PRIVACYCENTRUM

Laatst bijgewerkt: 20 augustus 2021

ALGEMENE PRIVACYVERKLARING MARRIOTT GROUP

De Marriott GroupOpent in een nieuw browservenster waardeert u als gast en begrijpt dat privacy belangrijk voor u is. We willen dat u bekend bent met hoe we uw Persoonsgegevens en Overige gegevens verzamelen, gebruiken en bekendmaken (gezamenlijk 'gegevens').

Privacyvoorkeuren

Bij Marriott respecteren we uw privacy en willen we u de onderstaande opties, informatie en keuzes bieden om uw voorkeuren kenbaar te maken: wat en hoeveel u met ons deelt en wanneer en hoe u van ons hoort.

Open

We willen te weten komen wat voor u relevant is om u een persoonlijke ervaring te geven. Zoals in meer detail beschreven in onze Algemene privacyverklaring, gebruiken we digitale tools zoals cookies en tags op onze webpagina's. Cookies helpen ons ook om onze diensten te leveren, te beschermen en te verbeteren. Ga naar onze pagina Trackingvoorkeuren om uw voorkeuren aan te passen.

Open

We willen met u communiceren op een manier die waardevol voor u is, ook wat betreft hoe vaak u van ons wilt horen. Om uw voorkeuren in te stellen, logt u in op uw loyaliteitsaccountprofiel en selecteert u Communicatievoorkeuren. Gebruik de link onderaan al onze berichten aan u om u af te melden. Opmerking: ook als u ervoor kiest om u af te melden voor berichten, zullen we u transactieberichten sturen, zoals informatie over uw reserveringen of verblijven, bevestigings- en pre-arrivalmails en updates over accountbeveiliging.

Open

Als u toegang wilt vragen tot uw Persoonsgegevens of uw Persoonsgegevens wilt wijzigen of verwijderen of het gebruik ervan wilt beperken of bezwaar wilt maken tegen de verwerking van uw Persoonsgegevens, of als u een elektronische kopie van uw Persoonsgegevens wilt ontvangen om deze aan een ander bedrijf door te geven (voor zover deze rechten u door de wet worden verleend), vul dan dit formulier inWordt geopend in een nieuwe browser. Als u vragen heeft over het formulier of ons proces, neem dan gerust contact met ons op via privacy@marriott.com of per post:

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
10400 Fernwood Road
Bethesda, MD 20817
Verenigde Staten van Amerika

EER-contactgegevens:
Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrace
Dublin D02 T380
Ierland

Voor uw veiligheid voldoen we alleen aan verzoeken om persoonsgegevens die zijn gekoppeld aan het e-mailadres en/of loyaliteitsaccountnummer dat u in uw verzoek opgeeft. Het kan zijn dat we uw identiteit moeten verifiëren voordat we aan bepaalde verzoeken kunnen voldoen. Indien wettelijk toegestaan kunnen we een passende vergoeding in rekening brengen om de kosten van het reageren op uw verzoek te dekken.

Marriott erkent en respecteert de privacy van onze gasten en we zullen proberen om zo snel als redelijkerwijs mogelijk is en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving aan uw verzoek te voldoen.

GEGEVENS DIE ONDER DEZE PRIVACYVERKLARING VALLEN

Deze privacyverklaring beschrijft de privacypraktijken van de Marriott Group voor gegevens die we verzamelen:

  • via door ons beheerde websites waarmee u toegang heeft tot deze Privacyverklaring, inclusief Marriott.com en andere websites die eigendom zijn van of worden beheerd door de Marriott Group (gezamenlijk de Websites);
  • via de door ons beschikbaar gestelde softwareapplicaties voor gebruik op of via computers en mobiele apparaten (de Apps);
  • via onze sociale-mediapagina's die we beheren van waaruit u deze Privacyverklaring bezoekt (gezamenlijk onze Sociale-mediapagina's);
  • via e-mailberichten die we u sturen met een link naar deze Privacyverklaring en via uw communicatie met ons (online of fysiek);
  • van derden zoals Geautoriseerde licentiehouders, Eigenaren en Franchisenemers en andere bronnen, zoals openbare databases, marketingpartners en andere derden; en
  • wanneer u een van onze gebouwen bezoekt of er als gast verblijft, of bij huizen en villa's die worden aangeboden op het Homes and Villas by Marriott International-platform (Homes and Villas), of via andere offline interacties (gezamenlijk Bezoeken aan Gebouwen en Offline Interacties).

We verwijzen naar de Websites, de Apps en onze Sociale-mediapagina's als de 'Online diensten' en in combinatie met de Bezoeken aan Gebouwen en Offline Interacties als de 'Diensten'.

Back to top

DE GEGEVENS DIE WE VERZAMELEN

Op contactpunten tijdens uw gastreis verzamelen we Persoonsgegevens in overeenstemming met de wet om u beter van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zijn gegevens die u als persoon kunnen identificeren of betrekking kunnen hebben op u als een identificeerbaar persoon. We verzamelen en verwerken de volgende soorten Persoonsgegevens over u:

  •  Naam
  •  Geslacht
  •  Postadres
  •  Telefoonnummer
  •  E-mailadres
  •  Financiële informatie (zoals creditcard- en betaalpasnummer of andere betalingsgegevens)
  •  Taal voorkeur
  •  Datum en plaats van geboorte
  •  Nationaliteit, paspoort, visum of andere door de overheid verstrekte identificatiegegevens
  •  Belangrijke data: verjaardagen, jubilea en speciale gelegenheden
  •  Gegevens over lidmaatschaps- of loyaliteitsprogramma's (inclusief co-branded betaalkaarten, lidmaatschappen van reispartnerprogramma's)
  •  Werkgeversgegevens (voor zakelijke boekingen)
  •  Reisschema, reisgroep of activiteitsgegevens
  •  Eerdere gastverblijven of interacties, gekochte goederen en diensten, speciale service- en voorzieningenverzoeken
  •  ID van sociale media-account, profielfoto en andere gegevens die openbaar beschikbaar zijn, of gegevens die beschikbaar zijn gemaakt door uw sociale media- en loyaliteitsaccounts te koppelen

In beperktere omstandigheden kunnen we ook verzamelen:

  • Gegevens over familieleden en metgezellen, namen en leeftijden van kinderen
  • Biometrische gegevens
  • Afbeeldingen, video- en audiogegevens via: (a) beveiligingscamera's die zich in openbare ruimtes, zoals gangen en lobby's, in onze hotels bevinden; en (b) op het lichaam gedragen camera's die worden gedragen door onze preventiemedewerkers en ander beveiligingspersoneel

We kunnen ook informatie verzamelen over uw voorkeuren die we gebruiken om uw huidige en toekomstige verblijf en ervaring bij ons aangenamer te maken, inclusief informatie over uw interesses en andere relevante informatie die we over u te weten komen tijdens uw verblijf. Dit kan ook eventuele voorkeuren en antipathieën met betrekking tot onze diensten omvatten waarover u ons vertelt, zodat we onze diensten kunnen verbeteren, en specifieke dieet-, gezondheidsbeperkingen of persoonlijke behoeften om uw welzijn te garanderen. We kunnen ook uw 'Persoonlijke voorkeuren' verzamelen, waaronder details over uw speciale jubilea (zoals uw verjaardag of huwelijksverjaardag), aan wat voor soort activiteiten u het liefst deelneemt wanneer u bij ons verblijft, en uw hobby's. Persoonlijke voorkeuren kunnen ook details bevatten over met wie u gewoonlijk reist, hun relatie met u en uw burgerlijke staat.

