaan lukien potentiaaliset liiketoimet). Sopimuksen täytäntöönpano, kuten verkkopalvelujen toimivuuden tarkistaminen, jotta henkilöt voivat tehdä varauksia tai hallita kanta-asiakastilejä

Oikeutettu etu, kuten vastaaminen asiakkaiden valituksiin ja huolenaiheisiin, mihin voi sovellettavan lain salliessa sisältyä asiakaspalvelupuhelujen nauhoittaminen

Suostumus esimerkiksi markkinointiohjelmiin

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Hätätilanteiden ja onnettomuuksien hallinta

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: kohteessa tarjottavien palvelujen turvallisuuden tarjoaminen; kohteessa tapahtuviin onnettomuuksiin ja lääketieteellisiin ja muihin hätätilanteisiin reagoiminen sekä niiden käsittely ja dokumentointi (mukaan lukien sisäisten lääkäripalvelujen edistäminen); kiinteistöjen aktiivinen valvonta riittävän onnettomuuksiin reagoinnin sekä niiden ehkäisemisen ja dokumentoinnin varmistamiseksi (mukaan lukien videovalvonta ja vartaloon kiinnitettävät kamerat); avun pyytäminen hätäkeskuksesta; sekä ilmoitusten ja hälytysten toimittaminen onnettomuus- ja hätätilanteissa (esimerkiksi tekstiviestillä, sähköpostilla, puhelulla tai audiovisuaalisten laitteiden kehotteilla). Sopimuksen täytäntöönpano, kuten vieraiden ja henkilökunnan turvallisuuden huomioon ottaminen kohteessa työskentelevän turvallisuushenkilöstön kanssa

Oikeutettu etu, kuten kiinteistöjen valvonta videokameroiden ja vartaloon kiinnitettävien kameroiden avulla vieraiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi

Lakisääteiset velvoitteet, kuten kohteessa tapahtuneiden onnettomuuksien dokumentointi

Henkilöiden elintärkeät edut, kuten yhteyden ottaminen lääkäriin tai hätäkeskukseen sairaan vieraan puolesta

Lainsäädännön ja vaatimusten noudattaminen

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: sovellettavien lakien noudattaminen; oikeudellisten prosessien noudattaminen; viranomaisten pyyntöihin vastaaminen; kansalliseen turvallisuuteen tai lainvalvontaan liittyvien vaatimusten noudattaminen; ehtojemme täytäntöönpano; toimintamme suojaaminen; Marriott-konsernin, hotellivieraiden, vierailijoiden ja muiden asiaankuuluvien henkilöiden oikeuksien, yksityisyyden, turvallisuuden ja omaisuuden suojaaminen; sekä käytettävissä olevien oikeussuojakeinojen käytön mahdollistaminen ja Marriottille mahdollisesti koituvien vahinkojen rajoittaminen. Lakisääteiset velvoitteet, kuten oikeudellisten prosessien noudattaminen

Oikeutettu etu, kuten ehtojen täytäntöönpano tavaramerkkien suojaamiseksi

Henkilöiden elintärkeät edut, kuten yhteyden ottaminen hätäkeskukseen vieraisiin liittyvien häiriöiden ja onnettomuuksien vuoksi

Kylpylä- ja kauneuspalvelut

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: varausten edistäminen; palvelujen käyttöoikeuden määrittäminen; vammaisuuden ja muiden terveysrajoitteiden huomioiminen sekä asianmukaisten ja turvallisten aktiviteettien, palvelujen ja hoitojen tarjoaminen; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella; maksujen käsittely; pyydettyjen ammattilaisten järjestäminen tiettyjä hoitoja ja palveluja varten; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely. Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Suostumus, kuten tietojen kerääminen selkäongelmista hierontapalvelujen tarjoamisen yhteydessä

Oikeutettu etu, kuten henkilökohtaisten palvelujen tarjoaminen (esimerkiksi erityishoitojen tarjoaminen aiempien aktiviteettien perusteella)

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut (esimerkiksi kun henkilö sairastuu saadessaan hoitoa)

Kuntoilu- ja virkistyspalvelut

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: varausten edistäminen; palvelujen käyttöoikeuden määrittäminen; rajoitteiden huomioiminen sekä asianmukaisten ja turvallisten aktiviteettien ja palvelujen tarjoaminen; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella; maksujen käsittely; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely. Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Suostumus, kuten tietojen kerääminen aiemmista loukkaantumisista kuntokonsultoinnin aikana

Oikeutettu etu, kuten henkilökohtaisten palvelujen tarjoaminen (esimerkiksi kuntoilu-/virkistystarjousten ja/tai mahdollisuuksien tarjoaminen aiempien aktiviteettien perusteella)

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut (esimerkiksi kun henkilö sairastuu käyttäessään kuntoilulaitteita)

Golf & Resort -jäsenpalvelut

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: golfinpeluuaikojen varausten ja muiden lomakohteen jäsentapahtumien varausten edistäminen; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella; maksujen käsittely; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely. Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Suostumus, kuten tietojen kerääminen mieltymyksistä ja perheenjäsenistä, kun lomakohteen jäsenyys aloitetaan

Oikeutettu etu, kuten henkilökohtaisten palvelujen tarjoaminen (esimerkiksi lomakohdejäsenyyden mahdollisuuksien tarjoaminen aiempien aktiviteettien perusteella)

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut (esimerkiksi kun henkilö sairastuu vieraillessaan lomakohteessa)

Ruokaan ja juomaan liittyvät palvelut

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: varausten edistäminen; ruokavalioon liittyvien toiveiden toteuttaminen; johdonmukainen ja henkilökohtainen palvelu aiemman käytön tai ilmoitettujen toiveiden perusteella; maksujen käsittely; varausten järjestäminen; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely. Sopimuksen täytäntöönpano, kuten maksujen käsittely

Suostumus esimerkiksi asiakkaan ruokavaliota, muita rajoitteita tai henkilökohtaisia tarpeita koskevien tietojen keräämiseen ruoan tilaamisen yhteydessä

Oikeutettu etu, kuten henkilökohtaisten palvelujen tarjoaminen (esimerkiksi punaviinin tarjoaminen vieraalle aikaisempien pyyntöjen perusteella)

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut (esimerkiksi kun henkilö sairastuu ravintolassa)

Lapsiin liittyvät palvelut (vanhemmille ja huoltajille)

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: lastenhoitopalveluun / hotellin lastenhoitajaan, lasten kerhoihin ja lasten golfiin liittyvät palvelut; varausten edistäminen; hotellimajoituksen ja palvelujen valmistelu ja koordinointi vieraiden toiveiden, ohjeiden ja odotusten mukaisesti; maksujen käsittely ja laskutuspalvelut; lapsiystävällisten ruokailupalvelujen tarjoaminen (esimerkiksi lasten ruokalistat tai aamiaista koskevat erikoisalennukset tiettyä ikää nuoremmille lapsille). Sopimuksen täytäntöönpano, esimerkiksi tietyn ikäisen lapsen yöpyminen huoneessa vanhempiensa kanssa, aiheuttaa lisämaksuja tai alennuksia

Vanhemman tai huoltajan suostumus, kuten lasten tarpeiden huomioon ottaminen vanhemman ohjeiden mukaan

Oikeutettu etu, kuten pinnasängyn, lasten kylpytakkien ja muiden mukavuuksien tarjoaminen lapsille

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Henkilöiden elintärkeät edut, esimerkiksi kun lapsi sairastuu osallistuessaan lasten kerhoon

Kanta-asiakasohjelmat, tilit ja suhteiden hallinta

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: käyttäjien rekisteröinti kanta-asiakas- ja muihin asiakastiliohjelmiin ja maksukorttiohjelmiin; erilaisten ohjelmien ja niihin liittyvien palvelujen käyttöoikeuden määrittäminen; kanta-asiakasohjelmien hallinnointi; johdonmukaisten ja henkilökohtaisten tarjousten ja palvelujen tarjoaminen aiemman käytön ja jäsenten ilmoittamien tai esiin tulleiden toiveiden perusteella; verkkopalvelujen saatavuuden varmistaminen; maksujen käsittely; ohjelmien ja ehtojen muutoksista ilmoittaminen jäsenille; sekä jäsenten pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely. Sopimuksen täytäntöönpano, kuten pisteiden arviointi ja etujen jakaminen

Suostumus, kuten viestintätapaa (esimerkiksi sähköposti tai tekstiviesti) koskevien toiveiden noudattaminen

Oikeutettu etu, kuten jäsenten valintojen hallinta sen osalta, miten he haluavat ansaita, seurata ja käyttää pisteitä

Maksutapahtumiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, kuten kirjanpitovelvollisuus

Markkinointi, kampanjat, kilpailut ja kolmansien osapuolten tuotteet

Tähän tarkoitukseen liittyy useita toimia: viestintä vieraita mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista; henkilökohtaisesti mukautettujen mainosten tarjoaminen tuotteista ja palveluista valituilla verkkosivustoilla; arvontoihin, kilpailuihin ja muihin kampanjoihin (kuten parhaita lomakuvia koskeviin kilpailuihin sosiaalisessa mediassa) osallistumisen edistäminen; sekä asiakkaiden pyyntöjen, tiedustelujen ja valitusten käsittely. Sopimuksen täytäntöönpano, kuten kilpailuun liittyvien velvoitteiden täyttäminen

Suostumus, kuten viestintätapaa (esimerkiksi sähköposti tai tekstiviesti) koskevien toiveiden noudattaminen

Oikeutettu etu, kuten samankaltaisia tuotteita ja palveluja koskevien mainosten tarjoaminen

Lakisääteiset velvoitteet, kuten tietojen käsittely arvontoihin liittyvien sääntöjen mukaisesti

LISÄTIETOJA HENKILÖKOHTAISISTA ASETUKSISTASI

Tavoitteemme on palvella sinua paremmin, täyttää odotuksesi ja tarjota toivomasi vieraanvaraisuuden taso kaikissa vaiheissa aina varauksen tekemisestä huoneen luovutukseen asti. Katso lisätiedot seuraavasta.