Als u Persoonsgegevens over andere mensen aan ons of onze Dienstverleners verstrekt (bijvoorbeeld als u een reservering maakt voor een andere persoon), verklaart u dat u de bevoegdheid heeft om dit te doen en geeft u ons toestemming om de gegevens te gebruiken in overeenstemming met deze Privacyverklaring.

Back to top

COOKIES EN OVERIGE GEGEVENS

We kunnen ook 'Overige gegevens' verzamelen die over het algemeen uw specifieke identiteit niet onthullen en die niet rechtstreeks verband houden met een geïdentificeerde persoon. Wanneer Overige gegevens uw specifieke identiteit onthullen of betrekking hebben op een geïdentificeerde persoon, zullen we deze Overige gegevens behandelen als Persoonsgegevens. Overige gegevens zijn onder meer:

  • Uw browser of apparaat. We verzamelen bepaalde gegevens via uw browser of automatisch via uw apparaat, zoals uw Media Access Control (MAC)-adres, computertype (Windows of Apple), schermresolutie, naam en versie van het besturingssysteem, fabrikant en model van het apparaat, taal, type en versie van de internetbrowser en de naam en versie van de Online diensten (zoals de Apps) die u gebruikt. Wij gebruiken deze gegevens om ervoor te zorgen dat de Online diensten naar behoren functioneren.
  • Uw gebruik van de Apps. We verzamelen bepaalde gegevens wanneer u een app downloadt en gebruikt, zoals app-gebruiksgegevens, de datum en tijd waarop de app op uw apparaat verbinding maakt met onze servers en welke gegevens en bestanden naar de app zijn gedownload op basis van uw apparaatnummer. Wij gebruiken deze gegevens om ervoor te zorgen dat de Online diensten naar behoren functioneren. Onze apps kunnen softwareontwikkelingskits (SDK's) van derden bevatten die Overige gegevens kunnen verzamelen en verzenden om verschillende functies in de app mogelijk te maken. We kunnen ook advertentie-ID's voor mobiele apparaten verzamelen om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren en om relevante producten, inhoud of advertenties aan u te tonen op onze website, apps of in externe advertenties.
    • Uw app-voorkeuren wijzigen voor het verzamelen van advertentie-ID's voor mobiele apparaten. U kunt uw voorkeuren instellen in onze Bonvoy™ Mobile-app door in te loggen op de app, naar het gedeelte 'Account' van de app te gaan, de instellingenknop (cirkelvormige tandwielpictogram) in de rechterbovenhoek van het accountgedeelte te selecteren, uw 'Communicatievoorkeuren' te selecteren en vervolgens 'Aanbiedingen van onze partners' te selecteren. Daarnaast kunt u advertentie-ID's opnieuw instellen of uitschakelen in de privacy-instellingen van uw mobiele apparaat.
    • Optionele app-functies. Onze Apps kunnen optionele functies bevatten die door het besturingssysteem van het apparaat beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars. Om uw ervaring te verbeteren, kunnen we uw toestemming nodig hebben voor het gebruik van de locatie, camera of andere functies van uw apparaat (bijvoorbeeld het gebruik van de camera van uw apparaat om uw creditcardgegevens vast te leggen). U kunt ervoor kiezen om het gebruik van dergelijke functies niet toe te staan. In dit geval zijn de App-functies die van dergelijke functies afhankelijk zijn, mogelijk niet voor u beschikbaar. Ga naar de instellingen van uw apparaat om deze machtigingen te beheren.
  • Cookies. We verzamelen bepaalde gegevens uit cookies. Dit zijn gegevens die rechtstreeks zijn opgeslagen op de computer of het mobiele apparaat dat u gebruikt. Cookies stellen ons in staat om het browsertype, de tijd die besteed is aan Online diensten, de bezochte pagina's, de verwijzende URL, de taalvoorkeuren en andere geagreggeerde gegevens uit verkeer te verzamelen. We gebruiken functionele cookies om deze gegevens te verkrijgen voor veiligheidsdoeleinden, om de navigatie te vergemakkelijken, om inhoud effectiever weer te geven, om statistische gegevens te verzamelen, om uw ervaring tijdens het gebruik van de Online diensten te personaliseren en om uw computer te herkennen om u te helpen bij het gebruik van de Online diensten. We verzamelen ook statistische cookiegegevens over het gebruik van de Online diensten om het ontwerp en de functionaliteit voortdurend te verbeteren, te begrijpen hoe ze worden gebruikt en ons te helpen bij het beantwoorden van vragen. Advertentiecookies stellen ons verder in staat om te selecteren welke advertenties of aanbiedingen u waarschijnlijk zullen aanspreken en deze weer te geven terwijl u de Online diensten gebruikt. We gebruiken ze ook om marketing-e-mails te verzenden en om reacties op online advertenties en marketing-e-mails bij te houden. U kunt meer informatie over cookies vinden op: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.htmlOpenen in een nieuw browsertabblad.
    • Cookievoorkeuren beheren:
      • U kunt kiezen of u cookies wilt accepteren door uw trackingvoorkeuren te beheren door op 'Trackingvoorkeuren' onderaan onze startpagina te klikken of door de instellingen in uw browser te wijzigen.Als u echter geen cookies accepteert, kunt u enig ongemak ervaren bij uw gebruik van de Online diensten.We kunnen bijvoorbeeld uw computer niet herkennen en u moet bij elk bezoek opnieuw inloggen.Ook ontvangt u van ons geen advertenties of andere aanbiedingen die aansluiten bij uw interesses en behoeften. Op dit moment reageren we niet op 'Do-Not-Track'-signalen van de browser.
    • Advertenties van derden:
      • We kunnen externe advertentiebedrijven gebruiken om advertenties weer te geven met betrekking tot goederen en diensten die u mogelijk interesseren wanneer u de Online diensten, andere websites of Online diensten opent en gebruikt. Om dergelijke advertenties weer te geven, plaatsen of herkennen deze bedrijven een unieke cookie in uw browser (onder meer door gebruik van pixeltags). Als u hierover meer informatie wilt en meer wilt weten over de keuzes die u hierover kunt maken, gaat u naar http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.aspOpenen in een nieuw browsertabblad en http://www.aboutads.info/Openen in een nieuw browsertabblad.
    • Pixeltags en andere vergelijkbare technologieën. We verzamelen gegevens van pixeltags (ook bekend als webbakens en clear GIF's), die bij sommige Online diensten worden gebruikt om, onder andere, de acties van gebruikers van de Online diensten (inclusief e-mailontvangers) te volgen, het succes van onze marketingcampagnes en het samenstellen van statistieken over het gebruik van de Online diensten.
    • Analyses. We verzamelen gegevens via Google Analytics en Adobe Analytics, die cookies en technologieën gebruiken om gegevens over het gebruik van de Diensten te verzamelen en te analyseren. Deze diensten verzamelen gegevens over het gebruik van andere websites, apps en online bronnen. U kunt meer te weten komen over de praktijken van Google door naar www.google.com/policies/privacy/‌partners/ te gaanOpenen in een nieuw browsertabblad en u kunt u afmelden door de Google Analytics Opt-out Browser Add-on te downloaden, die beschikbaar is via https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutOpenen in een nieuw browsertabblad. U kunt meer te weten komen over Adobe en u afmelden door naar http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html te gaanOpenen in een nieuw browsertabblad.
    • Uw IP-adres. We verzamelen uw IP-adres, een nummer dat automatisch wordt toegewezen aan het apparaat dat u gebruikt door uw Internet Service Provider (ISP). Een IP-adres wordt automatisch geïdentificeerd en vastgelegd in onze serverlogbestanden wanneer een gebruiker toegang heeft tot de Online diensten, samen met het tijdstip van het bezoek en de bezochte pagina's. We gebruiken IP-adressen om gebruiksniveaus te berekenen, serverproblemen te diagnosticeren en de Online diensten te beheren. We kunnen ook uw geschatte locatie afleiden uit uw IP-adres.
    • Geaggregeerde en gesegmenteerde gegevens. We kunnen gegevens die we verzamelen samenvoegen, en deze geaggregeerde gegevens zullen u of een andere gebruiker niet persoonlijk identificeren. We kunnen zowel persoonlijke gegevens als andere gegevens gebruiken om klanten in segmenten of groepen op te delen om relevantere advertenties aan te bieden.
    • Nauwkeurige locatiegebaseerde services. Met uw toestemming kunnen we de precieze fysieke locatie van uw apparaat verzamelen door gebruik te maken van satelliet, mobiele telefoonmasten, wifisignalen of andere technologieën. We verzamelen deze gegevens als u zich aanmeldt via de app of een ander programma (hetzij tijdens uw eerste aanmelding of later) om speciale aanbiedingen te verbeteren en om locatiegestuurde mogelijkheden op uw apparaat mogelijk te maken. Als u ervoor heeft gekozen om uw locatie te delen, blijft de app of een ander programma locatiegegevens verzamelen op basis van hoe u ervoor heeft gekozen om de gegevens te delen.
      • Precieze locatie opt-out: De gebruiker kan via het besturingssysteem van het apparaat aangeven dat hij altijd de locatie wil delen, alleen wanneer de app in gebruik is, of nooit. Als u alleen kiest wanneer de App in gebruik is, hebben wij toegang tot de gegevens totdat u zich afmeldt of de toepassing sluit of als u de instellingen van uw telefoon of een ander apparaat gebruikt om de locatiemogelijkheden voor de Bonvoy™ App of een ander programma uit te schakelen.