HENKILÖKOHTAISET ASETUKSET
TARKOITUKSET
OIKEUSPERUSTEET (SOVELTUVISSA TAPAUKSISSA)

Vuosipäivät

Kun yövyt tarjoamassamme kohteessa, haluamme olla mukana juhlistamassa erikoistilaisuuksia, kuten vuosipäiviä tai syntymäpäiviä. Voimme esimerkiksi merkitä nämä päivämäärät muistiin, jotta voimme tarjota sinulle syntymäpäivä- tai vuosipäivälahjan. Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus

Aktiviteetit ja harrastukset (kuten retket rannalle, lastenhoito, kuntoilu, matkustus- ja kuljetustiedot, lastenkerhoteatteri, ravintola jne.)

Haluamme tarjota sinulle palveluja, jotka parantavat Marriott-kokemustasi. Tätä varten saatamme säilyttää toiveesi, jotka koskevat sinua kiinnostavia aktiviteetteja, jotta voimme tarjota sinulle samanlaisia kokemuksia suunniteltujen tai tulevien yöpymistesi yhteydessä. Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus

Suhteet (aviomies, vaimo, poika, tytär jne.)

Ymmärrämme, että toiveesi (kuten haluamasi huonetyyppi) voivat muuttua sen mukaan, kenen seurassa matkustat. Saatamme pitää kirjaa suhteistasi voidaksemme tehdä yöpymisestäsi Marriottilla mahdollisimman mukavan. Jos esimerkiksi tiedämme, että matkustat pienten lasten kanssa, voimme ennakoivasti suunnitella lisämajoitusta tarjoamalla pinnasänkyä tai varavuodetta. Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus

Kiinteistöjä, kerhoja ja tiloja koskevat toiveet

Kun yövyt meillä, haluamme pystyä tarjoamaan sinulle palveluja, jotka parantavat Marriott-kokemustasi. Tätä varten saatamme säilyttää kiinteistöihimme, kerhoihimme ja tiloihimme liittyviä toiveitasi aiempien yöpymistesi toiveiden perusteella lasten kerhojemme, lastenhoitopalvelujemme, kylpylä- ja kauneuspalvelujemme, golfin sekä ravintola- ja kuntoilutilojen osalta. Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus

Ruokavalioon liittyvät toiveet

Kun yövyt meillä, haluamme pitää huolta turvallisuudestasi ja hyvinvoinnistasi ja tarjota sinulle palveluja, jotka parantavat Marriott-kokemustasi. Voimme esimerkiksi merkitä muistiin ruokaan ja juomaan liittyvät mieltymyksesi, jotta olemme valmiina, kun pyydät huonepalvelua tai ruokailet jossakin kahviloistamme tai ravintoloistamme. Oikeutettu etu, jotta voimme tarjota sinulle erinomaista palvelua

Suostumus

MITEN JA MILLOIN JAAMME TIETOJASI

Tavoitteemme on tarjota sinulle mahdollisimman laadukasta vieraanvaraisuutta ja palveluja, ja voidaksemme tehdä niin saatamme luovuttaa henkilötietoja ja muita tietoja seuraaville tahoille:

 

  • Marriott-konserni. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja muille Marriott-konsernin yrityksille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, joita ovat esimerkiksi palvelujen tarjoaminen ja mukauttaminen, viestintä kanssasi, kanta-asiakasohjelmien tarjoaminen sekä liiketoiminnallisten tarkoitustemme toteuttaminen. Jaamme henkilötietojasi ja muita varauksen yhteydessä antamiasi tietoja asianomaiselle kiinteistölle ja Marriott-yritykselle varauksesi toteuttamiseksi.
  • Franchising-yritykset. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen franchising-yrityksille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Franchising-yrityksillä on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi seuraavassa käsittelyssä: franchising-yritykset hallinnoivat ja koordinoivat yöpymistäsi liiketoimintaansa sisältyvissä hotelleissa, joten ne voivat käyttää henkilötietojasi kyseiseen tarkoitukseen. Franchising-yritykset voivat käyttää henkilötietojasi myös omien lakisääteisten velvoitteidensa noudattamiseen, mukaan lukien kirjanpitovelvollisuus ja muut vaatimustenmukaisuuteen liittyvät velvoitteet.
  • Omistajat. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen omistajille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Omistajilla on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi seuraavassa käsittelyssä: omistajat voivat käyttää henkilötietojasi omien lakisääteisten velvoitteidensa noudattamiseen, mukaan lukien kirjanpitovelvollisuus ja muut vaatimustenmukaisuuteen liittyvät velvoitteet.
  • Design Hotelsiin liittyvien hotellien omistajat. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja Design Hotelsiin liittyvien hotellien omistajille, kun varaat yöpymisen johonkin näistä hotelleista. Näillä omistajilla on oikeus käyttää henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi henkilötietojen käsittelyssä, jotka koskevat varauksia Design Hotelsiin liittyvässä hotellissa. Tutustu hotellin tietosuojakäytäntöihin lukemalla hotellin tietosuojalausunto, jos se on saatavilla.
  • Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyvät kiinteistönhoitoyhtiöt. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyville kiinteistönhoitoyhtiöille ja niiden palveluntarjoajille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, joita ovat esimerkiksi palvelujen tarjoaminen, edistäminen ja mukauttaminen, kanta-asiakasohjelmien tarjoaminen ja edellä mainittujen tahojen oma markkinointi.
  • Valtuutetut lisenssinsaajat. Lain sallimissa rajoissa tai pyytäessäsi palveluja valtuutetulta lisenssinhaltijalta, luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja valtuutetuille lisenssinsaajillemme, kuten Marriott Vacations Worldwidelle, Ritz-Carlton Yacht Collectionille, Marriott-konsernin merkkeihin kuuluville kiinteistöille, mukaan lukien hotelliresidensseille ja huoneistoille, sekä American Expressin, valittujen Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimivien MGM Resorts International -majoituspaikkojen, Chasen ja muiden pankkien yhteisbrändätyille (co-branding) luottokorteille tässä tieosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, kuten palvelujen tarjoamiseen ja mukauttamiseen, pyyntöjesi toteuttamiseen ja edellä mainittujen tahojen omaan markkinointiin. Tietojen jakamisen ansiosta voit ostaa Marriottin brändeihin kuuluvia tuotteita ja palveluja esimerkiksi lomaosakekiinteistöistä ja Marriott-konsernin brändeihin kuuluvista kiinteistöistä.

 

o Valikoiduilla valtuutetuilla lisenssinhaltijoilla Marriott Bonvoyn viestintäasetuksissa määritellyllä tavalla tarkoitetaan Marriott Vacations Worldwide Corporationia ja kansainvälisiä yhteisbrändättyjä (co-branding) luottokortteja.

 

  • Paikan päällä toimivat palveluntarjoajat ja/tai matkailupalvelujen tarjoajat. Saatamme luovuttaa tietojasi kiinteistöissämme toimiville kylpylöille, ravintoloille, kuntokeskuksille, concierge-palveluille ja muille myyntipisteille palvelujen tarjoamista ja edellä mainittujen tahojen omaa markkinointia varten, mukaan lukien Disney Destinations, LLC ja Walt Disney Travel Company, kun majoitut jossakin Walt Disney World® ‑brändiin liittyvässä kiinteistössämme. Tällaisen tietojen luovuttamisen ansiosta voimme myös tarjota sinulle yhden paikan, josta voit ostaa matkustamiseen liittyviä palvelupaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi lentolippuja, vuokra-autoja ja lomapaketteja.
  • Linkitetyt tilit ja matkavakuutus. Teemme yhteistyötä tiettyjen kolmansien osapuolten kanssa, joiden avulla voit rekisteröityä tällaisten toimijoiden palveluihin tai ostaa niiden tuotteita. Esimerkiksi tietyt yritykset sallivat sinun käyttää kanta-asiakasohjelman numeroasi tai verkkopalvelujen kirjautumistunnuksiasi palvelujen saamiseen tai niihin rekisteröitymiseen. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi lentoyhtiöt ja autovuokraamot sekä ravintolavaraus- ja autopalvelukumppanit, kuten myös tietyt valtuutetut lisenssinsaajat. Lisäksi käyttämäsi sosiaalisen median palvelu antaa sinun yhdistää sosiaalisen median tilisi verkkopalvelujen tiliisi tai kirjautua verkkopalvelujen tilillesi sosiaalisen median tililtäsi. Kun rekisteröidyt näihin palveluihin tai ostat niiden tuotteita, luovutamme henkilötietojasi ja muita tietojasi kyseisille kolmansille osapuolille. Jos et halua meidän luovuttavan henkilötietojasi tai muita tietojasi tällä tavalla, älä anna kanta-asiakasohjelman numeroasi kolmansille osapuolille, älä käytä verkkopalvelujen kirjautumistunnuksiasi rekisteröityessäsi kolmansien osapuolten kampanjoihin äläkä yhdistä verkkopalvelujen tiliäsi kolmansien osapuolten palvelujen tileihin. Saatamme myös jakaa henkilötietojasi matkavakuutusyhtiöille, kun päätät ostaa niiden tuotteita. Tällä tavalla luovutettuihin tietoihin sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojaselostetta, ei tätä tietosuojaselostetta.
  • Kampanjatoiminta. Teemme yhteistyötä kolmansien osapuolten kanssa, jotka voivat tarjota sinulle kampanjoita, kuten arvontoja, kilpailuja tai muita tarjouksia.
  • eFolio-ohjelma. Jos olet Marriott-konsernin eFolio-ohjelmaan osallistuvan yrityksen työntekijä ja varaat huoneesi yrityskoodilla tai maksat kulusi yrityksen luottokortilla, työnantajallesi ja luottokorttiyhtiölle voidaan lähettää ote laskustasi, jossa yksilöidään saamasi tuotteet ja palvelut. Tämä tietosuojaseloste ei koske henkilötietojesi käsittelyä, jota työnantajasi, luottokorttiyhtiösi tai pankkisi suorittaa, emmekä me ole vastuussa heidän menettelyistään.
  • Palveluntarjoajat. Luovutamme henkilötietoja ja muita tietoja ulkopuolisille palveluntarjoajille, joita ovat muun muassa yritykset, jotka tarjoavat verkkosivustojen hosting-palvelua, automaattisia chat-toimintoja tai tekoälyyn perustuvia teknologioita, data-analyysiä, maksujen käsittelyä, tilausten toimittamista, tietotekniikkaa ja siihen liittyvää infrastruktuuria, asiakaspalvelua, sähköpostin toimitusta, markkinointia, auditointia ja muita palveluja. 