    Back to top

HOE EN WAAR WE UW GEGEVENS VERZAMELEN

Deze privacyverklaring beschrijft de privacypraktijken van de Marriott Group voor Persoonsgegevens en Overige gegevens, die we als volgt verzamelen:

  • Marriott Group. We verzamelen Persoonsgegevens en Overige gegevens van andere bedrijven binnen de Marriott GroupOpenen in een nieuw browsertabblad voor de doeleinden die in deze Privacyverklaring worden beschreven, zoals het leveren en personaliseren van de Diensten, het communiceren met u, het faciliteren van de loyaliteitsprogramma's en het bereiken van onze zakelijke doeleinden.
  • Eigenaars, franchisenemers en joint ventures. We verzamelen Persoonsgegevens en Overige gegevens van eigenaren van vastgoed onder het merk Marriott Group dat we beheren, van franchisenemers van vastgoed onder het merk Marriott Group dat onafhankelijk eigendom is en wordt geëxploiteerd onder een franchiseovereenkomst met ons, en van joint venture-partners. Eigenaren en franchisenemers zijn onafhankelijk van de Marriott Group. Onder franchisenemers vallen ook hun externe exploitanten en beheermaatschappijen.
  • Vastgoedbeheerbedrijven voor Huizen en Villa's. We verzamelen Persoonsgegevens en Overige gegevens van bedrijven en hun dienstverleners die Huizen en Villa's beheren, wanneer u Huizen en Villa's boekt, en wanneer we u aanvullende ondersteuning bieden tijdens uw verblijf in Huizen en Villa's ('Vastgoedbeheerbedrijven voor Huizen en Villa's'). Vastgoedbeheerbedrijven voor Huizen en Villa's zijn onafhankelijk van de Marriott Group.
  • Geautoriseerde licentiehouders. We verzamelen Persoonsgegevens en Overige gegevens van bedrijven wanneer we een licentie of soortgelijke overeenkomst aangaan om goederen en diensten te verkopen onder een merk van de Marriott Group ('Geautoriseerde licentiehouders'). Voorbeelden van Geautoriseerde licentiehouders zijn onder meer onze timesharingpartner Marriott Vacations Worldwide Corporation, Cruise Yacht Optco Ltd. d/b/a The Ritz-Carlton Yacht Collection, ontwikkelaars van vastgoed onder de merknaam Marriott Group en co-branded creditcardpartners. Geautoriseerde licentiehouders zijn onafhankelijk van de Marriott Group.
  • Aanbieders op locatie en/of reisaanbieders. We kunnen uw Persoonsgegevens en Overige gegevens verzamelen van spa's, restaurants, gezondheidsclubs, conciërges en andere aanbieders in onze gebouwen.
  • Gekoppelde Accounts. We verzamelen Persoonsgegevens en Overige gegevens wanneer u uw loyaliteitsprogrammanummer of account voor Online diensten gebruikt om bepaalde diensten van derden te ontvangen of u hiervoor te registreren. Dit omvat bedrijven zoals luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven, en partners voor restaurantreserveringen en autodiensten. Bovendien kunt u uw sociale-media-account koppelen aan uw Online diensten-account of inloggen op uw Online diensten-account vanaf uw sociale-media-account. Wanneer u zich inschrijft voor dergelijke diensten, verstrekken we uw Persoonsgegevens en Overige gegevens aan die derden. Als u niet wilt dat wij uw Persoonsgegevens of Overige gegevens op deze manier verzamelen, geef uw loyaliteitsprogrammanummer dan niet aan derden, gebruik uw Online diensten-account niet om u te registreren voor promoties van derden en koppel uw Online diensten-account niet aan accounts op diensten van derden.
  • Promotionele activiteiten. We verzamelen persoonsgegevens en Overige gegevens van derden die u promoties aanbieden, zoals sweepstakes, wedstrijden of andere aanbiedingen.
  • eFolio-programma. Als u een werknemer bent van een bedrijf dat deelneemt aan het eFolio-programma van de Marriott Group en een kamer boekt met een bedrijfscode of voor kosten betaalt met een bedrijfscreditcard, kunnen we Persoonsgegevens en Overige gegevens verzamelen met betrekking tot uw verblijf of dienstverband. Deze Privacyverklaring is niet van toepassing op de verwerking van uw Persoonsgegevens door uw werkgever, creditcardmaatschappij of bank, en wij zijn niet verantwoordelijk voor hun praktijken.
  • Andere bronnen en dienstverleners. We verzamelen Persoonsgegevens en Overige gegevens van diverse derde partijen, zoals openbare databases, gezamenlijke marketingpartners en online reisbureaus (OTA's).
  • Online diensten. We verzamelen Persoonsgegevens of Overige gegevens wanneer u onze Online diensten gebruikt. Dit omvat handelingen zoals browsen, het maken van reserveringen, het kopen van goederen en diensten op onze Websites of Apps, communiceren met ons of anderszins contact met ons opnemen of berichten plaatsen op sociale-mediapagina's, of u aanmelden voor een nieuwsbrief of deelnemen aan een enquête, wedstrijd of promotie-aanbieding.
  • Klantenservicecentra. We verzamelen Persoonsgegevens wanneer u telefonisch een reservering maakt, met ons communiceert via e-mail, fax of online chatdiensten of wanneer u contact opneemt met de klantenservice. Deze communicatie kan worden opgenomen voor kwaliteitsborging en training.
  • Met het internet verbonden apparaten. We verzamelen Persoonsgegevens en Overige gegevens van met het internet verbonden apparaten die beschikbaar zijn in onze gebouwen. Bijvoorbeeld wanneer u verbinding maakt met het internet van het hotel, of wanneer er een smart home-assistent beschikbaar is die u kunt gebruiken om uw accommodatie en ervaring aan te passen.