 

Muu tietojen käyttö ja luovuttaminen:

 

Käytämme ja luovutamme henkilötietoja, jos katsomme sen tarpeelliseksi tai tarkoituksenmukaiseksi seuraavista syistä: (a) noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä, mukaan lukien asuinmaasi ulkopuoliset lait; (b) noudattaaksemme oikeudellista menettelyä; (c) vastataksemme viranomaisten pyyntöihin, mukaan lukien asuinmaasi ulkopuoliset viranomaiset, ja noudattaaksemme kansallisia turvallisuus- tai lainvalvontavaatimuksia; (d) valvoaksemme ehtojemme noudattamista; (e) suojellaksemme toimintaamme esimerkiksi silloin, jos Marriott-konsernin koko liiketoiminta, omaisuus tai osakekanta tai osa niistä järjestetään uudelleen, sulautetaan, myydään, luovutetaan tai siirretään tai jos muodostetaan niihin vaikuttava yhteisyritys tai jos niihin kohdistetaan joku toinen menettely (mukaan lukien konkurssi tai vastaava menettely); (f) suojellaksemme Marriott-konsernin, sinun tai muiden oikeuksia, yksityisyyttä, turvallisuutta tai omaisuutta; ja (g) voidaksemme käyttää käytettävissä olevia oikeussuojakeinoja tai rajoittaa meille mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja.

 

Saatamme käyttää ja luovuttaa muita tietoja mihin tahansa tarkoitukseen, paitsi jos meillä ei ole siihen oikeutta sovellettavan lainsäädännön nojalla.

 

TIETOSUOJAAN LIITTYVÄT OIKEUDET JA VIESTINTÄASETUKSET

Me Marriottilla uskomme, että sinulla pitäisi olla valinnanvaraa omiin tietoihisi liittyvissä asioissa. Tarjoamme sinulle seuraavat vaihtoehdot, tiedot ja valinnat, joiden avulla voit määrittää, mitä ja miten paljon kerrot meille ja milloin ja miten kuulet meistä.

 

Viestintäasetukset

 

  • Jos et enää halua saada markkinointiin liittyviä sähköposteja, voit kieltää ne tilauksen peruutussivullamme tai noudattamalla meiltä saamassasi markkinointisähköpostissa olevia ohjeita.
  • Lisäksi voit kieltää markkinointiin liittyvät sähköpostit lähettämällä kirjeen osoitteeseen Internet Customer Care – Unsubscribe, 1818 North 90 Street, Omaha, Nebraska 68114-1315 USA tai osoitteeseen Luxury Reservations Limited – Unsubscribe, 10 Earlsfort Terrace, Dublin D02 T380, Ireland
  • HUOMAUTUS: Vaikka päättäisit kieltää markkinointiin liittyvien sähköpostien lähettämisen, saat jatkossakin varauksia ja yöpymisiä koskevia viestejä, kuten vahvistussähköposteja ja saapumista edeltäviä sähköposteja, sekä tilin tietoturvaan liittyviä viestejä.
  • Jos olet Bonvoy-jäsen ja haluat muuttaa sitä, miten me tai kumppanimme viestimme kanssasi sähköpostitse tai muilla kanavilla, kirjaudu kanta-asiakastilisi profiiliin ja valitse Viestintäasetukset.
  • Jos haluat muuttaa muita asetuksiasi, kirjaudu kanta-asiakastilillesi, valitse Profiili ja vieritä alas Asetukset-osioon.

 

Evästeet ja muut tiedot

 

Lisätietoja evästeisiin ja muihin tietoihin liittyvistä valinnoistasi on edellä kohdassa Evästeet ja vastaavat tekniikat verkkosivustoillamme.

 

Tietosuojaan liittyvät oikeudet ja rekisteröidyn oikeudet

 

Rekisteröidyn oikeudet

 

Jos sinulla on rekisteröidyn oikeuksia sovellettavan lain mukaan, voit käyttää näitä oikeuksia täyttämällä lomakkeen rekisteröidyn oikeuksien portaalissamme täällä↗ tai ottamalla yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteeseen MarriottDPO@marriott.com.