Back to top

WAAROM WE UW GEGEVENS VERZAMELEN (RECHTSGROND)

DOELEINDEBESCHRIJVING VAN ACTIVITEITEN IN VERBAND MET HET DOELEINDERECHTSGRONDEN
Boeking en gastregistratieAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: faciliteren van reserveringen en boekingen van hotelaccommodaties en aanverwante diensten; versturen van berichten vóór aankomst (over logistiek, wijzigingen, voorkeuren, enz.); en verwerken van betalingen en borgsommen.

Uitvoering van een overeenkomst voor de persoon bij de gast die de kamer boekt

Gerechtvaardigde belangen van de persoon die de kamer boekt, bijvoorbeeld het respecteren van zijn/haar voorkeuren, evenals voor alle personen die de hoofdgast vergezellen (bijv. echtgenoot, kinderen, vrienden)

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot financiële transacties, zoals de verplichting tot het bijhouden van een boekhouding

Diensten rondom ontvangst en verblijfAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: faciliteren van in- en uitchecken; verwerken van betalingen; bieden van consistente en gepersonaliseerde service en advies over de diensten op locatie (op basis van gebruik in het verleden of aangegeven voorkeuren); aanbieden van conciërge-, bagageopslag- en parkeerdiensten; maken van afspraken namens gasten met externe aanbieders (zoals het coördineren van rondleidingen en andere sightseeing-excursies; regelen van taxi-, shuttle- en chauffeursdiensten; en faciliteren van reserveringen en boekingen bij restaurants en evenementen); beheren en faciliteren van toegang tot wifi, tv en andere connectiviteitsdiensten (inclusief toegang tot voorzieningen in het zakencentrum, zoals fax- en kopieerdiensten) en entertainmentsystemen (zoals PlayStations en muziekspelers); faciliteren van roomservice (inclusief het bijhouden van eventuele dieet- en gezondheidsbeperkingen of andere persoonlijke behoeften die door de gast zijn aangegeven); schoonmaakdiensten (inclusief voorkeuren voor speciale kussens, dekbedden en andere voorzieningen die door de gast zijn aangegeven) en stomerijdiensten; afhandelen van verzoeken, vragen en klachten van klanten; en bepalen of u in aanmerking komt voor producten en diensten met een leeftijdsbeperking (zoals alcohol of entertainment voor volwassenen op de kamer).

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het verwerken van betalingen

Gerechtvaardigde belangen, zoals het respecteren van de voorkeuren van de gast (bijvoorbeeld voor een kamer in de buurt van de lift of op een hoge verdieping)

Toestemming, zoals het verzamelen van door de gast verstrekte informatie over dieetvoorkeuren

Wettelijke verplichtingen, zoals het verzamelen van nationale ID-nummers waar wettelijk vereist

Conferenties en evenementenAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: communiceren met klanten over conferenties en andere evenementenplanning ('Evenementen'); faciliteren van reserveringen en boekingen voor Evenementen; communiceren voorafgaand aan een Evenement (over logistiek, accommodatie, wijzigingen, etc.); voorbereiden en coördineren van Evenementen in overeenstemming met de instructies, verwachtingen en voorkeuren van de klant; faciliteren van catering; communiceren over facturering en het innen van verschuldigde bedragen; verwerken van betalingen en borgsommen; uitvoeren van kredietcontroles; afhandelen van verzoeken, vragen en klachten van klanten; en communiceren met deelnemers tijdens Evenementen.

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het verzamelen van informatie over een gepland Evenement

Gerechtvaardigde belangen, zoals het reageren op klachten van klanten met betrekking tot een Evenement

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot financiële transacties, zoals de verplichting tot het bijhouden van een boekhouding

Bedrijfsvoering van Marriott en algemene zakenAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: beheren van klantenservicediensten om vragen, opmerkingen en klachten over onze diensten te faciliteren en af te handelen (bijvoorbeeld fysiek, via de telefoon, e-mail of sociale media); beheren van beveiliging en fraudepreventie; beheren van online diensten (inclusief probleemoplossing, gegevensanalyse, tests, systeemonderhoud, ondersteuning, rapportage en het hosten van gegevens); monitoren en analyseren van het gebruik van diensten en gebruiken van data-analyse om de diensten, marketing, programma's en algemene klantervaring te verbeteren, feedback te verzamelen, pilotprogramma's uit te voeren voor potentiële nieuwe diensten en zowel nieuwe als bestaande diensten te ontwikkelen; en faciliteren van fusies, overnames en andere reorganisaties en herstructureringen van ons bedrijf (inclusief toekomstige transacties).

Uitvoering van een overeenkomst, zoals ervoor zorgen dat online diensten werken, zodat individuen reserveringen kunnen maken of loyaliteitsaccounts kunnen beheren

Gerechtvaardigde belangen, zoals het reageren op klachten en vragen van klanten, waaronder, indien de toepasselijke wetgeving dit toestaat, het opnemen van telefoongesprekken met de klantenservice

Toestemming, zoals voor marketingprogramma's

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot financiële transacties, zoals de verplichting tot het bijhouden van een boekhouding

Nood- en incidentresponsAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: waarborgen van de veiligheid van diensten op locatie; reageren op, afhandelen en documenteren van ongevallen en (medische) noodgevallen op locatie (inclusief het faciliteren van huisartsendiensten); actief toezicht houden op gebouwen om te zorgen voor adequate incidentpreventie, -respons en -documentatie (inclusief camerabeelden); hulp vragen aan hulpdiensten; en verzenden van meldingen en waarschuwingen in het geval van incidenten of noodsituaties (bijvoorbeeld via sms, e-mail, telefoon, audiovisuele apparaten, enz.).