 

Nämä oikeudet antavat sinulle tai valtuutetulle edustajallesi mahdollisuuden pyytää pääsyä henkilötietoihisi, pyytää henkilötietojesi oikaisua, poistoa, rajoittamista, siirrettävyyttä tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Voit myös valittaa päätöksestämme, joka koskee rekisteröidyn oikeuksiin liittyvää pyyntöäsi (sikäli kuin nämä oikeudet sinulle laissa myönnetty).

 

Älä myy, älä jaa ja/tai kieltäydy kohdistetusta mainonnasta

Jos sinulla on nämä oikeudet sovellettavan Yhdysvaltain osavaltion lain mukaan, voit käyttää oikeuttasi kieltäytyä henkilötietojesi myynnistä ja/tai jakamisesta tai kieltäytyä henkilötietojesi käytöstä kohdistettuun mainontaan vierailemalla Marriottin "Tietosuojaan liittyvät oikeudet" -sivulla.

 

Lisätietoja

 

Turvallisuutesi vuoksi toteutamme henkilötietoja koskevia pyyntöjä ainoastaan, jos tiedot liittyvät pyynnössäsi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja/tai kanta-asiakastilin numeroon, ja meidän on ehkä varmistettava henkilöllisyytesi ennen tiettyjen pyyntöjen toteuttamista. Lain salliessa saatamme veloittaa asianmukaisen maksun pyyntöösi vastaamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

 

Pyrimme toteuttamaan pyyntöäsi niin pian kuin se on kohtuudella mahdollista, sovellettavaa lainsäädäntöä noudattaen. Huomaa, että kaikki rekisteröidyn oikeudet eivät välttämättä ole sovellettavan lain nojalla kaikkien vieraidemme tai muiden palveluidemme käyttäjien käytettävissä.

 

California Shine the Light -laki

 

Asiakkaat, jotka asuvat Kaliforniassa ja ovat antaneet meille henkilötietonsa, voivat kerran kalenterivuodessa pyytää tietoja siitä, miten jaamme tiettyjä henkilötietoluokkia kolmansille osapuolille ja Marriott-konsernin sisällä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lähetä nämä pyynnöt osoitteeseen privacy@marriott.com.

 

Ota yhteyttä

 

Jos sinulla on kysyttävää rekisteröidyn oikeuksien portaalista tai prosessista, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@marriott.com tai postitse osoitteeseen:

 

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
7750 Wisconsin Avenue
Bethesda, MD 20814
United States of America

 

MUUT TÄRKEÄT MÄÄRÄYKSET

Marriott-konsernin ulkopuoliset yritykset

 

Tämä tietosuojaseloste ei koske mitään Marriott-konsernin ulkopuolisia yrityksiä, kuten franchising-yrityksiä, omistajia, Homes & Villas ‑liiketoimintaan liittyviä kiinteistönhoitoyhtiöitä, valtuutettuja lisenssinsaajia tai mitä tahansa kolmansia osapuolia, jotka tarjoavat jotakin palveluihimme yhteydessä olevaa sivustoa tai palvelua, maksupalvelua, kanta-asiakasohjelmaa tai verkkosivustoa, joka toimii nopeita internetyhteyksiä kiinteistöissämme tarjoavien tahojen aloitussivuna, emmekä ole vastuussa tällaisten tahojen tietosuojasta, tiedoista tai muista käytännöistä. Linkin lisääminen verkkopalveluihin ei tarkoita, että hyväksyisimme sivuston tai palvelun, johon linkki vie. Meillä ei yleensä ole määräysvaltaa siihen, miten kolmannet osapuolet keräävät, käyttävät ja luovuttavat henkilötietojasi, emmekä ole vastuussa siitä.

 

Emme myöskään ole vastuussa muiden yritysten, kuten Metan, Applen, Googlen, Microsoftin, sovellusten kehittäjien tai tarjoajien, sosiaalisen median palveluja tarjoavien yritysten, käyttöjärjestelmien tarjoajien, langattomien palvelujen tarjoajien tai laitevalmistajien suorittamasta tiedon keräämisestä, käytöstä tai luovuttamisesta tai tietoturvakäytännöistä tai ‑menettelyistä. Tämä koskee myös henkilötietoja, jotka luovutat muille yrityksille sovellustemme tai sosiaalisen median sivujemme kautta.

 

Tietoturva

 

Pyrimme käyttämään kohtuullisia organisatorisia, teknisiä ja hallinnollisia toimenpiteitä henkilötietojen suojaamiseksi. Valitettavasti minkään tiedonsiirto- tai tallennusjärjestelmän ei voida taata olevan 100-prosenttisen turvallinen. Jos sinulla on syytä uskoa, että vuorovaikutuksesi kanssamme ei ole enää turvallista (esimerkiksi jos sinusta tuntuu, että tilisi turvallisuus on vaarantunut), ilmoita siitä meille välittömästi alla olevan "Ota yhteyttä" -osion mukaisesti.

 

Säilytys

 

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa esitettyjen tarkoitusten toteuttamiseksi, ellei lainsäädäntö edellytä tai salli pidempää säilytysaikaa.