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het waarborgen van de veiligheid van gasten en personeel door middel van interacties met beveiligingspersoneel op locatie

Gerechtvaardigde belangen, zoals het bewaken van gebouwen via cameratoezicht om de veiligheid van gasten en personeel te waarborgen

Wettelijke verplichtingen, zoals het documenteren van ongevallen op locatie

Vitale belangen van personen, zoals het contact opnemen met medische of hulpdiensten voor een zieke gast

Juridisch en nalevingAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: voldoen aan de toepasselijke wetgeving; voldoen aan juridische processen; reageren op verzoeken van openbare en overheidsinstanties; voldoen aan vereisten van nationale veiligheid of wetshandhaving; handhaven van onze algemene voorwaarden; beschermen van onze activiteiten; beschermen van de rechten, privacy, veiligheid en hotels van de Marriott Group, gasten, bezoekers en andere relevante personen; en aanwenden van de beschikbare rechtsmiddelen om de schade die Marriott kan lijden te beperken.

Wettelijke verplichtingen, zoals het naleven van juridische processen

Gerechtvaardigde belangen, zoals het handhaven van algemene voorwaarden om handelsmerken te beschermen

Vitale belangen van personen, zoals het inschakelen van hulpdiensten bij ongeregeldheden en incidenten waarbij gasten betrokken zijn

Spa-, schoonheids-, golf- en fitnessdienstenAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: faciliteren van reserveringen en boekingen; bepalen van de geschiktheid voor diensten; respecteren van handicaps of andere gezondheidsgerelateerde beperkingen en aanbieden van passende en veilige activiteiten, diensten en behandelingen; bieden van consistente en gepersonaliseerde service op basis van gebruik in het verleden en aangegeven voorkeuren; verwerken van betalingen; regelen van de gewenste professionals voor specifieke behandelingen en diensten; en afhandelen van verzoeken, vragen en klachten van klanten.

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het verwerken van betalingen

Toestemming, zoals het verzamelen van informatie over rugklachten bij het verlenen van massagediensten

Gerechtvaardigde belangen, zoals het leveren van gepersonaliseerde diensten (bijv. het aanbieden van golfmogelijkheden op basis van activiteiten in het verleden)

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot financiële transacties, zoals de verplichting tot het bijhouden van een boekhouding

Vitale belangen van individuen (bijvoorbeeld wanneer een persoon ziek wordt tijdens het gebruik van de fitnessapparatuur)

Diensten rondom eten en drinkenAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: faciliteren van reserveringen; respecteren van dieetvoorkeuren; bieden van consistente en gepersonaliseerde service op basis van gebruik in het verleden en aangegeven voorkeuren; verwerking van betalingen; regelen van reserveringen; en afhandelen van verzoeken, vragen en klachten van klanten.

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het verwerken van betalingen

Toestemming, zoals het verzamelen van informatie over dieet-, gezondheidsbeperkingen of persoonlijke behoeften van een gast bij het bestellen van eten

Gerechtvaardigde belangen, zoals het leveren van gepersonaliseerde diensten (bijvoorbeeld het aanbieden van rode wijn aan een gast op basis van eerdere verzoeken)

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot financiële transacties, zoals de verplichting tot het bijhouden van een boekhouding

Vitale belangen van personen (bijvoorbeeld wanneer iemand ziek wordt in een van de restaurants)

Kindgerelateerde diensten (voor ouders en wettelijke voogden)Aan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: faciliteren van babysitting/oppas in het hotel, kinderclubs en golfprogramma's voor kinderen; faciliteren van reserveringen en boekingen; voorbereiden en coördineren van hotelaccommodaties en -diensten in overeenstemming met de voorkeuren, instructies en verwachtingen van de gast; betalings- en factureringsdiensten; eetgelegenheden (bijvoorbeeld speciale menu's voor kinderen of speciale kortingen op ontbijt voor kinderen onder een bepaalde leeftijd).

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het toepassen van extra kosten of korting op het verblijf van een kind van een bepaalde leeftijd in de kamer met zijn/haar ouders

Toestemming van ouder of wettelijke voogd, bijvoorbeeld om tegemoet te komen aan de behoeften van kinderen

Gerechtvaardigde belangen, zoals het verstrekken van een wieg of kinderbadjassen en andere voorzieningen voor kinderen

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot financiële transacties, zoals de verplichting tot het bijhouden van een boekhouding

Vitale belangen van personen, zoals wanneer een kind ziek wordt tijdens de deelname aan een kinderclub

Loyaliteitsprogramma's, accounts en relatiebeheerAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: registreren van gebruikers in loyaliteits- en andere klantaccountprogramma's en betaalkaartprogramma's; bepalen van geschiktheid voor verschillende programma's en gerelateerde diensten; beheren van loyaliteitsprogramma's; bieden van consistente en persoonlijke service op basis van gebruik in het verleden en de voorkeuren van leden; verzekeren van toegang tot Online diensten; verwerken van betalingen; informeren van leden over wijzigingen in programma's en algemene voorwaarden; en afhandelen van verzoeken, vragen en klachten van leden.

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het beoordelen van punten en het toekennen van voordelen

Toestemming, zoals het respecteren van de communicatievoorkeuren (bijv. e-mail, sms)

Gerechtvaardigde belangen, zoals het beheren van de keuzes van leden met betrekking tot hoe ze punten willen verdienen, bijhouden en gebruiken

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot financiële transacties, zoals de verplichting tot het bijhouden van een boekhouding

Marketing, promoties, wedstrijden en producten van derdenAan dit doeleinde zijn een aantal activiteiten verbonden, zoals: communiceren over producten en diensten die interessant kunnen zijn voor gasten; leveren van gepersonaliseerde advertenties voor producten en diensten op geselecteerde websites; faciliteren van deelname aan sweepstakes, wedstrijden en andere promoties (zoals vakantiefotowedstrijden op sociale media); en afhandelen van verzoeken, vragen en klachten van klanten.

Uitvoering van een overeenkomst, zoals het nakomen van verplichtingen rondom een wedstrijd

Toestemming, zoals het respecteren van de communicatievoorkeuren (bijv. e-mail, sms)

Gerechtvaardigde belangen, zoals het plaatsen van advertenties voor soortgelijke producten en diensten

Wettelijke verplichtingen, zoals het verwerken van informatie in overeenstemming met de regelgeving met betrekking tot sweepstakes

MEER INFORMATIE OVER UW PERSOONLIJKE VOORKEUREN

Ons doel is om u beter van dienst te zijn en aan uw verwachtingen en het gewenste gastvrijheidsniveau te voldoen, vanaf het moment dat u bij ons boekt tot wanneer u uitcheckt. Zie hieronder voor meer informatie.

PERSOONLIJKE VOORKEURENDOELEINDENRECHTSGRONDEN
JubileaWanneer u bij ons verblijft, willen we u helpen bij het vieren van speciale gelegenheden, zoals een jubileum of verjaardag. We kunnen deze data bijvoorbeeld noteren zodat we u een verjaardags- of jubileumcadeau kunnen geven.Toestemming, indien van toepassing
Soorten activiteiten en hobby's (zoals uitstapjes naar het strand, babysitting, fitness, reis- en vervoersgegevens, kindertheater, restaurant enz.)We willen u diensten bieden die uw ervaring met Marriott verbeteren. Om dit te doen, kunnen we uw voorkeuren over het soort activiteiten waaraan u graag deelneemt bewaren, zodat we u soortgelijke ervaringen kunnen bieden wanneer u in de toekomst bij ons verblijft.Toestemming, indien van toepassing
Relaties (man, vrouw, zoon, dochter, etc.)We begrijpen dat uw voorkeuren kunnen veranderen afhankelijk van met wie u reist (zoals het gewenste kamertype). We kunnen uw relaties bijhouden om ons te helpen uw verblijf bij Marriott zo comfortabel mogelijk te maken. Als we bijvoorbeeld weten dat u met kleine kinderen reist, kunnen we proactief plannen voor extra accommodaties, zoals een wieg of opklapbed.

Gerechtvaardigd belang, om u een uitzonderlijke service te bieden

Toestemming, indien van toepassing

Voorkeuren voor gebouwen, clubs en faciliteitenWanneer u bij ons verblijft, willen we u diensten leveren om uw ervaring met Marriott te verbeteren. Om dit te doen, kunnen we uw voorkeuren voor onze gebouwen, clubs en faciliteiten bewaren, op basis van uw eerdere verblijfsvoorkeuren voor onze kinderclubs, oppasdiensten, spa- en schoonheidsdiensten, golf-, restaurant- en fitnessfaciliteiten.

Gerechtvaardigd belang, om u een uitzonderlijke service te bieden

Toestemming, indien van toepassing

DieetvoorkeurenWanneer u bij ons verblijft, willen we ervoor zorgen dat u veilig bent, voor uw welzijn zorgen en diensten leveren om uw ervaring met Marriott te verbeteren. We kunnen bijvoorbeeld uw eet- of drankvoorkeuren noteren, zodat we voorbereid zijn als u roomservice aanvraagt of dineert in een van onze cafés of restaurants.

Gerechtvaardigd belang, om u een uitzonderlijke service te bieden

Toestemming, indien van toepassing

HOE EN WANNEER WIJ UW GEGEVENS DELEN

Ons doel is om u gastvrijheid en diensten van het hoogste niveau te bieden. Om dit te doen, kunnen we Persoonsgegevens en Overige gegevens delen met de volgende partijen:

  • Marriott Group. We maken Persoonsgegevens en andere gegevens bekend aan andere bedrijven binnen de Marriott GroupOpenen in een nieuw browsertabblad voor de doeleinden beschreven in deze Privacyverklaring, zoals het leveren en personaliseren van de Diensten, het communiceren met u, het faciliteren van de loyaliteitsprogramma's en het bereiken van onze zakelijke doeleinden.We delen uw Persoonsgegevens en Overige gegevens die worden gebruikt voor het maken van reserveringen bij het betreffende gebouw en Marriott entiteit om uw reservering uit te voeren en te voltooien.
  • Franchisenemers. We maken Persoonsgegevens en Overige gegevens bekend aan franchisenemers van onroerend goed van de Marriott Group voor de doeleinden die worden beschreven in deze algemene privacyverklaring. Franchisenemers hebben een beperkt recht om bepaalde persoonsgegevens voor hun eigen doeleinden te gebruiken en kwalificeren daarom als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke voor de volgende verwerkingen: franchisenemers beheren en coördineren uw verblijf in hotels die zij exploiteren, zodat zij uw persoonsgegevens voor dat doel kunnen gebruiken. Franchisenemers kunnen uw persoonsgegevens ook gebruiken om te voldoen aan hun eigen wettelijke verplichtingen, waaronder het bijhouden van een boekhouding en andere nalevingsverplichtingen.
  • Eigenaren. We verstrekken Persoonsgegevens en Overige gegevens aan eigenaren van hotels onder het merk Marriott Group voor de doeleinden die worden beschreven in deze algemene privacyverklaring. Eigenaren hebben een beperkt recht om bepaalde persoonsgegevens voor hun eigen doeleinden te gebruiken en kwalificeren daarom als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke voor de volgende verwerkingen: eigenaren kunnen uw persoonsgegevens gebruiken om te voldoen aan hun eigen wettelijke verplichtingen, waaronder het bijhouden van een boekhouding en andere nalevingsverplichtingen.
  • Vastgoedbeheerbedrijven voor Huizen en Villa's. We verstrekken Persoonsgegevens en Overige gegevens aan vastgoedbeheerbedrijven voor huizen en villa's en hun dienstverleners voor het doeleinde dat wordt beschreven in deze privacyverklaring, zoals het leveren, faciliteren en personaliseren van de diensten, het faciliteren van de loyaliteitsprogramma's en hun eigen marketing.
  • Geautoriseerde licentiehouders. Waar wettelijk toegestaan verstrekken we Persoonsgegevens en Overige gegevens aan onze geautoriseerde licentiehouders, waaronder Marriott Vacations Worldwide, Ritz-Carlton Yacht Collection, vastgoed onder het merk Marriott Group, co-branded creditcards van American Express, Chase en andere banken, voor de beschreven doeleinden in deze privacyverklaring, zoals het leveren en personaliseren van de diensten, het vervullen van uw verzoeken en het verstrekken van hun eigen marketing. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld goederen en diensten onder het merk Marriott kopen, waaronder timesharing-accommodaties en vastgoed onder het merk Marriott Group.
  • Aanbieders op locatie en/of reisaanbieders. We kunnen uw gegevens delen met spa's, restaurants, gezondheidsclubs, conciërges en andere aanbieders in onze gebouwen om u diensten en hun eigen marketing te bieden, zoals voor Disney Destinations, LLC en Walt Disney Travel Company wanneer u verblijft in een van onze accommodaties die zijn aangesloten bij Walt Disney World®. Hierdoor kunnen wij u ook één plaats bieden om pakketten te kopen die reisgerelateerde diensten omvatten, zoals vliegtickets, huurauto's en vakantiepakketten.
  • Gekoppelde accounts. We werken samen met bepaalde derde partijen, zodat u zich kunt inschrijven voor hun diensten. Bepaalde bedrijven staan u bijvoorbeeld toe om uw loyaliteitsprogrammanummer of Online diensten-login te gebruiken om hun diensten te ontvangen of u hiervoor te registreren. Dit omvat bedrijven zoals luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven, en partners voor restaurantreserveringen en autodiensten. Bovendien kunt u uw sociale-media-account koppelen aan uw Online diensten-account of inloggen op uw Online diensten-account vanaf uw sociale-media-account. Wanneer u zich inschrijft voor dergelijke diensten, verstrekken we uw Persoonsgegevens en Overige gegevens aan die derden. Als u niet wilt dat wij uw Persoonsgegevens of Overige gegevens op deze manier delen, geef uw loyaliteitsprogrammanummer dan niet aan derden, gebruik uw Online diensten-account niet om u te registreren voor promoties van derden en koppel uw Online diensten-account niet aan accounts op diensten van derden. Gegevens die op deze manier worden gedeeld, vallen onder het privacybeleid van de derde partij en niet onder deze privacyverklaring.
  • Promotionele activiteiten. We werken samen met derde partijen die u promoties kunnen aanbieden, zoals sweepstakes, prijsvragen of andere aanbiedingen.
  • eFolio-programma. Als u een werknemer bent van een bedrijf dat deelneemt aan het eFolio-programma van de Marriott Group en uw kamer boekt met een bedrijfscode of voor kosten betaalt met een bedrijfscreditcard, kan een uittreksel van uw folio met details over de goederen en diensten die aan u worden geleverd naar uw bedrijf en naar de creditcardmaatschappij worden gestuurd. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op de verwerking van uw persoonsgegevens door uw werkgever, creditcardmaatschappij of bank, en wij zijn niet verantwoordelijk voor hun praktijken.
  • Dienstverleners. We maken Persoonsgegevens en Overige gegevens bekend aan externe dienstverleners, waaronder bedrijven die diensten leveren op het gebied van websitehosting, gegevensanalyse, betalingsverwerking, orderverwerking, informatietechnologie en gerelateerde infrastructuurvoorziening, klantenservice, e-mailbezorging, marketing, auditing en andere diensten.