 

Säilytysaikojen määrittämisessä käytetään seuraavia kriteerejä:

 

  • sen ajan pituus, jolloin meillä on jatkuva suhde kanssasi ja tarjoamme sinulle palveluita (esimerkiksi niin kauan kuin sinulla on tili palvelussamme tai jatkat palveluiden käyttöä ja niin kauan kuin on tarpeen Bonvoy-ohjelman ehtojen täyttämiseksi)
  • se, onko meillä lakisääteisiä velvoitteita (esimerkiksi tietyt lait edellyttävät, että pidämme kirjaa maksutapahtumistasi tietyn ajan ennen kuin voimme poistaa ne)
  • se, onko tietojen säilyttäminen aiheellista oikeudellisen asemamme perusteella (esimerkiksi sovellettavien vanhentumissääntöjen, oikeudenkäyntien tai viranomaistutkintojen osalta).

 

Arkaluonteiset tiedot

 

Keräämme arkaluonteisia henkilötietoja vain, jos ne voivat olla tarpeen kohtuudella odotettujen palvelujen suorittamiseksi tai lain edellyttämällä tavalla. Ellemme nimenomaisesti pyydä sinua antamaan arkaluonteisia henkilötietoja, pyydämme, että et lähetä ja/tai anna palveluissa tai niiden kautta (tai meille lähettämissäsi sähköposteissa) meille mitään arkaluonteisia henkilötietoja (esimerkiksi henkilötunnusta, verotunnistenumeroa, passin numeroa, ajokortin numeroa tai muuta valtion myöntämää tunnistenumeroa; luotto- tai maksukortin tietoja tai pankkitilin numeroa tilille pääsyn mahdollistavan koodin tai salasanan kanssa tai ilman sitä, luottotietoja; tai tietoja rodusta, uskonnosta, etnisyydestä, sukupuolielämästä ja siihen liittyvistä käytännöistä tai seksuaalisesta suuntautumisesta, sairaus- tai terveystietoja, geneettisiä tai biometrisiä tietoja, biometrisiä mallinteita, poliittisia tai filosofisia näkemyksiä, tietoa poliittiseen puolueeseen tai ammattiliittoon kuulumisesta, taustatarkistustietoja, rikosrekisterin kaltaisia oikeudellisia tietoja tai tietoja muista oikeudellisista tai hallinnollisista menettelyistä).

 

Alaikäisten oikeus käyttää palveluja

 

Palveluita ei ole suunnattu lapsille, emmekä tietoisesti pyydä tai kerää henkilötietoja alle 16-vuotiailta lapsilta ilman vanhempien suostumusta. Intian asukkaiden osalta emme tietoisesti pyydä tai kerää henkilötietoja alle kahdeksantoista (18)-vuotiailta lapsilta ilman vanhempien suostumusta. Pyydämme, että he eivät luovuta henkilötietojaan palvelujen kautta.

 

Kansainväliset tiedonsiirrot

 

Marriott-konserni on maailmanlaajuinen organisaatio, joka tarjoaa palveluja eri puolilla maailmaa. Tietojen siirtäminen kansainvälisesti on palvelujemme tarjoamisen kannalta välttämätöntä. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat samat korkealaatuiset palvelut missä päin maailmaa tahansa. Tämän vuoksi siirrämme sovellettavan lain mukaisesti palvelujen tarjoamisen yhteydessä kerättyjä henkilötietoja ja muita tietoja yrityksille sellaisiin maihin, joissa voi olla erilaiset tietosuojastandardit kuin asuinmaassasi, myös Euroopan talousalueen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Sveitsin ulkopuolelle. Tekemällä varauksen Marriottin merkkeihin kuuluvaan kiinteistöön, vierailemalla tai yöpymällä sellaisessa kiinteistössä tai käyttämällä Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvaa palvelua osoitat olevasi tietoinen siitä, että siirrämme henkilötietojasi maasta toiseen. Marriott-konserni käyttää tarvittaessa vakiosopimuslausekkeita tai muita rajat ylittäviin siirtoihin hyväksyttyjä järjestelyjä.

 

Tietyissä tapauksissa tällaisten muiden maiden tuomioistuimilla, lainvalvontaviranomaisilla, sääntelyviranomaisilla tai turvallisuusviranomaisilla voi olla oikeus saada pääsy henkilötietoihisi.

 

Euroopan komissio on määrittänyt tietosuojan tason riittäväksi joissakin näistä maista ETA-standardien mukaisesti (kattava maaluettelo on saatavana täällä↗). Yhdistyneen kuningaskunnan osalta täydellinen luettelo maista, jotka Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on tunnustanut riittäväksi, on saatavilla täältä↗.

 

EU:n ja Yhdysvaltojen välistä tietosuojakehystä koskeva sertifiointi

 

Marriott International, Inc. ja tietyt sen yhdysvaltalaiset tytäryhtiöt ovat ilmoittaneet Yhdysvaltain kauppaministeriölle noudattavansa EU:n ja Yhdysvaltojen välisen tietosuojakehyksen periaatteita (EU-U.S. DPF Principles) Euroopan unionin alueelta saamiensa henkilötietojen käsittelyssä ja EU:n ja Yhdysvaltojen välisen tietosuojakehyksen Yhdistyneen kuningaskunnan laajennusta Yhdistyneestä kuningaskunnasta (ja Gibraltarista) saamiensa henkilötietojen käsittelyssä. Marriott US on myös ilmoittanut Yhdysvaltain kauppaministeriölle noudattavansa Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisen tietosuojakehyksen periaatteita (Swiss-U.S. DPF Principles) Sveitsistä saamiensa henkilötietojen käsittelyssä.

 

Sertifiointiamme koskevat tiedot ovat osoitteessa https://www.dataprivacyframework.gov/s/participant-search↗. Lisätietoja tietosuojakehyksen periaatteista on osoitteessa https://www.dataprivacyframework.gov/s/↗. Vieraille tarkoitettua tietosuojakehystä koskeva tietosuojaselosteemme löytyy täältä. Joissakin tapauksessa voimme myös siirtää tietoja allekirjoittamalla vakiosopimuslausekkeita.

 

Katso lisätietoja valitustenkäsittelykäytännöistämme ja yhteystietomme vieraille tarkoitettua tietosuojakehystä koskevasta tietosuojaselosteestamme.

 

Tämän tietosuojaselosteen päivitykset

 

Tämän sivun yläreunassa olevasta kohdasta ”Päivitetty viimeksi” näkyy, milloin tätä tietosuojaselostetta on viimeksi päivitetty. Muutokset tulevat voimaan, kun julkaisemme päivitetyn tietosuojaselosteen verkkopalveluissa. Jos haluat tarkistaa tämän lausunnon edeltävän version, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@marriott.com.

 

OTA YHTEYTTÄ

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lähettää valituksen Marriottin suorittamasta henkilötietojesi keräämisestä, ylläpidosta, käytöstä, poistamisesta tai luovuttamisesta, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@marriott.com.

 

Jos asut Yhdysvalloissa tai muussa Euroopan talousalueen ulkopuolisessa maassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä, henkilötiedoistasi vastaava rekisterinpitäjä on Marriott International, Inc., jonka osoite on seuraava:

 

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
7750 Wisconsin Avenue
Bethesda, MD 20814
United States of America

 

Jos asut Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä, rekisterinpitäjä on Luxury Reservations Limited, jonka osoite on:

 

Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrace
Dublin D02 T380
Ireland

 

Jos asut Isossa-Britanniassa, rekisterinpitäjä on:

 

Marriott Hotels Limited
3 More London Riverside, 4th Floor
London SE1 2AQ
England

 

Lisätietoja

 

REKISTERINPITÄJÄ

 

Marriott-konserni toimii itsenäisenä rekisterinpitäjänä suhteessa omistajiimme ja franchising-yrityksiimme, joilla on rajoitettu oikeus käyttää keräämiämme henkilötietoja ja muita tietoja seuraavassa kuvatulla tavalla:

 

Omistajat: Koska Marriott-konserni ei välttämättä omista hotellia, johon olet varannut yöpymisen, luovutamme tietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen omistajille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Omistajilla on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi, jotka noudattavat omia lakisääteisiä velvoitteitaan, kuten kirjanpitovelvollisuutta ja muita vaatimustenmukaisuuteen liittyviä velvoitteita.

 

Franchising-yritykset: Lisäksi joidenkin Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien hotellien omistus ja toiminta perustuvat Marriott-konsernin kanssa tehtyyn franchising-sopimukseen. Niinpä luovutamme henkilötietoja Marriott-konsernin merkkeihin kuuluvien kiinteistöjen franchising-yrityksille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Franchising-yrityksillä on rajoitettu oikeus käyttää tiettyjä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, ja siksi ne katsotaan itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi, jotka hallinnoivat ja koordinoivat yöpymistäsi hotelleissa ja noudattavat omia lakisääteisiä velvoitteitaan, kuten kirjanpitovelvollisuutta ja muita vaatimustenmukaisuuteen liittyviä velvoitteita.

 

Voit myös toimia seuraavasti:

 

  • Voit ottaa yhteyttä maatasi tai aluettasi käsittelevään tietosuojavastaavaamme (”DPO”) lähettämällä sähköpostia osoitteeseen MarriottDPO@marriott.com. Ilmoita sähköpostissasi maa, josta otat yhteyttä.
  • Jos sovellettavia tietosuojalakeja on mielestäsi rikottu, tee valitus oman maasi tai alueesi tietosuojaviranomaiselle tai sen paikan tietosuojaviranomaiselle, missä epäilty rikkomus on tapahtunut. Euroopan talousalueen maita koskeva luettelo kansallisista tietosuojaviranomaisista on täällä↗. Yhdistyneen kuningaskunnan vastaava tietosuojaviranomainen on Information Commissioner's Office (ICO), josta lisätietoja on saatavilla ICO:n verkkosivustolla↗.