Ander gebruik en openbaarmakingen:

We zullen Persoonsgegevens gebruiken en openbaar maken als we van mening zijn dat dit nodig of gepast is: (a) om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving, inclusief wetten buiten uw woonland; (b) om te voldoen aan juridische procedures; (c) om te reageren op verzoeken van openbare en overheidsinstanties, inclusief autoriteiten buiten uw woonland, en om te voldoen aan nationale veiligheids- of wetshandhavingsvereisten; (d) om onze algemene voorwaarden te handhaven; (e) om onze bedrijfsvoering te beschermen, zoals in het geval van een reorganisatie, fusie, verkoop, joint venture, toewijzing, overdracht of andere vervreemding van alle of een deel van de activiteiten, activa of aandelen van de Marriott Group (inclusief een faillissement of soortgelijke procedure); (f) om de rechten, privacy, veiligheid of hotels van de Marriott Group, u of anderen te beschermen; en (g) om beschikbare rechtsmiddelen aan te wenden of de schade die we kunnen lijden te beperken.

We kunnen Overige gegevens voor elk doel gebruiken en openbaar maken, behalve waar dit niet is toegestaan volgens de toepasselijke wetgeving.

Back to top

UW GEGEVENS, UW KEUZES: UW PRIVACYVOORKEUREN EN RECHTEN

Bij Marriott zijn we van mening dat u keuzes moet hebben met betrekking tot uw gegevens. Wij bieden u onderstaande opties, informatie en keuzes om uw voorkeuren kenbaar te maken: wat en hoeveel u met ons deelt en wanneer en hoe u van ons hoort.

Communicatie en voorkeuren

  • Als u wilt wijzigen hoe en hoe vaak wij of onze partners u berichten sturen, logt u in op uw loyaliteitsaccountprofiel en selecteert u Communicatievoorkeuren.
  • U kunt ook gebruikmaken van de afmeldlink onderaan al onze berichten.
  • Als u geen marketinggerelateerde e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door onze afmeldpagina te bezoeken of door de instructies te volgen in marketing-e-mails die u van ons ontvangt.
  • Daarnaast kunt u zich afmelden voor marketinggerelateerde e-mails door een brief te sturen naar: Internet Customer Care – Unsubscribe, 1818 North 90 Street, Omaha, Nebraska 68114-1315 USA of Luxury Reservations Limited - Unsubscribe, 10 Earlsfort Terrace, Dublin D02 T380, Ierland
  • OPMERKING: ook als u ervoor kiest om u af te melden voor marketinggerelateerde e-mails, zullen we u transactieberichten sturen, zoals informatie over uw reserveringen of verblijven, inclusief bevestigings- en pre-arrival-e-mails, of accountbeveiligingsupdates.
  • Als u uw verblijfsvoorkeuren wilt aanpassen, logt u in op uw loyaliteitsaccount en kiest u Kameropties, Verblijfsvoorkeuren.

Cookies en Overige gegevens

Voor informatie over uw keuzes met betrekking tot cookies en Overige gegevens, zie het gedeelte Cookies en Overige gegevens hierboven.

Verzoeken om toegang tot, wijziging, verwijdering, beperking van het gebruik of bezwaar tegen de verwerking van uw Persoonsgegevens

Als u toegang wilt vragen tot uw Persoonsgegevens of uw Persoonsgegevens wilt wijzigen of verwijderen of het gebruik ervan wilt beperken of bezwaar wilt maken tegen de verwerking van uw Persoonsgegevens die u eerder aan ons heeft verstrekt, of als u een elektronische kopie van uw Persoonsgegevens wilt ontvangen om deze aan een ander bedrijf door te geven (voor zover deze rechten u door de wet worden verleend), ga dan naar onze Individual Rights-portal en vul dit formulier inOpenen in een nieuw browsertabblad. Als u vragen heeft over het formulier of ons proces, neem dan gerust contact met ons op via privacy@marriott.com. Zie ook Contact met ons opnemen.

Voor uw bescherming voldoen we alleen aan verzoeken voor de Persoonsgegevens die zijn gekoppeld aan het e-mailadres en/of loyaliteitsaccountnummer dat u in uw verzoek opgeeft. Het kan zijn dat we uw identiteit moeten verifiëren voordat we aan bepaalde verzoeken kunnen voldoen. Indien wettelijk toegestaan, kunnen we een passende vergoeding in rekening brengen om de kosten van het reageren op uw verzoek te dekken.

Marriott erkent en respecteert de privacy van onze gasten en we zullen proberen om zo snel als redelijkerwijs mogelijk is en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving aan uw verzoek te voldoen.

Als u ons toestemming heeft gegeven met betrekking tot bepaalde acties of activiteiten, kunt u uw toestemming op elk moment intrekken door contact met ons op te nemen zoals aangegeven in het gedeelte 'Contact met ons opnemen' hieronder.

Back to top

ANDERE BELANGRIJKE BEPALINGEN

Niet-Marriott Group-entiteiten

Deze Privacyverklaring heeft geen betrekking op, en wij zijn niet verantwoordelijk voor de privacy, gegevens of andere praktijken van entiteiten buiten de Marriott Group, waaronder Franchisenemers, Eigenaren, Vastgoedbeheerbedrijven voor huizen en villa's, Geautoriseerde licentiehouders, Strategische Zakenpartners of elke derde partij die een site of service beheert waarnaar de Diensten linken, een betalingsdienst, loyaliteitsprogramma of website die de bestemmingspagina is van de internetproviders in onze faciliteiten. Het opnemen van een link op de Online diensten impliceert niet dat wij de gelinkte site of dienst onderschrijven. We hebben over het algemeen geen controle over en zijn niet verantwoordelijk voor de verzameling, het gebruik en de openbaarmaking van uw Persoonsgegevens door derden.

Bovendien zijn wij niet verantwoordelijk voor het verzamelen, gebruiken en openbaar maken van gegevens of voor het beveiligingsbeleid of -praktijken van andere organisaties, zoals Facebook, Apple, Google, Microsoft, RIM of andere app-ontwikkelaars, app-aanbieders, aanbieders van sociale-mediaplatforms, aanbiederss van besturingssystemen, aanbieders van draadloze diensten of fabrikanten van apparaten, ook niet met betrekking tot Persoonsgegevens die u aan andere organisaties verstrekt via de Apps of onze sociale-mediapagina's.

Beveiliging

We seek to use reasonable organizational, technical, and administrative measures to protect Personal Data. Unfortunately, no data transmission or storage system can be guaranteed to be 100% secure. If you have reason to believe that your interaction with us is no longer secure (for example, if you feel that the security of your account has been compromised), please immediately notify us in accordance with the “Contact Us” section, below.

Bewaartermijn

We zullen uw Persoonsgegevens bewaren voor de periode die nodig is om de in deze Privacyverklaring uiteengezette doeleinden te bereiken, tenzij een langere bewaartermijn wettelijk vereist of toegestaan is.

De criteria die worden gebruikt om onze bewaartermijnen te bepalen, zijn onder meer:

  • De tijdsduur dat we een doorlopende relatie met u hebben en de Diensten aan u leveren (bijvoorbeeld zolang u een account bij ons heeft of de Diensten blijft gebruiken)
  • Of er een wettelijke verplichting is waaraan we zijn onderworpen (bepaalde wetten vereisen bijvoorbeeld dat we uw transacties gedurende een bepaalde periode bewaren voordat we ze mogen verwijderen)
  • Of bewaring raadzaam is gezien onze juridische positie (bijvoorbeeld in het licht van verjaringstermijnen, rechtszaken of onderzoeken door regelgevende instanties)

Gevoelige gegevens

Tenzij op specifiek verzoek vragen we u om ons geen Gevoelige Persoonsgegevens te sturen of aan ons bekend te maken in of via de Diensten of anderszins (bijv. burgerservicenummers, belastingnummers, paspoortnummers, rijbewijsnummers, of andere door de overheid uitgegeven identificatienummers; creditcard- of bankpasgegevens of rekeningnummers, met of zonder code of wachtwoord die toegang geven tot de rekening, kredietgeschiedenis; of informatie over ras, religie, etniciteit, seksleven of seksuele activiteiten of seksuele geaardheid, medische of gezondheidsinformatie, genetische of biometrische informatie, biometrische sjablonen, politieke of filosofische overtuigingen, lidmaatschap van een politieke partij of vakbond, informatie uit een achtergrondonderzoek, gerechtelijke gegevens zoals strafbladen of informatie over andere gerechtelijke of administratieve procedures).

Gebruik van Diensten door minderjarigen

De Diensten zijn niet gericht op personen jonger dan zestien (16) jaar, en we verzoeken hen om geen Persoonsgegevens te verstrekken via de Diensten.

Internationale gegevensoverdracht

De Marriott Group is een wereldwijde organisatie en biedt een wereldwijde service. De internationale overdracht van gegevens is essentieel voor de diensten, zodat u overal ter wereld dezelfde hoogwaardige service ontvangt. Dientengevolge zullen we, onder voorbehoud van de wet, Persoonsgegevens en Overige gegevens die zijn verzameld in verband met de diensten, overdragen aan entiteiten in landen waar de normen voor gegevensbescherming kunnen verschillen van die in het land waar u woont, inclusief buiten de EER, VK, of Zwitserland. Door een reservering te maken, een bezoek te brengen aan of te verblijven in een hotel van het merk Marriott of door gebruik te maken van een dienst onder het merk Marriott Group, erkent u dat we uw persoonsgegevens wereldwijd kunnen overdragen.

In bepaalde omstandigheden kunnen rechtbanken, wetshandhavingsinstanties, regelgevende instanties of veiligheidsinstanties in die andere landen recht hebben op toegang tot uw Persoonsgegevens.

Sommige landen worden door de Europese Commissie erkend als landen die een adequaat niveau van gegevensbescherming bieden volgens de EER-normen (de volledige lijst van deze landen is hier beschikbaarOpenen in een nieuw browsertabblad). De Marriott Group gaat waar nodig standaardcontractbepalingen of een ander goedgekeurd mechanisme voor grensoverschrijdende overdrachten aan.

Updates van deze Privacyverklaring

Het gedeelte 'Laatst bijgewerkt' bovenaan deze pagina geeft aan wanneer deze Privacyverklaring voor het laatst is herzien. Alle wijzigingen worden van kracht wanneer we de herziene Privacyverklaring op de Online diensten plaatsen. Als u de versie van de Privacyverklaring wilt bekijken die onmiddellijk voorafgaand aan deze herziening van kracht was, neem dan contact met ons op via privacy@marriott.com.

Back to top

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Als u vragen heeft over deze privacyverklaring, neem dan contact met ons op via privacy@marriott.com.

Als u in de Verenigde Staten of een ander land buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland woont, is Marriott International, Inc. de verwerkingsverantwoordelijke voor uw Persoonsgegevens, met het volgende adres:

Marriott International, Inc.
Global Compliance, Privacy
10400 Fernwood Road
Bethesda, MD 20817
Verenigde Staten van Amerika

Als u in de Europese Economische Ruimte of Zwitserland woont, is de gegevensbeheerder Luxury Reservations Limited, met als adres:

Luxury Reservations Limited
10 Earlsfort Terrace
Dublin D02 T380
Ierland

Aanvullende informatie

VERWERKINGSVERANTWOORDELIJKE

De Marriott Group treedt op als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke met betrekking tot onze Eigenaren en Franchisenemers, die een beperkt recht hebben om de gegevens die we verzamelen te gebruiken, zoals hieronder beschreven:

Eigenaren: aangezien het hotel waarvoor u bent geboekt om in te verblijven mogelijk geen eigendom is van de Marriott Group, verstrekken we gegevens aan Eigenaren van vastgoed onder het merk Marriott Group voor de doeleinden die worden beschreven in deze Algemene privacyverklaring. Eigenaren hebben een beperkt recht om bepaalde Persoonsgegevens voor hun eigen doeleinden te gebruiken en kwalificeren daarom als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke om te voldoen aan hun eigen wettelijke verplichtingen, waaronder het bijhouden van een boekhouding en andere nalevingsverplichtingen.

Franchisenemers: daarnaast zijn sommige Marriott hotels eigendom van en worden deze geëxploiteerd onder een franchiseovereenkomst met de Marriott Group. Als zodanig verstrekken we gegevens aan Franchisenemers van vastgoed van de Marriott Group voor de doeleinden die worden beschreven in deze Algemene privacyverklaring. Franchisenemers hebben een beperkt recht om bepaalde Persoonsgegevens voor hun eigen doeleinden te gebruiken en kwalificeren daarom als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke om uw verblijf in hotels te beheren en coördineren en om te voldoen aan hun eigen wettelijke verplichtingen, waaronder het bijhouden van een boekhouding en andere nalevingsverplichtingen.

U kunt ook:

  • Contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming die verantwoordelijk is voor uw land of regio via MarriottDPO@marriott.com. Geef in uw e-mail aan uit welk land u contact met ons opneemt.
  • Een klacht indienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit voor uw land of regio of waar een vermeende inbreuk op de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming plaatsvindt. Voor de EER is een lijst van de nationale gegevensbeschermingsautoriteiten te vinden op http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080Openen in een nieuw browsertabblad.

Back to top

Let op, de officiële tekst is de Engelse versie van Marriott.com. Met deze vertaling hopen we dat meer van onze wereldwijde klanten de content van de website zullen bekijken. Houd er echter rekening mee dat de vertalingen machinaal zijn gedaan en daarom niet altijd perfect zijn.